Jump to content

Бордкомпютър - добавяне?

audi9147

Recommended Posts

Моля вижте снимките, че не знам как да го обесня. Може ли освен външната температура и нещо друго да показва на дисплея? Благодаря предварително! 

20161119_154859.jpg

20161119_154907.jpg

Edited by Moonland

Може. Но ще трябва да смениш лостчето за чистачките. От там се управлява бордовия. Лостче имам, и имам диагностичен кабел и знанията, с който да ти активирам бордовия компютър. 

Бордовия показва среден разход, текущ разход, километри до зареждане и времетраене на пътуването. Тази информация ще се изписва под външната температура. Също така, над външната температура ще показва текущата радиостанция.

преди 9 минути, audi9147 написа:

Много сложно и скъпо ми звучи :huh:

70 лева ако ти се струва скъпо, твоя преценка.

преди 9 минути, audi9147 написа:

Бях чул, че можело да се направи от климатика или СД-то с някакви кодове аа уу :hilezh:

Е пробвай се, от опит глава не боли ;). Но крайния резултат на всички тук ни е ясен :D.

Ето снимка на моето табло:

IMG_20150809_121412.jpg

Edited by bsdnikolov

До сега не съм се "потил" при кодировка... не знам каква е разликата между "лесна" и "трудна"... в броя на байтовете ли? :hilezh:

Кодировката в случая е най-малкото. 

Кой е писал само за кодировка?

Тези пари са за лостче, работа и кодировка.

Наистина е смешно и в чужбина, а дори и тук в сервиз биха те одрусали в пъти повече.

• 3 weeks later...

Преди време точно това направих с помоща на колегата bsdnikolov, лосчето струваше мисля около 30 лв. в сервиза ми взеха още 40 само за смяната понеже ме беше страх сам да свалям airbag-a. Ако не се лъжа се прекарваше и една жичка за да не ти свети постоянно че нямаш течност за чистачките... та за въпросните 70 кинта си е чиста далавера ако питаш мен!

Edited by Mafioso

Аз също съм ползвал услугите на bsdnikolov за същото нещо - лостчето и труда бяха осигурени от него, като го препоръчвам с 2 ръце !

ПС - Пламене, ако намериш за близки пари и лостче за темпомат, моля да ме имаш предвид :)

преди 18 минути, kup0nq написа:

ПС - Пламене, ако намериш за близки пари и лостче за темпомат, моля да ме имаш предвид :)

Коя година ти беше колата?

2007, МГ 2008

Address 16: Steering wheel        Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
   Part No SW: 1K0 953 549 AH    HW: 1K0 953 549 AH

Това не го бързам като цяло, ако стане - стане :) Просто все ми се струва, че след борд компютъра, темпомата трябва и той да се сложи най-накрая в един момент :) Мерси много !

преди 36 минути, kup0nq написа:

Просто все ми се струва, че след борд компютъра, темпомата трябва и той да се сложи най-накрая в един момент :)

Без да ти се струва....той е задължителен!!!!

Уникална благинка е :)

• 2 years later...

И аз бих сложил ако е безпроблемно и изпитано, но самият километраж ми е без дисплей и трябва да търся освен всичко останало и това :(

A3 8P 09.2006 производство

Цялото табло трябва да смениш, което хич не е евтино. По-евтино и лесно излиза да си вземеш един таблет и да го закачиш над радиото. Че и повече функции ще ти предостави. :D