Jump to content

Разход на гориво


Kallinkata

Recommended Posts

Колеги, имам А4ка Б6 комби, 1.9TDI автомат. Ясно ми е, че автомата вдига разхода, но все пак моля тези от вас, който имат същите да кажат как е при тях! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами точно мултитроника при 1.9 не вдига разхода...... и по каталог и реално разхода е идентичен с ръчката. Докато го имахме, гореше извънградско 4,5 - 5,5 /при спокойно каране/, градско в София в много широки граници 7-11 ..... в зависимост от сезон, час от денонощието, дължина на пробега и прочее..... но усреднено около 8,5 да кажем.  За да задаваш такъв въпрос явно при теб е различно???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-важно е, как се засича разхода. А не, да сложиш примерно 30 лева нафта, да минеш примерно 90км градско със студени стартове и прочее, и после да се филмираш, че разхода е 12 на 100. 

Колегата да се обоснове, защото всяка кола дава различен разход според много фактори.

Аз лично не съм имал допир до автомат, който да харчи колкото ръчката. Говоря за кола до 2003г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги засичам я като пълня всеки път догоре на една и съща бензиностанция. Минавам между зарежданияна средно около 250, 300 км. Разхода като беше по-топло беше 11 и нещо 12, сега като застудя харчи около 15, а последно в най-студеното точен разход 19!!! Имам както каране да е студена само до работа, така и загряла в оптимален режим, другото е че работи на място повече  време докато размразява, но чак толкова да харчи бах, да не карам S4. Иска ми се?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам 2-ка турбо бензин ръчка и на градско в студеното време със студени стартове и чакане да размразява в София разхода достига най-много до 12.9 - 13 по компютър. Та не ми се вярва 1.9 ТДИ -то да дава разход 19 сигурно има нещо гнило. Също раздавам газ по светофарите до 5 хиляди оборота от време на време като съм първи примерно.

Редактирано от Diaksi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега по-скоро има нещо гнило евентуално някоя част да се е преебала, нито съм я настъпвал, нито съм се прайл на нещо. Съвсем сериозен съм и за това пиша във форума, защото 11-12 градско му свикнах, ама в студеното харчи хептен много!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много висок разход,имаш някакъв проблем.Високи лиса ти оборотите,да не е заминал температурния датчик.Аз съм с 1,9 куатро и най-високия разход който ми е давала е 11,чисто градско,с бръмчене на място по 10 минути,къси дистанций и т.н.Сега разхода ми е около 8,5-9.Иди да я прочете някой,може да си каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да......на мен също ми звучи невероятно това.....  има няколко известни тук във форума сервиза......където може да я закараш и да видят какъв е проблема!  10 на сто градско е нормално.....ама 19 е лудост....

Тъй......  не вярвам да има някой в тоя форум, който в дългосрочен план да не може да си засече разхода.....мисля е излишно да ги питате знаят ли какво правят! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да няма проблем......абсолютно вярно е, че в студа разхода е по-висок, че работи повече на място и т.н..... но дори 3.0 Тди автомат куатро не прави такъв разход зимата.....        с 1.9-ката...... половинката ходеше на работа........ зимата сутрин я пали......5 минути на място.......в час пик пътува от Младост до Дружба 45 мин поне........гаси я и я оставя от вън...... след обяд пак пали...пак 5 мин....... и пътува поне 1 час....... и в ей такъв режим разхода е стигал около 11.......... Вярно, че се кара "пенсионерската", ама то в колона от коли няма как иначе:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, Fireblood написа:

:zustimm:

Мулти бензин.

извънградско 8-10

Градско 10-11(нормално каране и задръстване)

Градско 11-13 (с много много  газ).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...