Jump to content

А8 Д2 3.3тди мнения???


Nykolayy

Recommended Posts

Здр. Преки впечатления и обективно мнение от хора, които притежавст този двигател 3.3тди.Специално ме интересува мотора тъй като е по - рядък, първоначално обслужване, разход, вървежа как е, мотора битурбо ли е?И други мнения като цяло за модела.Какви са му болежките? Освен че е дизел и може да има проблеми с дюзи, турбини, какво друго е характерно за него?Ще съм ви благодарен!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh: само заради турбините ли?

 

Това е първия осемцилиндров дизелов двигател с комънрейл впръскване при ауди. 

 

В интерес на истината не е печално известен като 2.5 ТДИ, но за съжаление за този двигател и периферия частите са само ОЕМ и са жестоки като цени. Иначе не е чак толкова лош и по принцип, но понеже го слагат само на А8, при това фейслифта и не ми е известно да го слагат след това в други модели (може и да бъркам), не е разпространен и това го прави скъп за поддръжка.  По спомен е 226 конски сили и има 480НМ, което е някак несъразмерно за мен. Две турбини, както каза колегата, с водно охлаждане. Каталожен разход от 13,8 градско, около 8 извън града. Кутията е типтроник, със сигурност е 5 степенен, но не знам  каква точно кутия.  Ето линк с подробности, но за мен сякаш не си заслужава.

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=5550

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше нещо за дюзите, че ако починат не подлежат на рециклиране.. 

 

@loshdancho я припомни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичките произведени д2ки, тази конфигурация е единствената бутикова. Няма части, а тези които ги има са на непоносими цени. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще цитирам един немски колега който е имал такава А8-ца преди повече от 14-14 години, "най-проблематичното Ауди което съм имал", смянял е по спомен турбини или маф сензори понеже при дъжд и каране с висока скорост влизало вода ... и редица други драми накрая и кутията нещо се окотила и последвало обаждане до Ауди дилъра да си вземат чудото. Накратко бягай с 200 от такава кола за освен ако нямаш желание за безкрайни "приключения".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...