Jump to content

Нов собственик на Ауди А3 8РА и проблеми с него


Калин Николов

Recommended Posts

Здравейте,

Нов съм в този форум, като от близо месец съм собственик на първото в живота си Ауди А3 8РА - автомобила е много красив и приятен за возене. Автомобила е с първа регистрация м.05.2012г, като е с мотор 2.0 tdi 16v 103kw, код на двигателя CFFB. Разполага с редовно водена сервизна книжка в Porsche Австрия и е на 151 500км - последно е сменяно маслото, филтрите и спирачната течност на 147 000км - 20.07.2020г. От както автомобила е при мен, направих някой ремонти - смених предни дискове и накладки - TEXTAR, както и задни амортисьори и тампони. Имах индикации за запушен ЕГР, като автомобила влиза в авариен режим - софтуерно изключиха егр и сложиха ламаринка. Днес по време на движение, на дисплея се показа икона на ДПФ филтъра с изписване на текст - "Да посетя сервиз за ръчен ремонт". Знам че за повечето е досадно, но Моля да ми препоръчате сервиз, в който да прегледат автомобила и отстраним този проблем. Изчетох толкова статии и мнения по форуми, че направо се обърках и не знам какво да правя. Благодаря Ви предварително и се извинявам ако досаждам на някого.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ходил само в Друмник (бул. България), но за сега само за масло, филтри и др. и годишен преглед 3 пъти. Доволен съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на колегата.

Днес след четене,четене,клипове и пр. реших да пробвам да рекуперирам ДПФ с надеждата да изгасне тази лампа. Изминах около 55км в едната посока на 3-та скорост и около 2700-2800 оборота( по едно време взех да се притеснявам да не повредя скоростната кутия нещо). Колата 10-12 пъти изпушваше отзад за по около 20-30 сек., Но....  лампата продължи да свети. Чувах че включва и перката отпред, макар, че беше около 5 градуса. Автомобила върви добре, не светят чекове и си ускорява нормално- даже си е много пъргав. Прибрах се и при всеки опит да дам на контакт, светва лампата за ДПФ и изписва текст. Проблема явно е сериозен и ми трябва сервиз, за това давайте идеи за спешно посещаване. В града ни няма въобще такъв сервиз. Благодаря ви предварително.

Ето изписва на дисплея.

IMG_20201213_135552586.jpg

IMG_20201213_135549439.jpg

Редактирано от Калин Николов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DPF-а е затлачен.При първите двигатели 2.0TDI комън рейл,мисля,че нямаше принудителна регенерация на филтъра от компютър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, това за 3-та скорост е някаква измизлица (след като вече е излязла иконата на таблото). Моят съвет е бързо да покараш на дълго някъде примерно по магистралата едни 100-200 км. и да държиш височки обороти. Това, при положение, че всички системи си работят нормално (температура на охл. течност, свещи, реле и т.тн.). Ако имаш проблеми с някое от посочените, го оправи, че няма да видиш успешна регенерация и ще повредиш ДПФ-а безвъзвратно. Намери читав сервиз и направете диагностика спешно в твоя случай не карай така. Чувал съм за автосервиз "Винаров", че ги оправят ДПФ-ите (свалят, почистват с химия и става като нов), но никога не съм му ползвал услугите ( да не се приема за реклама). ДПФ-а е скъпа част и повечето хора не знаят какво да я правят като излезне на таблото и я режат ( по съвет на "майсторите"), но после почва едно пушене и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A софтуерно спиране и хардуерно отстраняване на dpf - a ? По принцип в сервизите където предлагат чип тунинг я предлагат тази услуга...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново колеги.

Има положително развитие по моят въпрос. Приятел ме насочи към VAGEN сервиз в гр.София -  Княжево. Трудно ми е да намеря подходящите думи да Благодаря на управителя Георги и момчетата от сервиза. Посрещнаха ме след като се бяхме уговорили предварително по телефона.  С пристигането направиха диагностика на автомобила и обсъдихме няколко варианта за отстраняване на неприятностите - изцяло се съобразиха с моето ежедневие, стил на шофиране и други подробности. Оставих автомобила и го оправиха с доста работа - вечерта до след 21.00ч, без да се опитват да ме отлагат за следващият ден - всички имат семейства. Дълго време ще си спомням как управителя Георги сам ми направи регулиране на фаровете на автомобила, както и впоследствие диагностика в движение, за да бъде сигурен че всичко е наред. Четох в темите, че всеки предупреждава, когато препоръчва сервизи, мнението му да не се счита за реклама - в случая аз нямам нищо общо с този сервиз и хората в него - просто бях най-обикновен клиент, с най-малкият автомобил - като клас в него. Благодарен съм им, че ме приеха и ми решиха проблема - автомобила е чудесен и все повече започва да ме радва. Мога да им пожелая здраве и дано в бъдеще бъдат все така "човеци", защото в тези времена....

Благодаря на всички за мненията, като Ви пожелавам и Вие да бъдете здрави и Весели празници на всички.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...