Jump to content

3.0TFSI 95 или 100 октана

skrat

Recommended Posts

Преди 15 часа, vle4ugoto написа:

Е как може така да говориш :) А може ли мандраджийско масло от девствени крави да слагаме :) чувал съм че правело полу-керамично покритие от съставките на храната за кравите :D и раздвижвали сигменти , премахвало нагар и вдигало мощността и колата си изграждала имунитет и не се чупела :D  

Принципно може, обаче дефакто няма как да се получи масло от девствена крава трябва си бик 😂

Иначе сериозно, ясни са кои са топ маслата налични на нашия пазар за 3.0TFSI. Мисля, че няма нужда редовно да се влиза в обяснителен режим. 

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

А да попитам колегите как им е разхода / не на масло :) / в тези жеги , че днес зареждах / на Лукойл / и 2-те ми коли и смятам разхода , и гледам на едната с 1.8л + а на другата +4л/100км ,  и се чудя свалиха качеството , или първите 3-4-5л само въздух пълни / както на 1 колега с мотор с клипче от ОМВ / или температурата на въздуха се качи с 1-2 градуса и от там прай химична реакция в резервоара :D или защото взе да поевтинява бензина и за тва :) 

За краткосрочен разход ми е трудно да преценя, затова залагам на среден за по дълъг период. За два месеца и половина изминати 8к - 12,3/100

Определено трафика, резките ускорения, жегата, висенето на светофари променят ежедневните стойности. 

Бургас - София със 150 км.ч средна скорост в началото на юни 9,7/100. При сегашните около и над 30градуса, същия маршрут 11,5/100 с климатик на 22 градуса и работещо обдухване на седалките.

След 2014-та около 97% от горивото което съм заредил е от Газпром. Имам инцидентни зареждания в Шел у нас и Шел в Турция.

Зареждам 95 

На 18.08.2022 г. at 17:33, MachineSpirit написа:

А горе някой спомена за половин секунда разлика между софта за 98 и 95 което е абсурдно като разликата в конете е 10-на.

Аз го писах това, 2 пъти.

Лично съм го мерил с драги. Викаш абсурд? Ни мой да бъди...

И е 95 и 100 октана на бензина, а не "софта за 98 и 95". Това не зная от къде си го измислил.

Edited by zhelyazA6

Т.е. караш със софт за 100 и слагаш 95 бензин и викша колата е по-бавна? Правилно ли те разбирам?

Аз ти говоря за софт защото като искаш да караш с 95 бензин си слагаш и софт за толкова.

Дай да ги видим тия времена на драгито.

На 27.08.2021 г. at 17:27, zhelyazA6 написа:

Със стоков софтуер разликата е 0.5 сек 0-100 между 95 и 100 октана.

Демек, когато колата беше още сток я мерих със драги със 95 октана и 100 октана. Разликата беше 0,5 сек 0-100.

Нямам ги вече резултатите от драги-то, наложи се да преинсталирам програмата и се губят данните. Пък и няма как да ти докажа кое е 95 и кое е 100 октана.

Таке че ще трябва да ми повЕрваш