Jump to content

Audi A6 (C8) 50 TDI (286 к.с.) 2019 г Турбо лаг - мнения


Recommended Posts

Здравейте, колеги,

Обмислям покупка на Audi A6 (C8) 50 TDI (286 к.с.) 2019та година. Обаче ме притеснява информацията, която прочетах по чуждестранни форуми, че този мотор има турбо лаг най-вече при ускорение от ниски до средни скорости, навлизане в кръгово кръстовище, ускорение от място. Също така споменаваха, че трябвало с кик-даун да се подобри положението, обаче пък после се появявал проблемът на многото тяга идваща изведнъж след забавянето от 1-2 секудни. Уж писаха, че се оправял проблемът със софтуерен ъпгрейд и колата се карала доста по-нормално и приятно. Бях на тест драйв на VW Touareg 2022 г. пак със същия двигател, но и там забелязах , че го има същото забавяне/мислене преди да ускори колата. Но не съм сигурен дали Touareg-ът е със същите настройки на софтуера, на скоростната кутия и т.н. 

Някой има ли представа дали всички А6-ци с този двигател вече би трябвало да са получили този софтуерен ъпдейт и да нямат вече проблема с турбо лага? И като цяло знаете имате ли няблюдения върху този мотор?

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм карал такава кола, но този лаг го има при почти всяка кола разчитаща на мощността си от едно голямо турбо, работещо на може би над 2.0 бара - трябва си време да се развърти. При Bi-tdi мотора също го има този лаг, предполагам тука е още по-зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този "лаг" го има при всички нови коли на ВАГ, основно пазят скоростите от натоварване / износване ... а и помага за екологията.

 

Това се оправя до някъде с афтърмаркет софтуер, но пък ти излита гаранцията през прозореца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лага го има и се усеща най-мого при потегляне. След първоначалното отлепяне и вдигане на 20км вече си върви адекватно колата. До колкото ми е известно точно скоростите причиняват тая дупка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Темата е старичка вече, но лага който се обсъжда го имат всички модерни турбо коли и изобщо не е от скоростите, атмосферката отлепя с удар от място със същия 8хп. BMW са същата работа, от място се чака доста, в движение е ок заради многото предавки, но постоянно се търсят определени обороти и постоянно се сменят скорости, което реално пак води до лаг.

Кутиите вече държат много, проблема вероятно са турбо концепцията и еко нормите. Големите турбо бензини също имат лаг за съжаление, но е по-приемлив от на модерен трилитров дизел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, DLS написа:

... проблема вероятно са турбо концепцията и еко нормите.

 

Явно е заради екологиите.  Едно 335д от 2008 с чип има ебаси риспонза и силата от 1000 до 5000 оборота.  Само с две обикновени турбини, май бяха на вакум даже.

А сега, 15 години по-късно, с всякакви нови електрики, електроники и кибернетики - лаг. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лаг има на въпросната кола и то осезаем.Не знам дали заради кутия или екошитове,но е факт.Както е факт,че шляпат вериги на малко над 100к км на кола 2020год

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
На 31.01.2023 г. at 16:42, МИТАКА1654 написа:

Както е факт,че шляпат вериги на малко над 100к км на кола 2020год

 

Ae стига, ве, това единичен случай ли е? 😟😟

Аз се оглеждам точно за 2019-2020 с тоя мотор в А6 и си мислех, че е вековище. Един приятел кара Туарег 2018-та вече 2 години и половина със същият мотор и е чук.

НО неговият е още на 50-60 к км.

Редактирано от Pagemakerboy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Pagemakerboy Ми факт е.Човека ми е клиент и има и А8 от тая година с тоя мотор,но 8-цата не съм я чувал да трака.Не мога да го убедя да не ги кара по лонг лайф програма,но понеже в Порше така са му казали и тва е.Друг е въпроса дали въпросното изтракване са вериги или нещо друго,но е факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...