Jump to content

Евентуален проект за вграждане в - Ауди -


Recommended Posts

Привет колеги ...

Пускам тази тема за да обменим опит и да се допитам до по знаещите какво ще е нужно за да се вгради и да се подкара въпросната Навигация във въпросния модел на Ауди.

От лична гледна точка мен ме интересува дали е възможно следното:

1.Тази навигация да захранва 4-те колони и 2 те пищялки в Ауди А4 (В5) Фейслифт? (без усилвател в багажника)

2.Дали възпроизвежда СД/МР3 Аудио дискове или от двата слота за Карти да възпроизвежда Музика МР3 Формат?

Сега нека да обсъдим какво е нужно за да се вгради и подкара евентуално въпросната Навигация RNS-E

1.Средна конзола с 2-DIN за А4 (В5) Фейслифт.

2.Въпросната Навигация.

3.Прехвърляне всички компоненти (Управление на Климатроник-Копчета-Поставка за Чаша-Пепелник) на 2-DIN и монтирането му на средната конзола.

4.Евентуално Букси за свръзка НАВИ-то с колоните (ако захранва въпросните говорители без усилвател в багажника) ще е супер.

5.Евентуално допълнителни компоненти по избор за НАВИ-то + Съответното Окабеляване предполагам.

6.Вие сте на ход ... идей,предложения,суми за процедурата,резултат и коментари.

Прилагам и снимков материал на въпросните нещица и крайния ефект който трябва да се получи.

78130672.jpg

81217713.jpg

37124512.jpg

31557884.jpg

44173929.jpg

73068981.jpg

22765001.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че при мен процедурата ще бъде доста по-сложна, се надявам някой евентуално осъществил този проект, да внесе повече яснота по въпроса!

Ще следя темата ти с интерес колега, дано има и подобаващо развитие, тъй като ми е любопитно, а и на мен ми се иска колата да заприлича още повече на "S"-ка ;)

Успех!!!

Редактирано от ceci145
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами айде и аз да си кажа мнението , което е от опит , при поставянето на навито във моята кола , се видях малко в чудо :hilezh: .

Та на въпроса .. първо 1 година си търсих 2 din конзола , после я намерих , но нещата не свършиха до там . Оказа се че само с нея не става , трябва и шейната зад нея.... ноооо... и това не стигна , оказа се , че и пепелника не става защото на новата конзола пепелника е по малък за да се събере по надолу, ноооо.... и това не стигна , ами се оказа че и климатроника не е същия , та и него го смених , а и още нещо самото барче е различно и си трябва доста изрязване за да се напасне конзолата и да се съберат всички нови глупости . Но ако това не е достатъчно като трудности , лично аз имах голям проблем със намирането на букси за навито и тунера , просто защото си ги купих без тях , та затова съвета ми е - като купувате нави гледайте да е със всички кабели , защото иначе трябва да си ги правите вие , а това е много заигравка която може да се избегне. А и накрая най-важното колко парички излезе ... ами колко , колко ... със всички патаклами , като монтажи , правене на кабели , антени за тунера , самата навигация + тунера и всички останали джунджурии ми излезнаха около 1000 лв. но цената може да е различна в зависимост от майстора и цената на която купите частите . Е това е от мен , дано при вас е по лесно и по евтино :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре е станало на колегата Турбо Маняк ...

Да обощим значи за оригиналния проект какво е нужно по думите на колегата.

- Двоен Дин (цялата рамка)

- Шейна (за вътрешната част)

- Управление за Климатроник (различен е от обикновенния)

- Пепелник (различен от обикновенния)

- Навигацията + Окомплектовката от кабели и компонентите за нея

п.п Въпрос към колегата valios4 какво имаш под предвид тези си думи ``а и още нещо самото барче е различно и си трябва доста изрязване за да се напасне конзолата и да се съберат всички нови глупости.``

Като извадиш старото барче ... изцяло ... наредиш всичко на новото климатроник,пепелник,шейна,копчета не си ли пасва на таблото ... какво си рязал или преправял по таблото не можах да разбера?

Това е за сега ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата снимка на колегата TURBO maniak на която е снимал самото барче ,та за него става въпрос - от страни от вътрешната част се реже както и отдолу + панела който е на скоростния лост и той се реже в края за да може да се сложи пепелника. Иначе това са горе долу нещата които си изброил.

P.S.

А и да не забравя да кажа че навито е различно за А4 , А6 и А8 (независимо че изглеждат еднакви не са ) , тъй че ако искаш да ти пасне на таблото трябва да търсиш от А4 , което само по себе си е почти невъзможно , поне ако търсиш от стария вариант на навито дето е до 2002 година.

Редактирано от valios4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен варианта на Маняка е по-добър. Aко ще набутваш сумата за която говори valios4 се замисли за CAR-PC. Тъч скриинче, работеща навигация, филми, музика, диагностика в движение и други екстри :)

Глейте кви ги вършат ентусиастите :)

http://audiforum.us/multimedia/2144-carpc-project.html

Редактирано от Todir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука се говори в моята тема за оригинално и естетически добре направен проект.

На колегата пак повтарям че е станало много ама много добре.

Аз обсъждам спец.варианта за вграждане на този модел Навигация в А4 (В5) Фейслифт.

И въпросното монтиране на Двойния-Дин с всичките му такъми към него това е.

Това дето казваш/показваш за проекта на ентусиастите е добре ама там са друга бира нещата не е като в милата ни

държавица България и те така ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз прегледах линка на колегата Todir , та искам да го питам дали си мисли че , със парите за които аз говоря ще направи същото както във неговия линк ? Най-малкото че този проект не се различава по нищо (за човек който я няма навигацията в колата ) от идеята на колегата МАРТО7007, просто в този проект има монтиране на РС , което на никому и с нищо не е полезно . Все пак замислете се за какво ще се използва този компютър и най-вече как ще се използва например в движение . Лично за мен това е едно напълно излишно набиване на средства , и мисля че това може да го направи някой , който има много свободно време и излишни пари , и със цел само да покаже на хората че има РС в колата , а не защото му трябва или защото го използва , защото съгласете се с мен използването му в колата в движение или на място е почти невъзможно . :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз имам каручка а3 8L и от личен опит при моята знам че е доста тесничко в централната конзола. Аз се зблъсках с следния проблем .... нямаше място къде да навра всички букси :D та ми се наложи да режа, поя и уделжавам някои кабели :lol: Още веднъж повтарям незнам как е при вашия модел до като цяло ти трябва време, търпение и доста сръчност :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При А/S4 е по различно има място за буксите , а относно колегата Kolio Kioravoto Prase , ако не се лъжа и при него всичко е оригинално , даже мисля че той си поръчва конзолата и другите магарии от ebay , което е най-безболезнения вариант , ако успееш да се справиш със доставките и поръчките. Тук малко трудно се намират конзолата и другите нужни неща , ако търсиш в Бг трябва да разчиташ на късмет , пък и да намериш не се знае каква цена ще е цената защото са кът и хората които ги продават го знаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя линк го дадох понеже много ме изкефи не за друго :rolleyes: Ясно че там парите са в пъти повече. А обикновено кар пс с не толкова перфекто пасващ дизайн може да се монтира за 1000 лв ако не си вързан в ръцете ;) Иначе ако всичко се купува готово и направено и 1000 еври могат да не стигнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кво да кажа ...в друга тема писах , че в бг НЕ СЪЩЕСТВУВА подобна конзола обаждах се на всякъде и отговора беше - супер дефицитна стока....

за тва от ибей излезна ми около над 500лв всичко ....... без навито разбира се ....аз обаче ше си сложа дабъл дин Пионерче , щот навигация не ми требе , с тая кола нема пътувам никъде ... ето 2-3 снимки, пластмасите са боядисани в черен лак и съм ги завил с вестник , за това не ми се вадят сега да ги снимам !

dscn7977.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscn7978a.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscn7979.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ае от мен да мине ...имал съм

dscn7769.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

само да вметна , че за пластмасата около кожата на скоростния лост има 3 вариант кожи или 3 варианта основи на кожата , която да пасне точно във тази дупка на пластмасата ....аз това го разбрах от 3тия път ...

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да те питам лайстните от последната снимка боядисвани ли са или са оригинални от С/РС4?

И какъв точно цвят се водят? че аз съм се сканил мойте да ги правя Piano Black понеже на такъв ми мяза и съм виждал по снимките че в РС4 се слага пък и тъмния полиран махагон не ме кефи и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марто а за какво ти е тая навигация като не можеш да я ползваш за навигация ? Ще имаш само цветен екран на който да си гледаш станциите на радиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марто а за какво ти е тая навигация като не можеш да я ползваш за навигация ? Ще имаш само цветен екран на който да си гледаш станциите на радиото.

Това е един много добър въпрос.

Дано последва също толкова добър отговор... <_<

Но се съмнявам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм тръгнал тепърва да я правя тая интервенция Шпекси ... просто нещо ми омръзнало таблото да го гледам така а от модела ДВД-а на Пайнер дето искъм да си купя вече няма никъде и те така ... ебати фарса ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто ти е омръзнала колата. Не е от конзолата. Безмислен е тоя филм, предолагам си разбрал от колегите които са го слагали и са писали в темата. Най вече заради крайния резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно ми се изясни картинката ... над 1000 лева за цветно радио ...

По-добрия вариант е да намеря ДВД Пайнер 1-Дин с Тъч-Скрийн и да си свиркам ... ама къде ше го намеря незнам а за ново не ми се дават а и нямам в момента 1500 лева трагедия направо.

п.п Не ми е омръзнала колата ве стига са ... че ми се иска да я по-променя малко от тук от там искъм ама в момента е непосилна тая задача.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди чип-а човече трябва се сменят някой нещица ... мисля че не е нужно да изброявам ...

Ако всичко беше тип-топ вече да е чипната и такам ...

Пък и в момента съм безработен което е най-лошото и трагичното и незнам ... предложи някоя доходна работка и започвам едно по едно да подреждам пъзела :schlaumeier:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...