Jump to content

0-100mph for 2.88sec


Recommended Posts

Имам тук 4 DVDта с по-готини серий на Top gear и 5th gear, та като нямам време си пускам да си гледам...

В една от серийте (ще ви излъжа за сезон и част, но мога да проверя) тестват "нещо", на което аз принципно съм невероятен фен - 4колка наподобяваща автомобил, но изградена с минимално материали по шасито за да се облекчи от всякъде като килограми. До сега бях чувал само за Катерхам, но имало и други фенове - Ariel. Някаква фирмичка, забутана в някакво бесно село и се състои от 7 човека. Модела, който те разработват се казва Atom и изглежда така:

side4.jpg

Ето ТУК можете да прочетете малко сух материал с технически данни за един от моделите си, който е с 220 коня Хонда двигател от не безизвестния модел CRX.

... ...на САЙТА никъде не се споменава информация за топ модела им, който е с този двигател, но с турбо и вече не 220, ами 300 коня (прескачаме Atom 2 Supercharged 275). Модела се казва Atom 300 Supercharged и ЕТО ТУК можете да получите малко по-добра представа за него.

Това нещо тежи 500кг и с толкова сила.... абе погледнете това клипче и ще разберете: КЛИПЧЕ (0-100-0mph)

Разгледайте сайта, има интересни неща!

... аз отивам да кандардисвам един фен да си го купи и туко виж някой ден съм постнал снимки с такова едно из София :fisch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Визи, на www.finalgear.com ги има повечетп епизоди. Ако си пропуснал нещо - там е мястото :fisch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз хич не съм фен на тези колички, изградени от тръбна конструкция и мотор от хауабуса примерно. Друго си е да видиш завършено произведение над което са се трудили екип от инжинери и дизайнери което поне вади вид и става за каране в града. Ама пък Fifth gear много си ги уважават тези машинки :fisch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wizi, явно си фен на "нефункционалните" коли :fisch: . Добри техн. параметри но за мен това е бърз карт.....дайте на колегата kobreti един такъв да ги мачка по състезанията. :fisch:

Иначе хората се занимават и забавляват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казаха в едно руско списание..... Англичаните са най добрите в правенето на "летящи дъски за гладене".

И мен ми се иска да полетя малко... дори и на такава дъска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен само витаете около идеята на това превозно средство и предполагам, че примерно не сте опитвали ускорението на мотоциклет от сравнително ново поколение?

koko_stz, това което обясниха от fifth gear е че всичко е изргадено около купето. Тоест не просто някакво купе с просто някакъв двигател, ами всичко е преценено за да се получи оптимален баланс на тежестта, спирачки и ускорение.

M_sub, нефункционална е до някъде само. Това така или иначе ако тръгнеш да си го купуваш се предполага, че в гаража ще имаш поне още 2-3 други по-функционални превозни средства. Но нито едно от тях няма да е дори и светлинна година близо по усещане от тази "бърза дъска". И в един момент точно това "нещо" е възможно най-подходящото и функционалното да отидеш да си продухаш мозъка с това убийствено ускорение, по-добро от McLaren F1 и всичко останало, което струва над половин милион Евро, или да отидеш на някоя писта да се връткаш цял следобед.

Просто няма друго такова с което да можеш да си доставиш такова удоволствие. Това е абсолютно безспорно възможно най-най-най-ultimate driving machine! Няма електроника, която да взима решения вместо теб - само ти срещу машината. Седнал на 5см от асвалта. И е в пъти по-безопасно от всякакви мотоциклети, с които до сега човек главно може да си доставя подобно удоволствие.

.... ако имах възможност бих си купил такова. Сега ще трябва да се моля да ми дават "кръкче"... пак е нещо де. :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0-100mph for 2.88sec Къде точно го прочете. Това е от 0 до 160 км/ч и теоритично е невъзможно при сцепление на гуми върху асфалт, където коефициента на триене е под единица?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опа! Добре че има кой да чете като хората..... ускорението е 0-60mph за тази стойност. Sorry, my bad! :gaehnen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...