ThEBlazZeD Публикувано 3 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 Регулирани ли са? Струва ми се, че снопа свети малко нагоре... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 (Редактирано) И на мен ми изглеждат определено високи! Иначе и аз днес открих годината с нещо доста отдавна замислено, но едва сега реализирано. Намирането на правилния шрифт, изготвянето на векторната графика и т.н. беше едва първия не съвсем лек етап завършен още преди повече от година. Ето как изглеждаха нещата "на хартия": Истинското предизвикателство се оказа намирането на фирма, която може и иска да го изготви по моя проект (фреза/лазер).Изключително доволен съм в крайна сметка: На горните снимки изглежда по-контрастно от колкото е в действителност. Реално текстът е в матов, релефен, тъмно сив цвят. Мястото се беше "утепало" за целта предвид това, че се ползва именно за логота (например quattro), а и магическото копче се намира именно в жабката. Редактирано 3 Януари 2015 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 3 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 (Редактирано) Фаровете са регулирани на машина. Минах 1000 километра вече, на магистрала и двулентов път, нито са ми присветвали тия срещу мен, нито са пускали мигачите тия пред мен.... Надписа е много маниашки, придал е "спрециален" облик Редактирано 3 Януари 2015 от Wolfgar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TeRRaNoiD Публикувано 3 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 Определено не са регулирани както трябва. Трябва лъчите да се застъпват. На първата снимка си застанал до бус и си го осветил целия. ( високи са и то доста) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 (Редактирано) все едно си на дълги така светят.....Учудвам се че не са ти светкали...явно вече видят ли ксенони знаят че е безсмислено да дават сигнал...поне при мен е така...някой със синкава светлина като ми блесне и само го нареждам ...на ум де....и аз много се бях запалил за ксенон,само че оригиналният вариант...обаче ме убедиха че фаровете са ми ок и трябва само си сменя крушките.Добре , че се вслушах в тези съвети...след поставяне на "Night breaker unlimited" и регулация на фаровете....направо е истинско удоволствие да си караш през ноща....няма да коментирам и разликата между оригинален рефлектор и китайски ксенон..... Редактирано 3 Януари 2015 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 3 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2015 Надписа е доста яко замислен , но на мене ми е някакси натрапчиво голям. Може би с по малък размер щеше по приятно да ми седи.Но иначе евала за идеята чудесно е Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 Нямаше как - фонтът задължително трябваше да е оригиналния и исках да е в мащаб спрямо оригиналния бедж, а и отговаря приблизително и на размера на "quattro" с разликата, че е повече текст и двуредов разбира се... но на снимките изглежа доста контрастен, в действителност много зависи от светлината и ъгъла Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 4 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 Колеги, преди няколко дена се похвалих с подаръка, който закупих от е-вау на Audi-то:USB, SD, AUX Digital Music Changer ==================================================================== Сега обаче, старата установка с музика става излишна и е време да послужи на някой друг.Системата е изградена от:Емулатор на ID Changer, благодарение на който, радиото придобива AUX вход пред CD Changer входа. Емулатора е висококачествен и е с предусилватели на левия и десния канал. По този начин осигуряват чист звук. иUSB, SD MP3 четец. Устройството разполага и с дистанционно, за по-лесно командване при монтаж на скрито място (както бе и в моя случай): МР3 четеца го монтирах в жабката на мястото, предвидено за CD Changer. Както може да се забележи, сложил съм и ключе за принудително спиране на МР3 четеца, тъй като при пускане та радиото, той се активира автоматична. Идеята е, МР3-то да се пуска само когато е нужно. При гасене на устройството (разбирайте, оставяне без захранване) то запомня до коя песен е стигнало и при последващо пускане, продължава от нея. Приемника на дистанционното го изведох на колонката на колата, за да е по-удобно за командване. Когато натиснеме бутона CD на радиото, се появява надпис CDC1 TRACK1 и касетофона възпроизвежда музиката от МР3-то. На таблото пък се изписва: CDC1TR1 Ако сте били по-наблюдателни, оставил съм и два чинча вход за AUX вход от телефона например. МР3-то поддържа превключване на AUX режим. Ето го и дистанционното: Свързването е в оригиналната букса на колата (при Concert II). Никакви преходи и простотии.Махнах синята букса: Наредих miniISO клемите по местата им във фабричната букса: и всичко работи вече сумати време, перфектно. Когато го правих, положих прилично време и старание. Грехота ще е да го захвърля. За това, ако колега проявява желание, срещу 50 лева ще му го монтирам (ако е от София, разбира се). При 8РА, всичко ще стане лесно, защото в жабките си имаме отделение за CD Changer! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 4 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 Колеги, след леко заиграване на един търг в е-вау, се сдобих с това:+++ Audi A3 8P Tacho +++ Таблото е от черния тип: Както бе написал продавача, таблото е ново, но е сбъркал кое да купи (според мен е трябвало да купи червеното).Финално наддаването го добутах до тук: или иначе казано, тук в София трябва да ми стъпи на 82 лева. Откакто преди 4 месеца в руския Ауди А3 8Р форум, попаднах на тема как се минава от червения към черния дисплей, точа лиги. Като дойде, леко отлеко ще направя мода!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 4 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 Аз съм с оригинален I-pod изход в жабката, нямаше ли да ти е по удобно и лесно? Купих си един i-pod и си джиткам. Я сподели инфо какво е необходимо за смяната на таблото, че е доста интересно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 Само табла до пробег от 100км могат да бъдат настройвани легално. Просто за информация. Минат ли 100км дори и в офиц. представителство не могат технически да направят нищо по въпроса. Сигурно има измислени джамбазки начини, но ... едно на ум. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 4 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2015 (Редактирано) Аз съм с оригинален I-pod изход в жабката, нямаше ли да ти е по удобно и лесно? Веднага отговарям: Аз нямам оригинален iPod изход в жабката. Вижда ми се неоправдана инвестицията да си купувам IPod изход и IPod, за да си слушам музика. Само табла до пробег от 100км могат да бъдат настройвани легално. Просто за информация. Минат ли 100км дори и в офиц. представителство не могат технически да направят нищо по въпроса. Сигурно има измислени джамбазки начини, но ... едно на ум. Това и аз го прочетох. Темата за миграцията е достатъчно дълга и напоителна. Кофтито е, че линка е сейвнат на служебния компютър. Чак утре, като започне работната година, ще имам достъп до линковете. Редактирано 4 Януари 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 ............................................... Я сподели инфо какво е необходимо за смяната на таблото, че е доста интересно. Ето я и темата. Не била в руски форум, а в http://www.audi-sport.net/, но това не е от чак такова значение, освен че е на доста по-популярния английски език. 09 White Cluster/DIS fitted to 04 8P Само табла до пробег от 100км могат да бъдат настройвани легално. Просто за информация. Минат ли 100км дори и в офиц. представителство не могат технически да направят нищо по въпроса. Сигурно има измислени джамбазки начини, но ... едно на ум.Не само има измислен джамбазки начин за настройка, но и почти всички коли дето се внасят в БГ минават през тази процедура на корекция на километрите. Тръгнах да правя преразказ на резюмето на автора, но ме хвана нервата и спрях до някъде. Все пак ще постна до където стигнах: =====================================NHN написа: Представям Ви известно количество информация и снимки фейслифтовото инструментно табло, поставено на моята А3 2004 година. Мисля, че се получи наистина страхотно, а и наистина изглежда много по-добре.ОК, първо трябва да отбележа, че колите преди първия фейслифт на 8Р (тук сигурно автора има предвид малката маска) имат сложена от по-старите горивни помпи и също така за да се постави новото инструментно табло, трябва да се пуснат някои допълнителни кабели. Моля забележете, че колата ми е 07/2004 год., но имам допълнителните кабели, въпреки противоположната информация представена в ELSA. Така че, преди да пристъпите към допълнително окабеляване, проверете текущото си окабеляване. Според Ауди след 11/2004 год., при по-новите горивни помпи има добавен ексра кабел от таблото до нивомера. Така че, ако колата ви е стара (според Ауди – преди ноември 2004 година), Вие трябва да добавите допълнителен кабел от 25-ти пин на 32 пиновата букса за таблото, до 4-ти пин в 5 пиновия конектор на горивната помпа и да подмените с по-нова текущата си горивна помпа. След като сте сменили горивната помпа и сте пуснали допълнителното окабеляване, това което ви остава да направите е да смените инструментните табла, да впишете отново ключовете си и да адаптирате таблото. Ако новото табло което поставяте, е на по-малко от 100 километра, то тогава в Ауди ще могат да Ви го настроят към показанията на старото ви табло. Ако е на повече от 100 километра, то тогава ще трябва да се примирите с показанията от новото си табло ( само леко ще се включа: тук в БГ, услужливо ще коригират километрите на колкото ги искаме).Вече има кабели за корекция на километража, но според мои проучвания много малко хора могат да правят корекция на толкова нови километражи……………(нататък няма да продължавам, тъй като човека го е писал това през 2009, а сега вече сме 2015-та и смяната на километрите е стандартна процедура едва ли не)=================================================================== Оффф, вече започва да ме мързи да пиша. На който му е интересно, темата има 19 страници. Сега започвам да ги чета внимателно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 От вчера в немския ибей има пусната нова Audi Sound Plus система за A3 8P на изключително добра цена!! Нормалната, каталожна цена е доста по-висока, а много, много рядко се появява някоя в ибей, втора ръка така или иначе не тъй като е доста нов и все пак скъп/екзотичен продукт/екстра! Ако някой има интерес - нека провери преди покупка - обявена е във варианта за Chorus (въпреки, че в заглавието пише даже "Chronus" ). едновременно с това нещо ми бяга на снимката, а и не съм уверен, че номерът, който са посочили, е за Chorus, а не за Concert.И в двата случая няма проблем да се приложи и на Concert, трябва да си припомня само какви бяха разликите. Аз съм на разположение за "асистънс" по темата с каквото знам и мога да помогна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 ......................................... на изключително добра цена!! ................................................. Малииииииии, за 900 лева не са малко пари! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 ..... спрямо нормалната му, каталожна цена е почти на половин цена Ако тръгнеш да си го правиш сам с компоненти от сходно ниво няма никак да ти излезе по-евтино, а дори над стандартната цена Проверено! (дискусията е водена в друг форум) Просто реших да обърна внимание, че има оферта преди да е изчезнала Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 Помня като водихте дискусията. Даже беше точно в тази тема ако не се лъжа. Няма значение. Цената наистина не е никак малка. Сигурен съм, че от Порше ще дерат кожата яко за това ако трябва да се взима от там, но и това е друга тема.Иначе има опция и да се предложи цена така, че някой ако е решил си мисля, че поне с 50 евро надолу може да се вземе. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 Не, ние тук не сме водили дискусията.... само се "докоснахме" до нея, но има специалисти, които с 2 Hertz-a имат аудиото на мечтите си и конструктивна дискусия е невъзможна Но в чуждите форуми са дискутирани тези неща - сравнение с компоненти от подобна класа... различни хора са стигнали до един и същ извод. Най-малкото ако човек не иска да жертва интериора на колата и да прави цигании. А че по-добро има - никакъв спор. Ама си идва с цена и жертви. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 здравейте колеги,имам едно питане-понеже не съм с оригинално сд на моята кола(а3 8п1,2004 год.),ако сложа Audi Chorus дали ще работи всичко като при audi concert?буксите еднакви ли са,ще изписва ли на ФИС-дисплея,ще работят ли задните колони баса в багажника?благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 Уточни за кое поколение на Audi Chorus говориш и на база на това ще ти дам точен отговор.Това ли ще слагаш (Audi Chorus II): или това(Audi Chorus II+): Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 първия вариянт,с касета,немога да си позволя концерт 2,затова съм съгласен и на Audi Chorus Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 Да, него можеш лесно да го поставиш и всичко бе трябвало да тръгне плъг енд плей. Това е при условие, че при поставянето на афтърмаркет радиото, не са ти рязали инсталацията и буксите.Даже май в къщи ми се търкаля едно оригинално радио. Трябва да проверя, но май беше точно такова. За пробата е екстра. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 а на ще мога ли евентуално на по късен етап да поставя и yatour?И размерите еднакви ли са,т.е.,ще пасне ли точно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 По спомени, не можеш. Мисля не поддържаше чейнджер, но това ще трябва да го проверя допълнително. Сега не съм в къщи и говоря на изуст. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 5 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2015 Колега не слагай този Chorus с касетката моля ти се. Събери още малко парички за Concert2 или Concert2+ направо. Скоро може да има 1-2 на сносна цена за продажба . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване