Jump to content

Модификации по нашите А3


Moonland

Recommended Posts

Темата е взаимствана от чуждестранен форум.

Нека всеки сподели какви модификации е планирал по своята А3 през тази година, какво е на дневен ред и какво е завършил до тук през годината.

Аз имам няколко неща в списъка, но с приоритет 1 е довършването (а живот и здраве допълването) на светлинния пакет на няколко стадия.

Очаквам и доставка на джанти за летните гуми.

Имам и няколко по-мащабни идеи за лятото, но за тях като придобият по-сигурен вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен зависи от бюджета, който ще се отвори в края на май... Програмата минимум е боя за няколко издрани детайла и крилце от S3. Програмата максимум е доста по-щедра :hilezh: Иначе дотука след 5 седмици издирване си намерих капачки за летните джанти, сега следва да им намеря стикери :D

Темата е мн силна - ще може след някой и друг месец да видим "ква я мислехме, пък ква стана" :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като Lo_Ridah и аз за сега това планувам, пребоядисване, а може и направо друг цвят ще видим, крило от с3, топка скоростен лост, облепяне на интериора с карбон (не целия естествено ) рингове на таблото, слагане на трилъчев волан и хубава музика.. за сега това натам ще видим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук за тази година съм сложил нови джанти и гуми за лятото и весели тромби :) Предстои ми боядисване на двете брони,боядисване на апаратите на спирачките,поставяне на С3 крило,монтиране на камера за задно виждане(просто защото я имам),вграждане на радар детектора някъде в колата,най-вероятно в плафона,рингове на таблото и много евентуално газова уредба.Това съм запланувал до края на годината пък да видим,освен газовата всичко ми се струва сигурно за сега :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм.. тази година нищо не съм правила по колата. миналата да, но тази още не.

като план имам доста амбициозен, и всичко да се направи преди събора.

По визията искам да сложа спойлер от ес-ка, да повдигна увисналите врати, да затъмня стъклата, евентуално вътре по интериора да се възстановят някои елементи.. заедно с волана и топката. Евентуално ще сменя предната решетка с емблемата, ако ми изпадне хубава, защото моята има забележки. Също така пастиране и преди това пребоядисване където се налага.

По техническото състояние- смяна на съед и маховик, чип, евентуално интеркулер с тръбата му, по окачването каквото се налага, дискове и накладки отпред.. доста неща са се събрали, но няма как.. искам да си го изпъна че го бях занемарила малко зимата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Басче, спортни пружини, нова шофьорска седалка, да направя колоните на предните колани с карбон фолио, централна конзола черна или карбон фолио пак.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възползвах се от чудесния ден и се захванах да майсторя както бях планирал. 3 часа по-късно - осветлението в краката (отпред) вече е на лице :) Разглабяне, свързване с контролния модул, окабеляване (част от инсталацията бях приготвил предварително), OBD2 активация на функцията + на допълнителното меню, сглабяне - готово :) отдавна чаках този момент, колко малко му трябва на човек :)

Следващо по план от светлинния пакет са вратите, но за тях първо трябва да набавя частите, така че ще отнеме време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От магазина разбира се :)

Кабелите само под форма на пинове от Ауди, останалото си го правиш сам с допълнителни жици, терминалче и т.н.

До колкото можах ги бях подготвил, но няма как да знае човек точно каква дължина ще му трябва особено за маса докато не отвори и не види. Свръзката също бях подготвил като идея, но изчаках да видя дали е подходящо така и как би било най-удобно.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е при 8L. При 8P е част от светлинния пакет, който е екстра и включва също и активни светлини във вратите, амби-осветление на кокпита и т.н. и т.н.

Вратите са следващите в списъка ми ;) Но ще почакат известно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го имам този пакет - тъй като е комфортна версия и си светят отстрани и долу за локви вратите, големия плафон на тавана, прибиращи се стъкла от дистанционното и още някои дреболии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комфорт функцията на ел. стъклата няма нищо общо със светлинния пакет. Комфортна версия също не значи нищо. Светлинния пакет е опция/позиция, която всеки първи собственик избира или не и разбира се срещу съответната допълнителна цена. И дори светлинния пакет би могъл да е само частичен. Моята цел е да го доведа до ниво, което считам за полезно и смислено... има няколко неща, които ми се струват дори пречещи и смущаващи и няма да слагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох си оборудването и в пакета "комфорт" влизаха всички тези неща говорим за 8L така че всичко си е напълно смислено :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля да си монтирам едно таблетче бас бох елипси на задната кора подлакътник едно крилце фаровете вече ги смених с оригинално затъмнени хели но ако ми изпаднат някои феиссови или с-кови ако не мисля черни мигачи депо също искам и едни феис стопчета и броня цяла масла но всичко със времето си за сега се радвам на фарове ауди чорус 2 и едни ляти джанти които скоро ще сложа и ще кача снимки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май само аз мисля за по-голями модификации по колата ми, които вече съм започнал да правя, но трябва време за да ги довърша...

Става въпрос за турбо Т3/Т4 - max 375к.с., колектор за турбото, челен кулер до 400к.с., генерация на 63мм., свещи и дюзи.

Намислил съм и още нещичко, но когато направя това и ремапна колата може да споделя какво е то, че си е пари това, което съм започнал вече. А най-лошото е, че няма връщане назад, искам не искам трябва да го направя след като съм почнал :D

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на мойта гад от 1 месец съм и сложил друг софтуер и от тези 90-кончета дето бяха сега направо не мога да си позная колата "не си иска гумите" добре, че е ЕСП-то та да я озъптява. То друго какво да иска човек щом вече късам и на братока Б6 дето и тя е с чип на 131к.с. ПД и куатро мога само да :dance: и :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Летните джанти най-после дойдоха и от тази сутрин са на колата :) Ще трябва време да свикна с визията, доста по-отворени от предишните, но като цяло съм доволен. На картинка винаги трудно се избира :)

frmk.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя проект, вече наполовина завършен е:

монтиране на управление за климатроник от ауди ТТ, боядисване на панелите от централната конзола в черен лак и обличане на пластмасовите панели на жабката, този около скоростния лост и ръчната, централната конзола и под волана в кожа с червени шевове. Остана само обличането в кожа и довършителна работа около панела за управлението на климатроника. Все още не знам колко ще ми искат за обличане в кожа надявам се да не надхвърля 150 лв. :zustimm: снимки още не съм правил скоро ще сложа някоя. Другата ми цел, ако не съм продал дотогава колата, защото искам 8p, е да сменя волана с такъв от рс3 или от 8p. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, аз ще споделя с вас един албум, който си правя във фейса за нещата, които се случват с колата до момента:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.499954473385088.1073741828.100001116185508&type=1&l=a96bc393ed

Редактирано от Шуши
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...