Jump to content

Обикновенни двусекционни фарове на В4 към RS2

Recommended Posts

Намислил съм да монтирам лупи в двусекционните фарове на В4. Както всички знаят монтирането на лупи зад оребрено стъкло е пълна глупост и поради това доста хора са се постарали да изгладят релефните си стъкла за да могат да монтират лупи зад тях.

Например: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=113300, http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=92572

Има и други но просто на всякъде се повтаря едно и също - няколко дена шкурене.

Аз искам да избегна момента с шкуренето защото нямам време да се занимавам. Имам едно предимство - колата ми е с двусекционни фарове и мога да използвам оригинални стъкла от S2/RS2 които са с лупи. Второто ми предимство, е че колата вече има 1 стъкло за фар с лупа въпреки, че все още си е с халогенна крушка H4. Стъклото пасва идеално на мястото на оригиналното ореберено стъкло. Чисто ново струва 175лв. от представителите на HELLA.

Разликата между моите фарове и тези на RS-ите е това, че моите крушки са H4 + H1 т.е. на къси свети само H4 а на дълги светят втората жичка на H4-ката + H1 докато оригиналните фарове с лупи са H1 + H1.

Аз смятам да си купя, комплект лупи за вграждане на мястото на H4. Въпроса е какви? Доста колеги имат лупи от bktuning които са 2 вида 10 и 12.5 см. като вторите на мен ми изглеждат по "красиви" и даже са с 10лв. по евтини. Другия ми вариант е да си купя луксима http://luxima.bg/H4-Bi-Xenon-Projectors.html която е с едни 130лв. по-скъпа но пък дават 2г. гаранция. Освен това е някаква "марка". Обаче за тая луксима нямам размери и не зная дали ще се събере във фара без да се налага да режа.

Има ли достатъчно място в двусекционния фар за по-дълги лупи и кои са по-добрия избор?

post-11901-0-12794500-1322910138_thumb.j

post-11901-0-02807800-1322910150_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Здравейте и за много години!

Днес преправих фаровете. За целта използвах ето такива лупи: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=3181 които купих от български онлайн магазин.

Крайният резултат изглежда така:

026040182.jpg?r=0

026040171.jpg?r=0

Целия процес по монтажа съм го заснел и съм го качил в албума от който са снимките. -> http://flatmo.snimka.bg/tuning/xenon.645678.all

В комплект с лупите ми продадоха и ксенонов комплект уж 4300K но на мен повече ми прилича на 5000К.

Утре ще ходя да ги донастроя в паргинга на някой мол и ще кача още снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер се е получило :respekt:

На каква цена взе стъклата от оригиналните лупести фарове?

Знам че обикновенните стъкла за целите фарове са по 90 лв/бр

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MORIMOTO e отличен вариант за ретрофит и ме изненада факта, че ги продават в Бг. Много добре се е получило и съм убеден, че светят много добре без отблясъци. :respekt: Декоративните бленди в комплекта ли бяха или ги взе от друго място.

026040169-big.jpg?r=0

Редактирано от cvetan83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам ринга около лупата е реплика на този на BMW Е46.

Аз наскоро също сложих лупи и момчетата, които ги слагаха имат много готини рингове които имитират оригинални ВАГ-овски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала,пич! :respekt: Много добре е станало,браво!

Тази идея ми дойде мноооого отдавна,но тогава нямаше такива кит-ове и дори купих комплект лупи от Калибра,но не посмях да "творя" и си купих направо фарове с лупа :bia:

Много ме изкефи какво си постигнал като ефект,защото стои много оригинално ,10000 пъти по-добре ,отколкото всички девил айс,енджъл айс,агнешки очи и т.н. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за добрите думи :bia: Снощи покарах малко из града... много добре свети моримотото! Супер е!

В нета е пълно с клипчета и хората също много ги хвалят. За да не става реклама на сайта, от който ги купих ще кажа, че сайтовете, на които ги има са 3 и на трите цената е 319лв. и комплекта включва 2 лупи FX-R :bia: (пак от TheRetrofitSource) , 2 капачки E46-R и ксенонов комплект без обозначение за келвините. В телефонен разговор ми казаха, че лупите са точно FX-R а капачките могат да бъдат Ocular и GTI-R пак от ретрофита. Реших, че като е гарга ще е рошава и поръчах но направих поръчката през едно магазинче за тЮнинг във Варна, който е дистрибутор на въпросния вносител. На другия работен ден лупите бяха пристигнали и с учудване установих, че са Morimoto Mini H1. Ксенона е с лепенка поръчана от вносителя демек произведен в китай и брандуван по поискване. Никъде не пише келвини.

Стъклото HELLA по ценова листа е към 170лв. и с 10 дена доставка. От тая цена обаче, който работи с вносителтие на HELLA ползва стабилна отстъпка.

Освен това реших да си купя и реле за управление на ксенона и соленоидите за дълги светлини. Не ми се занимаваше да мисля схеми. 20лв. струва, включва се на мястото на H4 крушката и се захранва направо от акумулатора през предпазител хвърчащ монтаж.

Днес ще има още снимки.

Сега малко минуси да напиша:

- на сайта от който поръчах няма възможност за избор на температура на цвета на ксенона, в последствие видях че H1 предлагат от 5000 до 8000К. В момента не знам с какви съм. Спрямо жълтата светлина на останалите крушки по колата направо си светят синьо.

- Капачките E46-R са за по-големи лупи и не могат да се щракнат на Morimoto Mini. В ретрофита пишат, че се предлагат някакви Lock Rings към всеки комплект моримото за да могат да се слагат капачки различни от Gatling. Но при мен такива рингове не пристигнаха и сега капачките съм ги закеркенечил в рефлектора. :respekt: Ако тръгнат да ходят насам натам ще ги лепя.

- Снощи установих, че двете лупи светят малко на Х. Още като смъквах фаровете ми направи впечатление, че крушката H4 стои под малко странен ъгъл в рефлектора на фара. И съответно лупите стоят по същия начин. Днес ще се пробвам да коригирам светенето. Аз и така виждам перфектно но се притеснявам да не заслепявам насрещните с десния ми фар.

- Изключително интелигентния ми автомобил пищи за изгоряла крушка. Това се получава защото вместо да има истински товар на къси светлини има включена електроника която да управлява баластите и соленодите. Ще измисля накаква схема за да реша и този проблем защото ме дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес отскочих ме до мола с един много верен помощник за да оправим посоките на фаровете.

Резултата поне на мен ми харесва. Ето как свети:

026052559-big.jpg?r=0

026052561.jpg?r=0

026052564.jpg?r=0

Всички нови снимки са добавени в албума -> http://flatmo.snimka.bg/tuning/xenon.645678.26052564

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата фара трябва да светят на едно ниво, при теб десния е по-високо. Най добре отиди на реглаж за да ги регулират и по хоризонтала.

S4XenonLight2.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Чудесно се е получило всичко!

Единствения минус според мен е цената на цялата раЛта, но както се казва - кеф цена няма! :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно ги направихме така... стори ми се че е удачно. :zustimm:

На 4-тата снимка от ретрофита за този модел лупи са настроен точно така на стълбичка от там взех идеята.

mh1mazda6l.jpg

Митак, по тая кола всички разходи оправдавам с тази велика мисъл... :hilezh:

Конкретно за фаровете обаче беше задължително да ги оправя. Поне по моите критерии оригиналните фарове изобщо не светят хубаво. Според мен фара с релефно стъкло е нещо което никога не е трябвало да съществува.

Редактирано от Flatmo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Левия фар винаги свети една идея по ниско от десния, това е нормално, и затова и има разлика във фаровете при колите с десен и ляв волан.

Ефекта на стъпалото се получи и при мен след слагане на лупите.

Сега само трябва да намеря кола със заводски ксенон с автоматично регулиране височината на фаровете, за да видя горе долу на коя от мойте 4 степени да ги държа за да свети оптимално без да заслепява.

За момента съм ги свалил на най-ниското положение.

Ето резултата:

20120108200727.jpg

Редактирано от MK4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, като малко офф да вметна !

Още с първата снимка срещу цената, си личи че лупата е качествена !

Само да вметна, че с фабричните ксенони потока е точно така разпределен - стъпаловидно !

Мисълта ми е, че колегата е монтирал лупи за ксенон, докато тези на снимката на Цеци са такива с монтиран ксенон ! :hilezh:

И колкото и да не ви се вярва, разлика м/у двете има !

Далеч съм от мисълта че заслепяват колкото рефлекторните извращения, но предполагам всеки е карал срещу кола и се виждат само две светлинки ! До момента в който не уцели някоя дупка, и ксенона не блесне за сек. докато системите го центроват !

На Коце бегалото е с такива ми ти фарове (по-точно лупите му правят такова светлинно петно), и според него е странно :respekt:

ПП на нито една схема за реглаж на фарове (с халогенна крушка или лупа с ксенон) няма разлика м/у нивото на десният и левият фар - затова се наричат асиметрични !!!!!!!!

Редактирано от Vitcig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да съм в грешка, но ме съмнява. Оглеждам постоянно по колите със ксенон, особено как е регулиран и до сега съм попадал на няколко със разминаване в нивото на двата фара (отдавам го на не регулирани фарове). Теоретично също е нередно защото при десен завой заслепяването е брутално (като на дълги).

Ето няколко ОЕМ ксенона как са регулирани.

IMG_0761.jpg

cutoff.jpg

powerz69-albums-04-08-oem-headlights-fx-r-projector-hid-retrofit-picture146816-32.jpg

hl3-006.JPG

15n69va.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Ако си го правиш сам влиза в 300те лв.

В неговия случей е доста повече, само стъклата са му над 300 лв. Евала за направеното, но аз бих продал 2 секционните фарове и с останалите пари да си купя оригиналните RS2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах ляво стъкло и трябваше да купя само дясното.

Обективно погледнато истината е 300лв. за 2 стъкла и 320лв. за лупите с ксенона.

Два фара от RS2 струват 1500лв. нови от магазина.

От моргите пък масово са за лява дирекция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е крайния резултат при мене след реглаж. Единствено ми трябва някоя кола със заводски ксенон с кантар за да сравня на каква височина да си държа фаровете за да свети оптимално без да заслепява насрещните коли.

20120128215159.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси, от къде ли може да намерим кола със заовдски ксенон и работещи кантарчета :hilezh: Само трябва да мина и един реглаж, че ги бяхме въртяли на ръка фаровете, преди да оправим кантарчетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах верно за тебе не се бях сетил, като направиш реглаж предлагам да направиме една среща в мола.... ;)

Редактирано от MK4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста често се прибирам към Варна по тъмно от командировки и по мое наблюдение въпреки жироскопите и кантарите колите, които най-често ме заслепяват (освен ксенон сложен в рефлекторен фар) са точно тия със заводските ксенони. Не мога да дам статистика кои са най-лоши но едно мога да твърдя със сигурност - джип със заводски ксенон е направо са смърт за зрението ми. :icon_eek:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фаровете от джипа ти падат на нивото на очите, според мен и това е по-големия проблем. Светят директно в теб, докато на леките автомобили ги гледаш малко по-от високо. Няколко коли имаме с фабричен ксенон и никога не са ми светкали. Но тези с китайския ксенон са :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...