Flatmo Публикувано 3 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2011 Намислил съм да монтирам лупи в двусекционните фарове на В4. Както всички знаят монтирането на лупи зад оребрено стъкло е пълна глупост и поради това доста хора са се постарали да изгладят релефните си стъкла за да могат да монтират лупи зад тях.Например: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=113300, http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=92572 Има и други но просто на всякъде се повтаря едно и също - няколко дена шкурене.Аз искам да избегна момента с шкуренето защото нямам време да се занимавам. Имам едно предимство - колата ми е с двусекционни фарове и мога да използвам оригинални стъкла от S2/RS2 които са с лупи. Второто ми предимство, е че колата вече има 1 стъкло за фар с лупа въпреки, че все още си е с халогенна крушка H4. Стъклото пасва идеално на мястото на оригиналното ореберено стъкло. Чисто ново струва 175лв. от представителите на HELLA.Разликата между моите фарове и тези на RS-ите е това, че моите крушки са H4 + H1 т.е. на къси свети само H4 а на дълги светят втората жичка на H4-ката + H1 докато оригиналните фарове с лупи са H1 + H1. Аз смятам да си купя, комплект лупи за вграждане на мястото на H4. Въпроса е какви? Доста колеги имат лупи от bktuning които са 2 вида 10 и 12.5 см. като вторите на мен ми изглеждат по "красиви" и даже са с 10лв. по евтини. Другия ми вариант е да си купя луксима http://luxima.bg/H4-Bi-Xenon-Projectors.html която е с едни 130лв. по-скъпа но пък дават 2г. гаранция. Освен това е някаква "марка". Обаче за тая луксима нямам размери и не зная дали ще се събере във фара без да се налага да режа. Има ли достатъчно място в двусекционния фар за по-дълги лупи и кои са по-добрия избор? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 7 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 7 Януари 2012 Здравейте и за много години!Днес преправих фаровете. За целта използвах ето такива лупи: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=3181 които купих от български онлайн магазин.Крайният резултат изглежда така: Целия процес по монтажа съм го заснел и съм го качил в албума от който са снимките. -> http://flatmo.snimka.bg/tuning/xenon.645678.allВ комплект с лупите ми продадоха и ксенонов комплект уж 4300K но на мен повече ми прилича на 5000К. Утре ще ходя да ги донастроя в паргинга на някой мол и ще кача още снимки. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HCOHCO Публикувано 7 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2012 Супер се е получило На каква цена взе стъклата от оригиналните лупести фарове?Знам че обикновенните стъкла за целите фарове са по 90 лв/бр Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 7 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2012 (Редактирано) MORIMOTO e отличен вариант за ретрофит и ме изненада факта, че ги продават в Бг. Много добре се е получило и съм убеден, че светят много добре без отблясъци. Декоративните бленди в комплекта ли бяха или ги взе от друго място. Редактирано 7 Януари 2012 от cvetan83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MK4 Публикувано 7 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2012 Като гледам ринга около лупата е реплика на този на BMW Е46.Аз наскоро също сложих лупи и момчетата, които ги слагаха имат много готини рингове които имитират оригинални ВАГ-овски. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ИСО Публикувано 7 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2012 ...които купих от български онлайн магазинКой е магазина ?Много добре се е получило Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yavor20v Публикувано 8 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 Евала,пич! Много добре е станало,браво!Тази идея ми дойде мноооого отдавна,но тогава нямаше такива кит-ове и дори купих комплект лупи от Калибра,но не посмях да "творя" и си купих направо фарове с лупа Много ме изкефи какво си постигнал като ефект,защото стои много оригинално ,10000 пъти по-добре ,отколкото всички девил айс,енджъл айс,агнешки очи и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 8 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 Мерси за добрите думи Снощи покарах малко из града... много добре свети моримотото! Супер е! В нета е пълно с клипчета и хората също много ги хвалят. За да не става реклама на сайта, от който ги купих ще кажа, че сайтовете, на които ги има са 3 и на трите цената е 319лв. и комплекта включва 2 лупи FX-R (пак от TheRetrofitSource) , 2 капачки E46-R и ксенонов комплект без обозначение за келвините. В телефонен разговор ми казаха, че лупите са точно FX-R а капачките могат да бъдат Ocular и GTI-R пак от ретрофита. Реших, че като е гарга ще е рошава и поръчах но направих поръчката през едно магазинче за тЮнинг във Варна, който е дистрибутор на въпросния вносител. На другия работен ден лупите бяха пристигнали и с учудване установих, че са Morimoto Mini H1. Ксенона е с лепенка поръчана от вносителя демек произведен в китай и брандуван по поискване. Никъде не пише келвини. Стъклото HELLA по ценова листа е към 170лв. и с 10 дена доставка. От тая цена обаче, който работи с вносителтие на HELLA ползва стабилна отстъпка.Освен това реших да си купя и реле за управление на ксенона и соленоидите за дълги светлини. Не ми се занимаваше да мисля схеми. 20лв. струва, включва се на мястото на H4 крушката и се захранва направо от акумулатора през предпазител хвърчащ монтаж. Днес ще има още снимки.Сега малко минуси да напиша:- на сайта от който поръчах няма възможност за избор на температура на цвета на ксенона, в последствие видях че H1 предлагат от 5000 до 8000К. В момента не знам с какви съм. Спрямо жълтата светлина на останалите крушки по колата направо си светят синьо.- Капачките E46-R са за по-големи лупи и не могат да се щракнат на Morimoto Mini. В ретрофита пишат, че се предлагат някакви Lock Rings към всеки комплект моримото за да могат да се слагат капачки различни от Gatling. Но при мен такива рингове не пристигнаха и сега капачките съм ги закеркенечил в рефлектора. Ако тръгнат да ходят насам натам ще ги лепя.- Снощи установих, че двете лупи светят малко на Х. Още като смъквах фаровете ми направи впечатление, че крушката H4 стои под малко странен ъгъл в рефлектора на фара. И съответно лупите стоят по същия начин. Днес ще се пробвам да коригирам светенето. Аз и така виждам перфектно но се притеснявам да не заслепявам насрещните с десния ми фар.- Изключително интелигентния ми автомобил пищи за изгоряла крушка. Това се получава защото вместо да има истински товар на къси светлини има включена електроника която да управлява баластите и соленодите. Ще измисля накаква схема за да реша и този проблем защото ме дразни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 8 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 Днес отскочих ме до мола с един много верен помощник за да оправим посоките на фаровете.Резултата поне на мен ми харесва. Ето как свети:Всички нови снимки са добавени в албума -> http://flatmo.snimka.bg/tuning/xenon.645678.26052564 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 8 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 Двата фара трябва да светят на едно ниво, при теб десния е по-високо. Най добре отиди на реглаж за да ги регулират и по хоризонтала. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 8 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 Браво! Чудесно се е получило всичко! Единствения минус според мен е цената на цялата раЛта, но както се казва - кеф цена няма! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 8 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 8 Януари 2012 (Редактирано) Нарочно ги направихме така... стори ми се че е удачно. На 4-тата снимка от ретрофита за този модел лупи са настроен точно така на стълбичка от там взех идеята.Митак, по тая кола всички разходи оправдавам с тази велика мисъл... Конкретно за фаровете обаче беше задължително да ги оправя. Поне по моите критерии оригиналните фарове изобщо не светят хубаво. Според мен фара с релефно стъкло е нещо което никога не е трябвало да съществува. Редактирано 8 Януари 2012 от Flatmo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MK4 Публикувано 9 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2012 (Редактирано) Левия фар винаги свети една идея по ниско от десния, това е нормално, и затова и има разлика във фаровете при колите с десен и ляв волан.Ефекта на стъпалото се получи и при мен след слагане на лупите. Сега само трябва да намеря кола със заводски ксенон с автоматично регулиране височината на фаровете, за да видя горе долу на коя от мойте 4 степени да ги държа за да свети оптимално без да заслепява. За момента съм ги свалил на най-ниското положение.Ето резултата: Редактирано 9 Януари 2012 от MK4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vitcig Публикувано 9 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2012 (Редактирано) Аз, като малко офф да вметна ! Още с първата снимка срещу цената, си личи че лупата е качествена !Само да вметна, че с фабричните ксенони потока е точно така разпределен - стъпаловидно !Мисълта ми е, че колегата е монтирал лупи за ксенон, докато тези на снимката на Цеци са такива с монтиран ксенон ! И колкото и да не ви се вярва, разлика м/у двете има !Далеч съм от мисълта че заслепяват колкото рефлекторните извращения, но предполагам всеки е карал срещу кола и се виждат само две светлинки ! До момента в който не уцели някоя дупка, и ксенона не блесне за сек. докато системите го центроват !На Коце бегалото е с такива ми ти фарове (по-точно лупите му правят такова светлинно петно), и според него е странно ПП на нито една схема за реглаж на фарове (с халогенна крушка или лупа с ксенон) няма разлика м/у нивото на десният и левият фар - затова се наричат асиметрични !!!!!!!! Редактирано 9 Януари 2012 от Vitcig Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 9 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2012 Може да съм в грешка, но ме съмнява. Оглеждам постоянно по колите със ксенон, особено как е регулиран и до сега съм попадал на няколко със разминаване в нивото на двата фара (отдавам го на не регулирани фарове). Теоретично също е нередно защото при десен завой заслепяването е брутално (като на дълги).Ето няколко ОЕМ ксенона как са регулирани. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
m.i.l.e.n Публикувано 26 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2012 Ако не е тайна, колко е тотала на цялото това удоволствие? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MK4 Публикувано 27 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2012 Ако си го правиш сам влиза в 300те лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
m.i.l.e.n Публикувано 29 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 29 Януари 2012 Ако си го правиш сам влиза в 300те лв.В неговия случей е доста повече, само стъклата са му над 300 лв. Евала за направеното, но аз бих продал 2 секционните фарове и с останалите пари да си купя оригиналните RS2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 29 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 29 Януари 2012 Аз имах ляво стъкло и трябваше да купя само дясното.Обективно погледнато истината е 300лв. за 2 стъкла и 320лв. за лупите с ксенона.Два фара от RS2 струват 1500лв. нови от магазина. От моргите пък масово са за лява дирекция. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sacheto Публикувано 29 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 29 Януари 2012 По моргите ги няма тези фарове (е почти)!А ти си направил нещо чудесно колега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MK4 Публикувано 30 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2012 Това е крайния резултат при мене след реглаж. Единствено ми трябва някоя кола със заводски ксенон с кантар за да сравня на каква височина да си държа фаровете за да свети оптимално без да заслепява насрещните коли. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sk. Публикувано 30 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2012 Баси, от къде ли може да намерим кола със заовдски ксенон и работещи кантарчета Само трябва да мина и един реглаж, че ги бяхме въртяли на ръка фаровете, преди да оправим кантарчетата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MK4 Публикувано 30 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2012 (Редактирано) хах верно за тебе не се бях сетил, като направиш реглаж предлагам да направиме една среща в мола.... Редактирано 30 Януари 2012 от MK4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flatmo Публикувано 30 Януари 2012 Автор Доклад Share Публикувано 30 Януари 2012 Доста често се прибирам към Варна по тъмно от командировки и по мое наблюдение въпреки жироскопите и кантарите колите, които най-често ме заслепяват (освен ксенон сложен в рефлекторен фар) са точно тия със заводските ксенони. Не мога да дам статистика кои са най-лоши но едно мога да твърдя със сигурност - джип със заводски ксенон е направо са смърт за зрението ми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sk. Публикувано 31 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2012 Фаровете от джипа ти падат на нивото на очите, според мен и това е по-големия проблем. Светят директно в теб, докато на леките автомобили ги гледаш малко по-от високо. Няколко коли имаме с фабричен ксенон и никога не са ми светкали. Но тези с китайския ксенон са Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване