Jump to content

Кажете какво бих те направиле вие?


SLO

Recommended Posts

1. Чип - голям кеф "вервайте ми" както казваше екс премиера

2. БИ - Ксенон

3. Кожа - много запарва на гъза лятото (от личен опит), освен ако не си сложиш от оная надупчената със системата за охлаждане (ма ще прескочиш бюджета с много

Що не звъннеш на Мишо и да попиташ за пакетна услуга - двете заедно, по-бързо и с един престой в сервиза. За цената сигурно ще се разберете :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 58
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Kolio не си прав ша знайш, китайските крушляци ще си светят най вероятно същото количество време. въпроса е коло светлина ще произвеждат. В повечето случаи светят под 1800 лумена - демек по слабо от сегашните ви халогенки. Та операцията от слагане на ксенона е само за да ви казват в квартала "Розовата пантера Пинко" с новите 8000К крушки :hilezh:

Е тея XLS не светят по слабо (това с 1800-те лумена ме респектира максимално :hilezh: ). Сравнявам ги с Philips blue vision които пък са доста хвалени халогени. Две коли напред светим по яко :hilezh:. Между другото заедно с "тъпите" лупи от DEPO (TYC) излизат към 600 кинта.

А и 8000 К не розовеят изобщо. Само отбелязвам, щото майтапа ти може да подведе някого.

По темата: Кожения салон много отвара - не е за изпускане.

Редактирано от Vic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уж са ксенон ама светят някак странно

не странно ,а МЪТНО!!! светят мътно и странно синио!! :D !но НЕ светят по зле от оригиналния

за ксенона съм чел доста неща ,така че ми са ясни нещата,возил/карал/ съм се в коли с оригинален ксенон и коли със слаган ,така че мога да направя разликата!!!!а това че има и кофти китове е безспорно !!! :hilezh:

но разликата между слагания ксенон и фабричните крушки -е от земята до небето!!!

Абе след всичко това прочетено не съм сигурен, че си чел на верното място за ксенони-менони или, че правиш разликата в действителност. А може пък и аз просто нищо да не обирам, за което ще бъда помолен да ме извините, да ме открехнете, а аз ще почерпя :D

Не виждам к'ви разлики могат да възникнат не само между определените HID-ове, ами и между тях и оригиналните фабрични ксенонови уредби, освен в Келвините за крушките!?!? :hilezh:

Моля обеснете, ама с две думи, че не ми се спами излишно. Ако станат много постовете ще местя в нова тема, да знаете.

Бате SLO, чип си сложи само ако няма да караш колата дълго време. Рано или късно ще си окаже влияние на двигателят, колкото и да е читав, и тогава по-добре друг да бере гейлето.

btw за 1000лв като се замисля каква приятна музика може да свирне в този ми ти Пасатор... Мечта! :D Жалко, че не ти демонстрирах моите колонки. Ако си фен щаха да ти хванат ухото. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фен съм и на музиката,обаче туби и подобни неща не ми се влачат в колата,подобре някои по-скъпи колони место туби.Я кажи ти какво имаш,или да се видим тези дни да демонстрираш?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още идната неделя ще чуеш Hertz модел HSK-165 при това с най-голямо удоволствие ще ти ги демонстрирам! :hilezh: Ако ще дойдеш на срещата. Ако ли пък не ще се разберем нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wizi, от моя опит мога да кажа следните работи:

1. Китайски ксенон - свети в странни цветове, като почнеш от жабешко зелено, през розово, та стигнеш до синьо-лилаво

2. Ако целта е да се гъзарее - слага се 6000К, 8000К, и нагоре, колкото по нагоре, толкова по добър UV тен можеш да хванеш :hilezh:

3. Стъклото на крушка от читав производител е със примеси да улавя и спира UV-то да не излиза от нея. Защото на новите коли стъклата на фаровете не са стъкла а пластмаса, същото е и с рефлекторите, пластмаса пръскана с алуминиев прашец или пресована с такъв. А както знаем от ходенето на море - UV-то ебава мамата на всичко органично.

4. Дали 8000К е синьо,бяло,розово,пембено ? Vic, oтговора на този въпрос може да откриеш тук :

533px-PlanckianLocus.png

Значи малкото жълто човече докато бърка смеската от газове ако леееко не уцели пропорциите (имам подозрение че ги дозират на мирис :hilezh: въпреки че тия благородните не миришат ) и скивай как от 8000К цвета отива под линията. Ха познай сега това розово ли е или pink ? :hilezh:

5. Другото ми подозрение защо китайските светят бозаво вместо с ярка бяла светлина е че смеската от живачни соли не е добре очистена и при газоразряда в мехура има яко отлагания по стъклото на мехура които пречат на всичката светлина да излезе и светлината е като из пелена.

6. Няма АБСОЛЮТНО никаква разлика между заводски и читав aftermarket монтиран ксенон. Разликата ще дойде ако крушката не е направена добре и при слагането й във фара се размества фокуса на светлината.

Ето ви диаграмка на това как трябва да свети правилно монтирана крушка. независимо каква е крушката.

h1focus.jpg

ето сега ще мръдна крушката във фото-шопа и резултата е видим ...

h1focusbad.jpg

цели 3 фокуса които са мноооооого далече от лупата.

После защо хората се оплакват че тия с "ксеноните" им прогарят очите при разминаване :D

както се досещате тия картинки им пляснах шамара от сайта на добре уважаваната от нас фирма Hella :D

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си пи4 6е ни поканиш с димо на едно место и с тиъа 1000 6те ти се иска да не си трагжа6 никога

нека само thsaint11 види темата и 6е ви каже

Ако ша ходите вземете и мен ,аз сам ще си платя :hilezh:

По темата:

и аз съм за оригинален ксенон ,от морга ще си намериш фаровете със стартери ,крушки и всичко :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едиствената морга засипена с коли след 96-97г. която аз знам е в Горна баня,ходих вчера обаче няма.Ако знаете някоя позаредена с по-нови коли казвайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ngoro, цела сутрин умувам над твоя пост и не ми става ясно, като нямам фабричен ксенон какъв да си сложа ако не китайски? То освен китайски има ли други? Можеш ли, като човек занимаващ се с темата по от близо да споделиш кои фирми/марки си тествал. Иначе боклуци има с всякакъв произход.

По въпроса за цветовете си противоречиш в т.1 и т. 4. Даже да приема че ако си китаец и нема начин да уцелиш смеските, еднакво вероятно е резултата да порозовее или позеленее. Ако приемеме въобще тая диаграма за меродавна то това трябва да важи от 5 000 до 15 000 келвина. Изобщо това е толкова относително и субективно че може да си пишеме цял живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бар Cleopatra х-л Хемус:hilezh:

Земай хилядарката аз ще се обадя на Слав и довечера запазвам маса в центъра и 3 девойки след които ще ти се иска и колата да си продадеш само и само да поостанем още малко там:hilezh:

Влади,ще ти звънна и на теб не се притеснявай ама темата Алонсо остава пред вратата ОК?

Редактирано от thesaint11
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ngoro, цела сутрин умувам над твоя пост и не ми става ясно, като нямам фабричен ксенон какъв да си сложа ако не китайски? То освен китайски има ли други?

Аз можеби щех да пиша подобен въпрос?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бар Cleopatra х-л Хемус:hilezh:

Земай хилядарката аз ще се обадя на Слав и довечера запазвам маса в центъра и 3 девойки след които ще ти се иска и колата да си продадеш само и само да поостанем още малко там:hilezh:

my man

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи гледайки диаграмата горе под "линия" имам предвид кривата линия със многото учстъци и цифрите 2000,3000,4000,5000,6000 ....

Това е линията на цветовата температура измервана в Келвини.

Сега от къде идват нюансите при светенето на една газоразрядна лампа (ако съм разбрал правилно въпроса ви и чуденето защо аджеба хем са 6000К хем светят зеленикаво или 8000К пък светят розово )

малко данни за това какво е ксеноновата газоразрядна лампа:

1. Смеска от благородни газове.

2. Мехур с живачни соли (демек съединения на Живака с халогениди - Флуор, Хлор, Бром, Йод)

HgFl, HgCl, HgBr, HgJ

3. А бе я по добре да ви пастна тука парче от една студия по въпроса :

"Все по-широко приложение в облъчвателните уредби намират металхалогенните лампи (МХЛ). Конструктивно те не се различават съществено от ЖЛВН. Предимството им е във възможността широко да се променя спектралния състав на излъчването, при запазване на ефективността на преобразуване на подаваната мощност в лъчение.

Принципът на действие се основава на това, че халогенидите на много метали се изпаряват по-лесно от самите метали и не разрушават кварцовата горелка. Затова в разрядната тръба освен живак (или ксенон) и аргон допълнително се въвеждат химически съединения във вид на халогениди (т.е. съединения с I, Br, Cl) или комплексни съединения. След запалване на разряда и достигане на работната температура на колбата, халогенидите на металите частично преминават в парообразно състояние. Попадайки в централната зона на разряда, с температура няколко хиляди градуса Келвин, молекулите на халогенидите се дисоциират на халогенни елементи и метали. Атомите на металите се възбуждат и излъчват характерните за тях спектрални линии. Дифундирайки извън разрядния канал и попадайки в зони с по-ниска температура (близо до стената на разрядната тръба), те отново се възстановяват до халогениди, след това преминават обратно в зоната с по-висока температура, дисоциират се отново и т.н. Прилагането на смеси от халогениди или комплексни съединения рязко увеличава броя на химическите елементи, използвани за генерация на лъчения и позволява създаването на МХЛ с твърде различни спектри.

Някои метали дават лъчения, състоящи се от отделни спектрални линии, например натрий (589 nm), талий (535 nm), индий (451 и 410 nm). Други метали, например скандий, титан, диспрозий и др., имат спектри, състоящи се от твърде голям брой гъсто разположени линии, запълващи цялата видима област. Халогенидите на калая дават непрекъснати молекулярни спектри, а в УВ област излъчват оловото, галият, желязото, кобалтът и др.

Въвеждането на халогениди довежда до повишаване на запалното напрежение на лампата, затова за първоначално запалване на МХЛ се използват специални запални устройства.

"

забравих да посоча източника

сега ще добавя още една две диаграми и ще преразкажа на кратко това дето пастнах горе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та значи слънцето си свети, на него всичко гори, трепти, образува всякакви химични съединения и ги разпада, излъчва електрони, протони, неутрони, Тва хелии, Тва бром, Тва хлор, тва Кислород, еле па джелезо и така нататък. Накратко - Яко секс... да не попадате неподготвени там .... без буркан с вазелин ... даже цял бидон ще ви трябва ... :hilezh:

Въпросното слънце не свети с бяла светлина дето ние и викаме 4300К ами свети във целия спектър. Само дето някои от така наречените светлини са по ярки от другите

ето ви диаграмката

34samplejg_image006.jpg

За разлика от него в ксеноновата крушка има само Живак и Бром/Йод в съединение като живачна сол.

И в зависимост от смеската на газовете (предимно ксенон) и тези съединения ( с добавки на разни други метали освен живака) излъчваната светлина е основно във видимия спектър с голямо количество UV.

И сега ако се обърка смеската или се слага едно-към-гьоторе както казва дядо ми :hilezh: тогава освен бялата 4300К светлина почва да се излъчва и да речем рондзавка в повечко.

ето я диаграмата. По вертикала е показано количеството светлина , колкото по-нагоре, толкова повече.

по хоризонтала от ляво на дясно намалява дължината на вълната и е показан спектъра който хважа човешкото око.

При добра крушка - демек добра дозировка - спектъра е много добре отрязан където трябва (било то 4300, 6000, 8000) с много малко "паразитни" излъчвания. Долу съм оразмерил колко е отрязъка в черно.

Ако погледнете червената линия там нещата са зле - крушката свети каквото си иска и разлива адски неравномерно от 6000 та до 8000. Излъченото количеството светлина е доста по малко.

зелената линия показва как би трябвало да свети 8000К крушка без да розовее много.

червената линия показва как свети 8000К скапана крушка.

4300k.jpg

сигурен съм че пак не обясних много ясно ама сега ме мързи да намерия диаграма на спектралното излъчване на ксенонова крушка че да видите какво излъчва реално,

Абсолютно всички ксенонови крушки имат 20 до 30% паразитно излъчване на "UV" лъчи. затова и стъклото трябва да ги спира.

можете да видите пика и на 3-те линии който започва извън видимия спектър в дясно на картинката.

надявам се да ви е било интересно да четете нескопосните ми обяснения :hilezh:

P.S. трябваше да си доуча органичната химия, тъкмо стигнахме до синтез на морфин и амфетамини и се отказах, а сега можеше да си спретна едно мазенце-лабораторийка и да върви бизнеса :D

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво е Ксенон (Xe)?

Химичен елемент, благороден газ.

Пореден номер 54.

Атомно тегло 131.30.

Температура на топене -111.9°C.

Температура на кипене -108.1°C.

П.С. на въпроса кои са читави - няма да си хваля нашите, няма и да плюя конкуренцията. Читави са японските - Belloff, има и още 2-3 марки японски, има още 1-2 корейски производители, има Осрам има Хела, има Филипс, има General Electric. Това за крушки. За баласти осрам и GE не правят. Тая хела дето я продават на илиенци не е нужно да ви казвам колко е хела. Че и в Германия в HeadOffice-то не са чували че произвеждат стартери за aftermarket.

На сайта съм писал кое да се гледа.

Но най-лесно да обясня. Отивате на Илиенци. Взимате баласта в ръка - ако е по лек от някой марков или нормално вграждан -значи е боклук . Така реално можете без да сте специалисти да тествате всяка китайска стока :D

За сравнение - може да идете до Мишо да ви даде да подържите един Бош баласт има той, че да знаете ориентировъчно кое е нормалната тежест :hilezh: ама внимавайте как ще си го поискате да не ви даде друго да му подържите :hilezh:

Иначе в световен мащаб има не повече от 15-тина фабрики за крушки и 20-тина за сглабяне на баласти и стартери. Но за сметка на това аз поне лично имам контакти, цени, оферти с над 160 фирми прекупвачи слагащи различни етикети на един и същи баласт произведен в Гуанджоу :D

същия тоя за 80 доларес. :hilezh:

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно малко тъпо въпросче,какво е "ксенон" :hilezh: извинявам се за офф топика

Имаше един пост на grizzly с много добро обяснение как точно работи ксеноновата крушка. Другото го написа колегата Ngoro.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих си сложил кожа!

За ксИноните...

Аз съм с 8000К корейски, Стани и той е с 8000К от на мишо сложил ги е по негова препоръка (така ми каза Стани).

Светят еднакво СИНЬО. А от колата като караш бяло. Моите не ми ги монтира мишо, щото не знаел други ксенони как се монтират освен тези, които продавал..можеше да каже, че не слага други ксенони, но както и да е..

Сега баща ми е в Китай и държал да земе ксенони от там..аз му казах да вземе корейски, но той не слуша.

Та той на неговата кола ще ги тества крушките му са Н4 казах му да вземе 4300К да видим разликата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ви еб..ъ и ксеноните, ако имам илядо левЪ, че си турим един газов инжекцион па ела ми тогаз...

По-подир един убав салон, не е задължително да е кожен, даже по-добре стой плюшен - това е нещото което ми липсва от старото Ауди - създава невероятен комфорт...

на 3-то место едни избацани джанти, ама хромирани..., мам си жейс!!

Айде сполай ви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ngoro евала :hilezh: ти специалист!!ама много академично го обясни и не знам дали са те разбрали правилно!!! :hilezh: инак щом имаш контактите даваи от готиния ксенон на тарикатска цена за форумците, а?? :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...