Jump to content

Малка питанка относно А6 4F - част 1

sky

Recommended Posts

Здравейте,

Имам една малка питанка отностно телефона на колата. Въпросите са 2:

1. Телефона ми е Nokia E65. При опит да се вържа с телефонната система на колата, открива я , вкарвам пина обаче ми дава грешка и неможе да се върже. Възможно ли да е от телефона? С друг телефон не съм пробвал.

2. На снимката виждате една поставка в подлакътника. Някой знае ли за какъв телефон ще стане. За Nokia 6210/6310 нестава. Други идеи?

011682074-big.jpg

Имам и още един въпрос отностно парктроника.

По нястоящем парктроника ми е само акустичен. Някой знае ли дали с проста манипулация на MMI софта може да ми изкара датчиците на екрана като се включва парктроника? Прилагам и снимка

011682085-big.jpg

011682096-big.jpg

А ето и малко снимки на всички любители на марката.

Аз тъй като гледам, ще съм първото комби 4F в клубЪ :unsure:

011682346-big.jpg

011682354-big.jpg

011682367-big.jpg

011682376-big.jpg

011682393-big.jpg

011682412-big.jpg

011682122-big.jpg

011682265-big.jpg

011682273-big.jpg

011682283-big.jpg

011682292-big.jpg

011682297-big.jpg

011682309-big.jpg

011682429-big.jpg

Редактирано от VBI
Заглавие
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МНОГО ПОЗДРАВИ ЗА ДОБРИЯ ИЗБОР.........

ХУБАВА КОЛА АМА ПРОБЛЕМ ЛИ ИМАШ ИЛИ Я ПРОДАВАШ?

ЪПЧЕ :(

Редактирано от tsvet40
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблем имам с телефона. Тъпия bluetooth казва немога да се свържа. А за тази поставка немога да улуча телефона. Пробвах и с Нокиа 6020, пак нестава. А за продажбата, ако някой много я хареса може и да я продам. Колко му е да си вкарам още една :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Христос воскресе!

Доколкото си спомням там в тази поставка има една слушалка, мисля е произведена от Нокиа и на нея пише и Ауди, има обхват около 200м около колата. В нея слушалка си слагаш сим карта. Ей такова беше ЦЪК. Защо блутутчето неще да се върже нямам идея.

Редактирано от Pitkin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което си ми дал е оригинален телефон Audi/Motorola. При мен е само май поставка за телефона и се ползва сим картата от телефона. Проблема е че тази поставка е за точно определен тип телефон и не влизат всички. 6210 идва по дълъг и по широк и не влиза. А за блутут намира ми го телефона, дава ми пина и като го въведа ми дава Error can not pair, на баба му терлиците. Ще трябва да пробвам с друг телефон.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, огледай хубаво поставката за етикет, на него трябва да пише за какъв телефон е, ако може я изкарай и виж на гърба. Поне при мен там пишеше модела и така разбрах, по принцип на повечето пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ще го проверя. Възможно ли е поради тази поставка да не може по блутут да се върже телефон? Днеска пробвах с 6300 и пак дава грешка. А нещо за парктроника да кажете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно ли е да бъркам пина? Като ми намира колата ми изписва някакъв пин и може би се подвеждам от него. Какъв е пина по подразбиране - 1234?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май бъркам пина. От менюто не ми дава да сменя пина. Само имам опция за изтриване на телефоните и ресет на настройките. Телефона ми отикрива Audi UHV XXXX (XXXX е число) някакво като си мисля, че това е пина, но явно греша. Ще пробвам с 1234 като пин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или 0000, не помня кое беше по подразбиране, аз май също рестартирах настройките, но бях останал с впечатление, че може да се пипа пина, той беше всъщност единствената настройка на блутута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Имам и още един въпрос отностно парктроника.

По нястоящем парктроника ми е само акустичен. Някой знае ли дали с проста манипулация на MMI софта може да ми изкара датчиците на екрана като се включва парктроника?

Мисля че няма проста манипулация с която да изкараш тези датчици. Това се води екстра, която като гледам дисплея, при твоята кола няма. Мисля че и при Вертер беше така. :bia:

Може и да не съм прав де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не грешиш. Разбрах как трябва да стане. Първо трябва да си ъпгрейд MMI версията за да поддържа графично изображение на датчиците. След това се сменя парктроник модула - 4F0910283А с 4F0910283C който поддържа графично изображение.

011704729-big.jpg

Самия модул се намира в багажника отдясно, където при мен е крика.

011704731-big.jpg

Незнам колко струва но е някъде към 300 лева. После с VAG-COM сменяш 2-я бит от 0 на 2 на модул 76/Parktronic system и си готов.

011704732-big.jpg

Самата процедура може и сам човек да си я направи, сега ще се обадя до Порше да ги питам колко струва модула.

011704734-big.jpg

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тъй като гледам, ще съм първото комби 4F в клубЪ :dance:

Не си, ама това няма значение.

За APS-a виждам, че си се оправил, за тел - Нокиа(я) 6230, а с адаптерите можеш да вържеш почти всичко останало, вкл. и iPhone

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам и по тази кола има поле за действие ;)

btw..хубава шестичка :dance:

Аз си ползвам блутута с моя ГСМ почти безпроблемно, незнам защо те прихвана да търсиш телефони, стойки и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да си купя TV тунер за телевизията. В ебей има за около 600-700 евро. Ако някой е правил тази процедура, нека сподели какво трябва да се прави.

Табло с цветен FIS видях за около 400 евро, но цените са шарени.

Другата година мисля да направя ъпгрейдите

- TV тунер

- цветен FIS

евентуално визуализация на парктроника и волан с лостчета за скоростите.

човърка ми се и това си е :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да си купя TV тунер за телевизията. В ебей има за около 600-700 евро. Ако някой е правил тази процедура, нека сподели какво трябва да се прави.

Табло с цветен FIS видях за около 400 евро, но цените са шарени.

Другата година мисля да направя ъпгрейдите

- TV тунер

- цветен FIS

евентуално визуализация на парктроника и волан с лостчета за скоростите.

човърка ми се и това си е :unsure:

Че твоята няма ли цветен ФИС, бях останал с впечатление, че няма да си купиш кола без тази екстра.

Редактирано от grizzly
Проба.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че твоята няма ли цветен ФИС, бях останал с впечатление, че няма да си купиш кола без тази екстра.

не съм държал на тази екстра, но ще си я монтирам, защото е много по красиво и информативно.

Все пак, ако някой ми покаже такава А6 с ВСИЧКИ екстри, го черпя веднага една бира. Аз съм търсел, но не съм открил такова.

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм държал на тази екстра, но ще си я монтирам, защото е много по красиво и информативно.

Все пак, ако някой ми покаже такава А6 с ВСИЧКИ екстри, го черпя веднага една бира. Аз съм търсел, но не съм открил такова.

Такова само в магазина има сигурно :rolleyes:

Значи съм се объркал със sky.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен колата дойте с тази поставка. Не съм си играл да купувам. С bluetooth май бъркам пина и затова нестава. Не ми остана време да тествам повече. Предполагам с пин 1234 ще стане. Аз останах с впечатлението, че не вертер парктроника му показва на дисплея, поне така пише в екстрите на обявата му. Аз проверих цената на модула, 335 лева струва. Смятам да си я сложа тази екстра, защото сега като давам назаде ми пищи ама незнам от кой датчик и общо взето файдата е наполовина. Цветния фис е хубава екстра и аз държах да го има. Разбрах също така, че може да си изкараш да ти показва текущата скорост. Сменял се някакъв модул май, защото при 2005 модел това го няма. Слага се след 2006 май. Това за колегата вертер ако реши да си сменя дисплея да провери дали ще поддържа тази екстра.

А м/у другото вертер беше споменал за датчик на маслото и че нищо не му показвал. Оказа се май, че такива датчици май липсват и затова не показва нищо. Самото меню идва от адаптив канала на ММИ. От там се настройва и менюто за акумулатора и Instrument cluster. Казвам го това по повод, че ще си ъпдейт ММИ версията и разбрах , че след ъпдейт някой от менютата се губят и трябва после с ВАГ-КОМ да се изкарват. Последната версия е 5570 като се твърди, че изкарва 3D графика на GPS. Ако е така ще сложа снимки след ъпдейт.

От порше ми искат 80 лева за ъпдейт и се чудя дали да им ги дам или да си ъпдейт сам ММИ. Едва ли ако стане нещо след ъпдейт ще поемат гаранция някаква и май май се дърпат и нещат да правят много много. Няма специалисти ли и аз незнам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...........

Значи си имал телефон, но не са ти дали апарата, нали така? Аз имам само подлакътник със заготовка за поставка. Първо си помислих, че не са ми дали телефона, но после разбрах, че за него се доплаща допълнително и колата не е имала вграден телефон.

За парктроника - наистина в обявата ми пише Audi parking system plus, но аз го разбирам че има и преден парктроник. Има модели само със задни датчици. Визуализацията мисля, че върви с MMI plus.

Аз съм доволен от звуковите сигнали. Влез в менюто на MMI-то и си настой честотата на сигнала от датчиците. Аз си направих задните с различен звук от предните и вече ги различавам прекрасно.Освен това звука идва от ляво, отдясно и посредата, според това къде е препятствието - това по трудно се хваща и визуализацията би помогнала в този случай.

За датчика за нивото на маслото и визуализацията му през MMI, колегата chaos (мисля той беше) каза, че заводски са изключени поради грешни показания или нещо подобно. Това си е глупост при положение, че имаш щека за нивото.

80лв за ъпдейт за какво ти искат? за софтуера на MMI-то ли?

sky, браво за информацията :flehan:

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да 80 лева за самия ъпдейт на ММИ. Самата процедура отнема време и се прави на изключен двигател. Хубаво и да се сложи 12 волта на акумулатора за всеки случаи защото отива към 90 мин цялата процедура. За телефона има 2 екстри. Еднатае PT5 а другата PT4. PT5 включва подлакътник с подготовка за телефона. А другата поддържа СИМ карта и моторола телефон. При нас в случая е PT5. Просто пича от германия си е сложил поставка в подготовката да си слага GSM. Самата поставка се маха с натискане на най-горния бутон (на снимката се вижда). В книжката на колата имам брошура за самата поставка и на нея пише за 6210 и 6310, обаче не е за тях. Най вероятно е за 6230. Както и да е, ще си карам през bluetooth. Отностно менюто за маслото, аз нямам такова, но си го има като опция и през ВАГ-КОМ може да се изкара даже и на по новите модели. Друг е въпроса, че нищо не показва :flehan:

За парктроника ако ти изписва акустик паркинг , значи си като мене. Би трябвало да ти изписва ауди паркинг и в самото меню да имаш опция да включиш графични показване или не. Провери си това дали го имаш. Аз го нямам. Но самата визуализация си е екстра и мисля няма общо с ММИ. Просто се сменя този модул и всичко е наред. Модулите са различни в зависимост какво имаш, само заден парктроник, преден и заден, преден и заден + камера. Така че е лесно стига да имаш желание да си сложиш и камера, но предполагам трябва и нещо по ММИ да се пипа за да ти изкара картина.

Отностно ъпдейта прочетох, че изчиства доста бъгове както и ъпдейтва BOSE и телефонната система. По принцип първо ще оправя парктроника и ако тръгне без да има нужда от ъпдейт няма да правя защото и така колата си е добре.

Общо взето има доста поле за изява в тези А6-ци.

П.С. Към колегата алекс. Кои са другите колеги с 4F комбита, че ми стана интересно.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с ъупдейта звучи добре и бих го направил, защото блутута ми създава ядове сравнително често. Отвреме на време забива докато избира номер и неможеш го изключи...

с кой говори в Порше по тия въпроси? имат ли си специалист или с приемчик си лафите.

Мислиш ли да сменяш маслото на типтроника? Аз лично другия месец ще я свърша тая работа, въпреки че хората които ме съветват са точно 50/50 в мненията си, да се сменя или не.

Карал съм А6-цата на Иво , която е със сменено масло в Порше и мисля се държи супер.

За ремъци мисля да не пипам поне засега.

Въртят ми се мисли и за чип, но честно казано ме е страх

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почвам отзад напред.

За чип в никакъв случай не си слагай. Братовчед ми имаше Q7 с 3.0 ТДИ. От порше му сложили чип и след това сменя дюзите, като едната 1500 лева. После си го смени с 4.2 ТДИ. Колата мисля си има достатъчно коне та да искаш още :steinigung:

Маслото ще го сменя, но може би след 5000 км още. Задължително го сменяй и гледай да не оплескат майсторите работата. Докато бях в австрия и си чаках частта да ми дойде, вкараха една А6 комби 2006 2.7 мултитроник. Смяна на горивен филтър, масло на мултитроника и филтъра на климатика. Говорих си с пича, оказа се сърбин и каза, че на всеки 60000 макс 80000 да се сменя. Тази конкретно А6 беше към 50000 км. На типтроника се сменя някакъв филтър още но иначе било същото като на мултитроник. Самото масло беше в бели кутии но не погледнах марката. Предполагам е кастрол, там работеха с такова. Сложи около 5 - 5.5 литра масло в кутията. Самата смяна става много лесно. Има 2 пробки на кутията отдолу. Едната за източване другата за пълнене. Маслото го сложи в една туба с маркуч и закачи тубата на предния капак и го вдигна. Самия маркуч има накрайник който се навива на мястото на пробката и така за около 20 мин го вкара маслото. После запали и махна маркуча и източи малко масло. Само масло капеше като кръв на заклано прасе, на пресекулки и нямаше нялягне, че да оцапа нявсякъде. Препоръчвам ти да стоиш при майсторите докато ти го сменят и да видиш с какво точно масло ще ти го сменят. От порше ми казаха имало 2 вида масла, едното се слагало на по ранните типтроници, другите на по новите. Гледат в сервизната книжка какво са слагали и по шасито на колата и така. Ако ти го объркат ти го сменят :flehan: А объркването го разбираш сигурно като почне да придърпва или подскача кутията. Това е нож с 2 остриета.

От порше за ъпдейта говорих по телефона и ги питах само за цената на услугата. Но си е по-добре да се ъпдейт в порше, тъй като е хубаво да се провери после за грешки с ВАГ-КОМ. Четох, че някой път след ъпдейт гърмят модули и затова най добре в сервиз.

За ремъка смятам да го сменя, защото след това мазило с маслото незнам колко читав е станал.

Ако има нещо друго питай.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...