Jump to content

Отново проблем със зареждането на акумулатора

alter_breed

Recommended Posts

Колеги преди 2 месеца ми пресвяткаше лампата за акумулатора и изведнъж светна и не загасна повече. И така смениха ми консумативите по алтернатора + акумолатора и клемореда. И аз реших, че проблема е решен за поне 2 3 год напред, но уви ето го отново. Паля колата и лампата за акумулатора остана да свети и аз веднага го премерих и заряда беше на 12,6V, влезнах в колата и дадох газ до около 3к оборота и лампата премигна (пожужа малко) и загасна. Слезнах и премерих всичко си беше в нормата 14.3V, но от тогава вече когато дам на контакт и лампата за акумулатора не светва изобщо. Също когато запаля и алтернатора не зарежда, а когато дам газ до около 3к оборота тръгва и все едно не е имало проблем. Купих волт метър за запалката в колата за да видя дали в движение спира да зарежда и мога да твърдя за 15км изминати, че си зарежда в границите. Някой срещал ли е този проблем и как го е решил? Четох по други форуми, че може намотката някъде да е прекъсната и може да трябва смяна на цялия алтернатор или рециклиране. Затова къде в София мога да ида на читав майстор. Възможно ли е лампата на таблото да е изгоряла? Мерси очаквам предложения, защото другата седмица тръгвам на дълъг път и не искам изненади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми сменени са Релерегулатора и четките.

Забравих да напиша, че колата е А4 1.8 125 к.с ADR 1998г

Редактирано от alter_breed
  • Thanks 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е намотка. Потърси за някоя хлабава връзка и другото за което се сещам е да не си купил някое "качествено" релерегулатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как да си обесня неработещата лампа за акумолатора? И това, че при абсолютно всяко палене алтернатора не започва да зарежда, а трябва да дам газ до около 3к оборота и тогава всичко се оправя? То така или иначе ще се ходи на майстор, та кажете тука в София къде мога да ида. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си смени лампата,щом не свети при контакт може да е изгоряла,щото през нея минава възбуждането след старт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Генератора се върти в обороти и не смятам че е ролката. Първо ще сменя крушката и ще прегледам за хлабава връзка, и ако не се оправи ще ходя по майстори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си смени лампата,щом не свети при контакт може да е изгоряла,щото през нея минава възбуждането след старт.

Прав е колегата. Да допълня, че може и да не е самата лампа, а кабела до нея - виж тънкия кабел на алтернатора дали е там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при мен всичко е много забутано и ще съм благодарен да ми обесниш точно от къде минава този кабел и т.н. Мерси 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега днеска го огледах по обстойно и всичко е толкова завряно, че без сервиз няма да мина. Нито букса се вижда къде е, нито кабел и направо се оговорих с колегата buzzi да я види и това е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алтернатора се вади за 10 мин. Не е сложно. Само така изглежда заради колекторните тръби. Иначе излиза лесно. Аз залагам и на фалшив реле регулатор. На пасата на един приятел бяха същите симптоми. Но нека се види и лампата на таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лошо е да имаш проблем по тоците, но сега реших да уговоря един 2ра ръка (около 50лв) да го сложа и ако всичко се оправи да не се занимавам вече. Ще пиша когато реша проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 months later...

Проблема е решен. Оказа се, че синята жичка беше прекъсната някъде около двигателя и я измъкнахме и я вързахме с постоянен + на датчика за газоразпределителната клапа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи малко по точно обеснение. Жичката беше прекъсната и майстора, когато я дръпна тя излезна. Положението стана следното: единия край си остана вързан за алтернатора другия край стига точно до този датчик за газоразпределителната клапа, а и имахме съмнение, че таблото не дава правилно сигнал и решихме да я вържем към +са на датчика и всичко да си е наред. Е сега пак нямам лампа за акумулатор, но си зарежда в нормите и си карам спокойно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без лампа за акумулатора в един момент може да спре да зарежда. Най-добре я вържи както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гоулем майстор си намерил, щом я е вързал към + при контакт. сега чакай регулатора да изпрегне. толкова ли е трудно да се намери другата част от кабела и да се върже, и да светне и лампата на таблото и всичко да е както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз знам, че е по-добре, но положението е следното, че проблем има също и в таблото и не ми се дават излишни пари, а колкото до другия край на жицата до колкото видях ще трябва сваляне на алтернатора и на колектора, а там работата става много и неоправдана, но ако нямаше проблем  в таблото щяхме да прекараме нова жичка. Аз си купих една джиджавка, която се включва в запалката и показва колко волта зарежда алтернатора. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алтернатора се сваля за 10 мин. Няма нужда от сваляне на колекторите. Единственото което трябва да се направи е да се напъне оптяжната ролка за да се свали ремъка и след това с един шестограм и ключ 17 мисля беше се отвива болта който държи големият болт. След това малкия болт и алтернатора е долу.  С малко въртене излиза малко трудно, но излиза. Малко се натиска маркуча на радиатора за да не пречи  и така. Преди да се свали задължително е да се откачи акумулатора.

• Thanks 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...