ma4x Публикувано 11 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2007 Предварително се извинявам, ako това вече е коментирано Тъй като чух много теории, сега се чудя дакли да сложа по-голям акумулатор на А4-та. Значи до колкото си спомням някъде чух, че когато сложиш по-голям акомулатор, той остажа недозареден. А ако разликата е малка? До колкото си спомням за А4-та май беше 55mАh.Ако сложа 60-62 дали ще успее да го зареди? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Emillion Публикувано 12 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2007 ...Някъде чух, че когато сложиш по-голям акумулатор, той остава недозареден. А ако разликата е малка?И аз така съм чувал. Би трябвало да няма проблем. Аз карам с Бош от 62 амперчаса. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dinox Публикувано 12 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2007 Предварително се извинявам, ako това вече е коментирано Тъй като чух много теории, сега се чудя дакли да сложа по-голям акумулатор на А4-та. Значи до колкото си спомням някъде чух, че когато сложиш по-голям акомулатор, той остажа недозареден. А ако разликата е малка? До колкото си спомням за А4-та май беше 55mАh.Ако сложа 60-62 дали ще успее да го зареди?Поредната градска легенда! Защо? Ще ти се промени зарядния ток ли? Или ще ти се промени електро товара на колата?Вероятно някой велик електротехник го е измислил - подобен на този който казваше, че звука е с по-висока скорост от светлината - защото като пуснеш телевизора първо тръгва звука, а после картината...Значи по същата логика колата ще си промени разхода ако и сложа 100 литра резервоар вместо 80... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 Предварително се извинявам, ako това вече е коментирано Тъй като чух много теории, сега се чудя дакли да сложа по-голям акумулатор на А4-та. Значи до колкото си спомням някъде чух, че когато сложиш по-голям акомулатор, той остажа недозареден. А ако разликата е малка? До колкото си спомням за А4-та май беше 55mАh.Ако сложа 60-62 дали ще успее да го зареди?Аз пък винаги слагам това, което е предписал производителят.Не мисля че съм по-голям умник от VAG-овските инженери. За мойта каляска е препоръчително 44 А/Ч , с такъв съм от 5 год. и не съм имал проблеми и през зимата.В крайна сметка може и акумулатор с малко по голям капацитет ,стига числото на А/Ч да не превишавамощността на алтернатора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 Баш са градски легенди. Слагай възможно най-мощния акумулатор, който се събира в предвиденото място, и да не ти пука.Друго което да гледаш -- пусковия (стартов) ток. Колкото повече, толкова повече! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dinox Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 Аз пък винаги слагам това, което е предписал производителят.Не мисля че съм по-голям умник от VAG-овските инженери. За мойта каляска е препоръчително 44 А/Ч , с такъв съм от 5 год. и не съм имал проблеми и през зимата.В крайна сметка може и акумулатор с малко по голям капацитет ,стига числото на А/Ч да не превишавамощността на алтернатора.Да! Ако производителя ти продава колата във Финландия ще ти напише, че препоръчителния акумулатор е 72 ач, а в италия 44 ач! А да видим от къде си купил твойта каляска? Ваговците са умници нали? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 Слагай възможно най-мощния акумулатор, който се събира в предвиденото място, и да не ти пука.Колкото повече, толкова повече!И аз съм за най-големия. 72 Ач е много добре. Най-голямият стартов ток не винаги е най-добрата стратегия.По-голям брой по-тънки плочи на клетка дават по-голям ток. Съответно се пукат по лесно. И живота намалява. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 Обаче изчакай да ти се скапе акумулатора първо, не сменяй това що работи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 13 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 13 Ноември 2007 (Редактирано) Да! Ако производителя ти продава колата във Финландия ще ти напише, че препоръчителния акумулатор е 72 ач, а в италия 44 ач! А да видим от къде си купил твойта каляска? Ваговците са умници нали? Не е италианка баце , белгиийка е .А таз бяла държавица е доста по на север от Италия и от БГ.Та от там си дойде с акумулаторче 44 Ah. Редактирано 14 Ноември 2007 от vladi_di Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 14 Ноември 2007 Доклад Share Публикувано 14 Ноември 2007 Най-голямият стартов ток не винаги е най-добрата стратегия.По-голям брой по-тънки плочи на клетка дават по-голям ток. Съответно се пукат по лесно. И живота намалява.В това теоретически има смисъл. Но на практика чупят ли се наистина? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване