Jump to content

Истински унибали на куатрото?


Recommended Posts

Здравейте колеги <_<

Искам не искам и до моята глава идва момента да сменя задните регулируеми щанги. Ето за тия неща говоря:

106753.jpg

След проверка на цените се замислих сериозно да си оправя колата веднъж за винаги. Гледал съм проекти на спортни коли там колегите монтират метален унибал. Ето и линк в който хората който не знаят за какво говоря, да видят за какво говоря. Ако някой има опит моля нека сподели къде в София се продават? Може да дискутирано, извинявам се ако е така не намерих.

Причина да се занимавам е факта, че с металния унибал и един реглаж ще забравим за тях. Изработката на фабричните с тия тефлони вътре не ми допада. Чул съм, че метален Heim Joints струва 7-30лв зависи от фирмата производител. За най-скапаните носачи в Евро 07 искат по 60лв+ на бройка :zustimm:

Аз търся Heim Joints с ЛЯВА резба с диаметър ф14,размер на резбата не знам. Отвора на самия унибал трябва да е ф16мм. Може да не обяснявам максимално точно, за което се извинявам :lol:

ПП - Ако случайно не е ясно искам да сменя само унибала от целия носач :lol: Това:

assortedheimjoints.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А даваш ли си сметка че това ще тропа зверски и това без да съм монтирал нещо подобно на моя кошер ти го казвам.

Правилно си гледал проектите за спортни коли, защото се предполага че ще се карат поне на писта.

Нямам за цел да те отказвам, просто това е едно безпристрастно мнение.

Вярно, унибала като конструкция е доста кораво животно :zustimm:

Редактирано от SinisteR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да тропа колега. Хлабината му е много малка. Действието на новия пластмасов унибал, и металния за който говоря аз е 1:1. Просто фабричните се разбиват с времето :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потропва си наистина мъжката, нямам монтирани на колата, но знам от личен опит. Иначе като здравина си е наистина идиотоустойчиво.

Но ако монтираш унибали как ще ги защитиш от околната среда за да не влиза мизерия в тях? Защото те чистак нови си хлопат, дори и монтирани с прилична стегнатост, но като поработят в прахоляка ще се разхлопат още повече.

Ако търсиш единствено здравина и шума не е от значение е добър избор, в противн случай - не.

Пред мен в момента стои подобен проблем със тези щанги, само че при Б4. Там също тампона го няма като резервна част а се продава цяла щанга. За това мисля да присадя подходящи по размер тампони и да си карам така.

Хлабината му е много малка.

Малка е, но я има и е достатъчна за да хлопа така, че да те изкара от нерви. При нормалния шарнир няма хлабина, ябълковидния болт е притиснат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да тропа колега. Хлабината му е много малка. Действието на новия пластмасов унибал, и металния за който говоря аз е 1:1. Просто фабричните се разбиват с времето :zustimm:

И аз да ти обясня като Митака. Това е лагер и няма как да се реализира без хлабина. "Пластмасовия" унибал си е жив ябълковиден болт, който лагерува на полимерни "черупки" и за това не чуваш потропване. Дано си ни разбрал правилно.

Редактирано от SinisteR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте колеги, ще отговоря към всички. Само да има ред и тишина :hilezh: (спамете си не съм сръдльо)

-Защо смятам че няма да тропа? Смятам че няма да тропа защото в момента на моята кола хлабините са огромни. Поне около 10мм играе гумата при теглене в правилна посока. Сходимоста на задните колела е нарушена, сами си представете колко е разбито. 1000% във страните на вътрешните работни части, унибалите ми работят на метал! И въпреки всичко това колата ми потропва съвсем леко, но не е нищо фрапиращо. Аз искам да ги оправя за да не вземе да се разглоби някъде, и заради факта че задницата сее при натоварване което ме дразни адски много :rolleyes: С това тропане 28 000км си минах, и пак ви казвам притесняваме надеждността на автомобила, шума до сега не ме е уплашил с нищо. Също самата тежест на колата ги държи постоянно напрегнати, и сега се обаждат само когато окачването прави много бързи ходове, или когато се опитва да полети през някой кратер :flehan:

За защита още не съм се напрягал да го мисля. Може да им ушия някакви маншони от естествена кожа, и вътре да ги напълня с грес, че да не може водата да прави бели :stupid: Има време...

Върху поведението на колата не мисля че ще има промяна. Все пак макар и с "полимерни" черупки оригиналния унибал е стегнат много. Разлики в поведението може да се очакват когато се заменят гумени части на окачването с неподвижни твърди материали(полиуретан, тефлон, метални части).

Ако някой има още нещо по темата нека заповяда. Вашата критика за мен е градивна, на някой колеги е от натрупана рутина, за това към всички :bia:

ПП - Никой не казва къде може да търся въпросните унибали за района на София. Чул съм нещо за представителство на SNR, но нищо точно :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в една система от лостове и ябълковидни болтове застопориш по-здраво от предвиденото някой от елементите й, останалите трябва да поемат движението което застопорените елементи не извършват!

Редактирано от baba
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На скоро открих, че и моите два външни задни накрайника са за смяна и ги проверих lemforder е 108 лв/бр и живот поне 100к км, има ли смисъл да се преработва нещо което не е скъпо като резервна част. На самия накрайник има маншони и грес и на унибал-а ако не му пригодиш ще започне да ръждясва и да стърже от пясък и кал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Явно не мислим еднакво, отделно май информацията ни е различна. Аз намерих носача за 80лв на Феби, в Евро 07 намерих за 60лв менте. Лемфьордера не съм го и гледа защото по последни данни който съм чел тука във форума беше около 240лв/бр. Или аз бъркам или ти. Ако съм аз се извинявам, но ако Лемфьордера е под 110лв. магазина цена ще си купя.

ПП - А по темата въпросния накрайник унибала започва на цена от 7лв/бр. Предполагам много марковия трябва да е около 25-30лв. За да го монтирам и пригодя ще е не по-сложно от смяна с нов носач :bia:

Редактирано от Vankata_84
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ванка КОКО ми ги предлагаше по 107лв.цялата шанга не само унибала,което според мен е добра оферта.Влез в профила ми имам тема 2 страници точно за тези унибали

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Малко застой....колата е със свалена скоростна кутия. Прецака се лагерчето което седи в началото на първичния вал(в края на кол.вал) на скоростната кутия и колата не можеше да включва предавки. Сега отивам да я правя, че без кола си не е работа. Като я сглобя ще ги мисля унибалите, но до 30лв на бройка ще пробвам с къстам изпълнение. Все пак шарнирните съединения на въпросния носач са оригинални, здрави, и вечни ако се има предвид размера за натоварването което носят :zustimm:

Редактирано от Vankata_84
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не мислим еднакво, отделно май информацията ни е различна. Аз намерих носача за 80лв на Феби, в Евро 07 намерих за 60лв менте.

СаМО унибал Мейле ти е 35-40лв . Продава се отделно .Този тип , който си показал може и да свърши работа, но се съмнявам да изкара повече от заводския, защото няма защита. Виж в оффроуд форума има доста теми за унибали и хора, които продават. А за тропане... няма да тропа. Това си е по-скоро регулираща щанга, която е почти постояно натоварена. Дори признака ,че са разбити е скърцане , а не тропане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Въпрос на време.... и по-лошото в момента средства :help:

Иначе за всички запалянковци!!! Този който ще стане на Аудито е с отвор ф16, и резба м14 по 1,25 или 1,50 но ЛЯВА :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на време.... и по-лошото в момента средства :rolleyes:

Иначе за всички запалянковци!!! Този който ще стане на Аудито е с отвор ф16, и резба м14 по 1,25 или 1,50 но ЛЯВА :rolleyes:

Значи тези ще станат точно така ли?Защото това си е много добра оферта 39кинта:rolleyes: ,а по магазините къде могат да се намерят тези ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По магазините не намерих, защото все съм на работа и не мога да отида лично. Подобни елементи се произвеждат от фирмите занимаващи се с лагери. В Дружба питах в представителство на СНР обаче те не се занимават с нищо друго освен с лагери. В този Интернет магазин мисля е повече от добра офертата :rolleyes:

И ако все пак някой се засили да прави нещо, нека си провери размерите още веднъж! Да не се получи разлика, и после да ме благославя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...