Jump to content

Неработеща запалка - Ауди 80


VAG Fan

Recommended Posts

Колеги, подариха ми едно компресорче за гумите, което се включва в запалката. Обаче моята такава не работи. От 2000 г. имам колата, но семейството сме непушачи и не ми се е налагало да я ползвам. Проверих бушончето, което отговаря за запалката - наред е. Според Вас може ли да е прекъснато кабелче? И къде да го търся това кабелче ако то е виновно?

Редактирано от VAG Fan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи като свалих пепелника се оказа, че запалката не е свързана с клемите отзад. Като я свързах даде на късо, получи се искра и бушончето 15А изгоря. Сложих нов бушон и опитах пак. Стана същото. Сложих бушон 20А и като ги свързах искрата се превърна в пламък.

Проблема е някъде вътре в запалката и затова дава на късо. Предварително проверих, че има ток в кабелите.

Случвало ли ви се е и на вас такова нещо и как да действам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.................. и как да действам?

На първо време,не си играй с подсилване на бушона,че така на майтап ще си запалиш колата и после гасене няма,като тръгне огъня по инсталацията.Имаш късо в гнездото на запалката и затова преди теб са я разкачили.Свали това гнездо и виж къде точно прави късо и дали може да се отремонтира/може и някое чуждо тяло да е заседнало в гнездото/.Ако имаш счупвания по изолационната част,най-добре отскочи да някоя морга и си вземи друга запалка/обикновено проблемна е самата запалка,а не гнездото/

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложих си пак 15А бушон - благодаря за това разяснение!

Като свързвах гнездото и клемите, самата запалка не беше вътре. Следователно някъде вътре в гнездото става нещо. Ще проверя по автоморгите дали мога да намеря тази част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата има право. Мой колега така се вайкаше с неговата кола. Накрая се оказа, че едното му лапе пуснало 10 стотинки в дупката на запалката и става мармалад. Огледай я хубаво за късо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За по-сигурно я махнах от колата, а клемите облепих с изолирбанд поне докато намеря някоя читава в автогробниците. Ще потърся ел.техник в квартала да поогледа запалката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

За да не пища в нова тема. Днес по незнайни за мен причини .. установих че запалката не работи. Кой и къде е бушона на първо време да попитам? Мисля с това да започна и евентуално ако не е бушона от къде другата може да е :? (успоредно с запалката спря да свети и лампичката на тавана)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...