Jump to content

Почистване на лостчетата за фаровете и мигачите


swindler

Recommended Posts

ВД-то електропроводимо и лесно запалимо ли е ? става ли да го пръсна в лостчетата или ще се подпаля после ? един път пръсках с подобен спрей и им разказах играта... някой пръскал ли е с ВД да каже къв е ефекта

в един магазин вчера намерих контактен спрей... разгледах опаковката и пише че премахва мазнини нагари корозия и такива неща... пишеше че е и лесно запалим...

от друга страна след като и двата спрея премахват масла после вътре ще остане сухо... а знам че вътре има няква грес която помага за нагарите... да не нагарят толкова лесно... ако после пръсна със спрей за моторни вериги ( което си е грес под налягане ) какъв ще бъде ефекта ?

ще кажете отвори ги и си ги почисти ... ама не искам :D щото пак ще ги почупя... има една малка кафява пластмасова глупост която управлява фаровете и габаритите... при монтажа обратно я счупих за 2ри път... 4ти комплект лостчета не искам да си купувам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко! Няма да се запалиш, макар да пише, че е запалим. Трябва ти директен пламък, зада го възпламениш.

Иначе и аз го ползвах на старата ми кола. Гаснеха таблото и габаритите, напръсках врътката за фаровете и се оправи, макар контактите да не се виждаха. И аз не мога да го проумея, но ефекта беше траен. Аз не откачах акумулатора и нямах проблеми. Но ако се притесняваш спри си тока, прищракай няколко пъти лостчетата на сухо (без напрежение), изчакай няколко минути да се утече и да поизсъхне. Иначе за тази работа има и контактен спрей за почистване на клеми и контакти.

Дано съм бил полезен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффффффффффффффффффффф, има ли смисъл да обяснявам ...

Да събера сили ...

Нека да е контактен спрей, моля те !

Освен че е по-ефективен, тий се изпарява след кратко време ...

Оставете го това ВД да си ръждяса на спокойствие в килера, и си ползвайте препоръчаните препарати !

Сериозно все едно гледам "Моята голяма гръцка сватба" ли да беше филма, дето бащата всичко правеше с Уиндекс :hilezh: !

Бетер от него сте ... ВД тук, ВД там, ВД навсягде ...

И що не свалиш механизма, и да го зачистиш, вместо да се занимаваш със спрейове ...

Знам че по ти се не ще :hilezh: , ама е по-лесно за бъдещите поколения които ще се радват на последната ... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И що не свалиш механизма, и да го зачистиш, вместо да се занимаваш със спрейове ...

Ей туй нЯщо бих направил аз,ако се наложи.

Е...м ти спрейовите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мой опит.Пръскал съм с ВД-40 директно в механизма за чистачките,след секунди тръгна степента,която задейства стъкло-миещото,заради което пръсках де.Бях много резервиран,но лошите ми очаквания не се оправдаха.Не изсъхва,а остава мазно.Като взех бангията,люка на тавана едвам се отваряше,но с една интервенция с този спрей до днес си работи,все едно сега е сложен от завода.Не бързайте да отхвърляте един,поне за мен,доказал се препарат,който в определени случаи помага и то много,е не е панацея,но има полза от него. :D Не е електропроводим.Преди да задействаш механизма,остави да се изпари разтворителя-около 30 мин.

Редактирано от batiaro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е правилно да се ползва балистол за месингови или медни контакти. Аз налях балистол в месинговата масльонка на стар сръбски маузер и само след седмица намерих цялото си чекмедже в масло - балистолът беше я разял чудесно. От масльонката беше останала една зелена каша. Балистол с вода дава леко алкална реакция, напълно достатъчна да почиства цевите на оръжията от меден налеп.

Има си спрейове за почистване на контакти, има и за почистване на електротехника и отделни за електроника, не са взаимозаменяеми и нямат нищо общо с WD40.

Ballistol.jpg

Редактирано от Бъчи
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз знам че най-добре ще е да ги отворя и изчистя... и знам как щото съм го правил 3 пъти ... ама четвърти лостчета не ми се купуват ... ония кафявия плъзгач дето е за фаровете всеки път като го поставям го чупя... бахти крехката изгоряла пластмаса... то е разбираемо де... 20 години се е топлил там... ще си сменя едната част само... тази с мигачите както си е цяла ще я прехвърля от старите ми лостчета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...