Jump to content

Колата не се отключва от дистанционното


dido_en

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Вчера ей така от нищото ми се стовари поредната неволя с моята кола... :steinigung:

В Събота последно карах колата и вчера следобяд, когато отидох да оставя нещо в нея и не можах да отключа. Лошото при мен е, че преди няколко месеца ми бяха разбили ключалката на шофьорската врата и я не сложих нова, защото не знам дали няма да прецакат и нея.

Та сега положението е такова - и с двата ключа не става да се отключи.

Не знам на какво може да се дължи този спонтанен отказ - далеч съм от мисълта за "паднал" акумулатор, понеже е дори и по-голям от нужния за колата и не е и стар. Прочетох във форума, че може да е прецакан комфорт модул (опазил ме господ).

Искам да попитам, ако отворя багажника и дръпна червената корда за отключване на резервоара, дали ще се задейства централното и да отключи?

В най-лошият случай мисля да вляза през багажника, но не знам дали ще имам достъп до механизмите на задните облегалки (колата е седан).

Та, да речем, че успея да вляза - дали при моя модел може да се активира ключ само чрез задържане на бутон при даден на контакт ключ или трябва по другият начин - с ключалката на шофьорската врата?

Също така да попитам - с KKL кабел дали ще успея да направя синхронизацията? (след като намеря някаква кракната VAG 419, че нещо се затруднявам.

И още нещо - ако се окаже, че не мога да синхронизирам ключовете - имате ли идеи как мога да заключа колата на първо време? :(

P.S. Сега видях, че съм написал в заглавието (дистанционното). Става въпрос за фабричният ключ oldkey.jpg

Редактирано от dido_en
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако отключиш багажника с ключа, дали ще можеш да свалиш облегалките и да влезеш в купето?

Ако успееш, даваш на контакт и централното откючва всички врати. Имай предвид, че отключвайки с ключа, ако не дадеш на контакт, се задейства алармата. Иначе вратите не могат да се отворят от вътрешните лостчета, ако не са отключени. Тези неща са при положение, че имаш заводска аларма (разбира се по бутоните в шофьорската врата). Ако не е заводска не съм сигурен какво става. Успех. Пиши какво е станало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А норманлно има ли индикации от мигачите(присвяткат ли) като се заключва/отключва?Ако да ,сега като не иска да отключва светват ли?Ако си светват вероятно е да е модула.Ако не ,може и само дистанционното да е(дано).Батерията проверявал ли си?Ако се чува от модула продължително жужене и не отваря/затваря вероятност има само помпичката да е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро оправях помпата на централното - ако отвориш багажника, видях, че техника можеше да отключи цялата кола от самата помпа, но не видях точно как стана тоя номер :gruebel:/>

Иначе от пасажерската врата не ти ли се отключва колата като си отвориш с ключа (Споделям съдбата ти за шофьорската врата - и на мен ми е счупена бравата и не работи)? Поне при мен така става и го ползвам като алтернатива ако дистанционното даде фира :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип при заключване святка един път, а при отключване 2 пъти. Сега обаче не реагира по никакъв начин (все едно не натискам бутона). Батерията не съм пробвал но винаги обхвата си е бил повече от 20м и не съм забелязъл да спада. А и взех резервния ключ с който също не се получи. Все пак ще си купя една да пробвам и с нея. За съжаление, както е казъл колегата Bobu Б6 няма помпа, а е на ток. Никой не каза дали ако отворя капачката на резервоара с кордата дали ще се отключи, но имам опасения, че няма да стане...

Сега след работа ще я мъча...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опасенията ти са реални - няма да се получи от куката за капачката! Ако можеш да влезеш веднъж вътре - другото ще се оправи по-лесно. Моята даже е с ламарина зад задните седалки - не се свалят изобщо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, че във варна има майстори, които се занимават с аларми ... Взема се честота на която работи дистанционното, програмира се друг.. и си готов :) Това по принцип струва 20 30лв ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, че във варна има майстори, които се занимават с аларми ... Взема се честота на която работи дистанционното, програмира се друг.. и си готов :)/>/> Това по принцип струва 20 30лв ...

тука няма как да стане тоя номер.

освен да отвориш задните седалки, някак, да ги откопчаеш ако от багажника се виждат механизма за заключване към болтовете.

друго, Павел, може да знае - ако се отвори капака, откачи се клемата на акумулатора и се закачи пак, при подаване на ток колата отключва ли се?

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Ето и резултата който постигнах от снощи.

Минах през магазин, купих нова батерия и пак нищо не се случи. Замерих ги - старата 3,06V, новата 3,14V.

Отидох до колата, отново пробвах да отключа, но отново беше неуспешно. Забелязах обаче, че при натискането светна лампата за аварийните и стои така известно време.

И така, легнах в багажника, поогледах облегалките, но аз честно казано не видях достъп до механизмите. За мое щастие имам ски сак
12403022.jpg
, който отворих и през неговият отвор успях да стигна ръчката да освободя облегалката. И така точно в момента в който смъкнах облегалката и се просегнах към ръчката за отваряне на задната врата изведнъж мигачите премигната и колата се отключи. :hilezh:/>/>/>/>/>/>/>

Резервният ключ беше в задния ми джоб, и при наместването да се просегна към вратата съм натиснал бутона и се е отключила колата. Същият този ключ, който пробвах и предния ден и не работеше.

Включих VAG-a и започнах да ровичкам, като използвах следния метод :

Channel 021: Remote Control Matching

[select]

[46 - Central Convenience]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

[Read]

Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory position 3). Make sure to TYPE IN the number instead of scrolling up to it, otherwise you will not be able to click [Test].

[Test]

Now press any button on the remote you want to match.

The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized.

[save]

При канал 021, за Stored Value ми изписа 0 (т.е. 0 запаметени ключа). Опитах по обясненията да добавя двата ми ключа, но не успях. Аз обаче ползвах обяснения на български и сега виждам, че има разлика. На
, че след Save трябва да натисна бутоните на ключовете, а тук пише след Test.

Като извод до сега имам следното - основният ми ключ спира да работи (и то без никакво обстоятелство, което да ме кара да си мисля, че може да е причина), при проба и резервният не работи. На следващият ден основният още не работи, но забелязвам, че при натискане на бутона светва лампата на аварийните. При проба на резервния, той заработва. Колеги, на какво може да се дължи това?

За основния клюя си мисля...щом светва лампата (т.е. има някаква реакция от колата), то не би трябвало да е повреден. Какво е вашето мнение?

Редактирано от dido_en
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си ползвал колата повече от 7 дни, се деактивира радио модула който приема сигнала. Активирането става като при заключен автомобил натискаш веднъж някой от бутоните на дистанционното/ключа и веднага след това отключваш механично от шофьорската врата, изчакваш 30 сек и заключваш механично. Тази операция се повтаря за всички дистанционни/ключове. Моята редовно си забравя единия ключ защото не го ползвам често.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не бях ползвал колата само един ден, а и ключа, който колата "забрави" е този който ползвам постоянно, а не резервния. Не ми се връзва. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, колеги днес си намерих VCDS 1.2 и отново свързах колата.

Отново по метода описан по-горе

[select]

[46 - Central Convenience]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

при натискане на [Read], отново ми изписа 0. Въведох в полето Test Value стойност 2 и тогава, натиснах [Test], задържах бутоните последователно на първия и на втория ключ за около 2-3сек.

В едно от полетата преди да се натиснат бутоните на ключовете изписва "Adjustment". При натискане на бутона на първия ключ в това поле се изписва "Recognized". В това положение в полето Store Value все още изписва 0.

След това се натиска [save]. При натискането на [save] за много кратко стойността на Store Value се промени на 2, но после пак се върна на 0 и аз си помислих, че не се е получило, но като пробвах, вече и 2-та ключа работеха.

Благодаря на всички колеги, които се включиха и ще се радвам и аз също да съм помогнал с моят опит. Лека вечер :bia::zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

kolega ot solemiq vazduh alarmite blokirat ponqkoga az na moreto kato otida i spira da mi otklu4va centralnoto s distancionoto

Редактирано от VBI
Писането на кирилица е задължително!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...