Jump to content

Android или IOS


Recommended Posts

Правилният размер е измислен от Епъл, останалите са неправилни. И ако няма отхапана ябълка не си от сектата.

кажи малко за недостатъците на ейпъл.....

значи ако си сапунерка фен можеш да разправяш че е супер як а ако си с ябълка трябва си мълчим щото сме сектанти, бах тая дискриминация към ябълковите фенове....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 314
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

https://translate.google.bg/?q=Apple&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47534661,d.ZWU&biw=1680&bih=925&um=1&ie=UTF-8&hl=en&sa=N&tab=wT

 

За любознателните - натиснете бутона listen в долния десен ъгъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм андроид и не ми върши работа

 

Я обясни по-подробно как не ти върши работа, много ми е интересно... Защото ако човек си вземе дори и среден клас телефон и си го ползва без да руутва, сменя ромове и т.н. мисля че може да му върши перфектна работа защото телефона ще си работи нормално и ако има възможност ще получава актуализация на софтуера. Има приложения, има подръжка, има актуализации. На мен лично ми харесва да си ръчкам телефона, отностно функционалностите на ОС-а и си ми е огромна радост да си го флашвам с различни ромове и т.н. Някои ги кефи, други не, няма лошо.

Редактирано от ole
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще е още по бърз от Android. Което е и един от основните мотиви да сменя операционната система. Просто си личи, когато операционната система и хардуера са правени от различни хора. Ябълката има яко недодялани неща по функционалността, но това което го върши го върши. Минах на Apple защото ми писна да ми забива телефона, на прави размазани снимки (S2 и S3) и да давам камара пари за пластмасата на lego.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно откога Apple правят hardware, че и операционни системи. Тази тема определено ще я следя, има потенциал в нея :biggthumpup:

Редактирано от dope_hat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно откога Apple правят hardware, че и операционни системи.

Нещо се опитваш да остроумничиш, но само се излагаш. Или викаш, това че Апъл е най-големия собственик и купувач на туулинг обурудване в света и че имат 3000 инжинера от цял свят в китай във всеки даден момент, нищо не е? Или това, че е най-големия клиент на няколко огромни корпорации за компоненти или може би това, че около един милион човека им сглобяват устройствата, произведени на тяхното си собствено оборудване? Ае стига глупости. За ОС-а няма и да коментирам.

Мога да коментирам обаче иос7, с която съм от един ден и за бета се държи чудесно. Скайп крашва обаче и като че ли батерята яде по-бързо, но не съм имал достатъчно време да го проверя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, да. Сигурно Епъл имат най-много инженери в света. За това телевизора, микровълновата, хладилника, миялната, прахосмукачката са ми Епъл? Не се шегувай, Самсунг & LG сигурно имат 100 пъти повече инженери и технологично оборудване. И продават компоненти на Епъл.

Цялото свят прописа за Андроид, китайци и корейци направиха хардуер, Гугъл е зад тях. Епъл направиха много хубави неща и името им ще се помни дълго в историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, нямат повече оборудване за производство на дивайси, просто защото масово всичко е injection molded plastics, където нещата стават бързо и евтино, докато ВСИЧКИ апълски устройства - телефони, таблети, айподи и лаптопи, са правени на милинг машини от блокчета алуминий и след това минават през няколко други процеса. И всичко това го умножи по 90 милиона устройства на ТРИМЕСЕЧИЕ. Няма самсунг, няма електрон-велико търново. Никой в момента в света не притежава толкова много като количество машини от всякакво естество. Производителите на оборудването не смогват с производството, въпреки увеличаването на капацитета си от няколко пъти, след първата поръчка. Информацията ми е от първа ръка  :wink:

 

А за инжинерите имах предвид апълски персонал на заплата в Калифорния, които прекарват последните няколко години 90% в Китай, не служители на фокскон, където има още няколко десетки хиляди, които се грижат за няколкото хиляди машини и учат около милион необразовани китайци, как да ги оперират. Друга подобна операция, с такъв мащаб, никога не е съществувала. 

Редактирано от Spunky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение колко машини имат. Скъпото производство не винаги е най-доходното. Справка WWII, немските префърцунени танкове срещу Т34.

 

Едно неутрално мнение.

 

Apple vs. Google? Кой има повече ресурси? Android е опън сорс и предразполага повече девелопери. Съвсем скоро Епъл ще има не повече от 10-15% от устройствата в Света. Както е и при ПЦтата.

 

Android_vs_iOS_Infographic_1000x4000.jpg

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

андроид е една платформа, нищо повече. Гугъл я дават без пари и правят пари от реклама. Гугъл е най-голямата рекламна компания в света. Не може и да има сравнение с ЕДИН производител на хай-енд дивайси, които по между другото се превърнаха в мейнстриим. А и продължават да са на висока цена. Докато при андроид имаш десетки, ако не и стотици всякакви производители, от големи марки до страшни ментета. Всичко това което се развързва се смята в общата бройка. И пак като печалба, Апъл са пред всички - както при хардуеъра, така и при продажбата на аппове и музика, като това води и дай-големи печалби за дивелопърите и най-примамлива платформа. Както ти сам каза по-рано, ти не си дал един лев приложения и това са стотици милиони потребители на андроид. Общо взето мнозинството. До нищо хубаво не води това. От друга страна, потребителите на Апъл, не само че харчат най-много пари за приложения и музика, но и си ползват устройствата по предназначение СМАЗВАЩО много повече, като можеш да провериш дяла на мобилните браузъри. То е направо комедия. 

 

Андроид е много хбуава система вече, но никога няма да стигне нивото на една затворена система, като иОС. Както и уиндолс, макар и да е най-използван си е лайно недодялано. 



Също да добавя, за да можем да дискутираме с теб двете системи, щеше да е хубаво да си ползвал другата за определено време. Аз използвам и двете ежедневно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и още нещо, скъпото производство в случая се дължи на маниакалните изискванниа на един човек - Джони Айв. И не се търси евтина цена в никакъв случай, а максимален ефект и качество. Нещо което е много рядко срещано в потребителските продукти в последните 30 години, като включвам и авто-индустрията. Няма почти други, които ще заменят по-висока печалба, за по-високо качество. Апъл правят нещо така, ч да му хареса на Джони, после смятат колко струва и го пускат на тая цена. Тия дет харесваме да ни е хубаво и качествено и да работи, си я плащаме. Другите правят компромиси.

Редактирано от Spunky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм че не съм ползвал великия иОС. Всъщност първият компютър на който съм се учил през 1982 беше легендарният Apple][. Имаше внесени 30тина бройки в математическия факултет и аз имах достъп. Страхотна машина! :dance:

Мрежа Corvus, още имам части за нея.

 

Обаче аз съм бедно българче и искам най-доброто, веднага и да е безплатно. Изобщо не ме е грижа за доходите на девелоперите и производителите. Искам да имам достъп до всичко, безплатно и веднага. Не ме интересува дали ще пробвам 3-5-7 приложения докато не намеря това което ме устройва. Също така не ме интересува дали ми е mill. die cast или шприцвано шасито. Няма на кого да го показвам. Искам възможности. Особено когато плащам пари колкото ми струва едната кола. :bgdev:

 

Когато си купих сегашния телефон (само такова му е името, чист компютър иначе) SGSIII не очаквах че ще получа толкова съвършена "джаджа". Сигурен съм че първите собственици на подобни устройства са разочаровани. Обикновено в днешно време хардуера изпреварва софтуера значително във времето. За това и отложих покупката докато системата се стабилизира. JB 4.1.2 (not Jail Break) е близо до съвършенството в СГС3. За 3 месеца успях да понауча близо 95% от възможностите му. Сигурен съм че 85% от потребителите на устройството си нямат и на хабер за 50% от функциите му. С две думи - прави повече от каквото искам стига да знам как. :bia:

 

П.С. Тия дни се докопах до виетнамски софтуер през който мога да печатам на HP LaserJet5. Чудо.  :badgrin:

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем си прав. Проблема е, че аз подобни устройства използвам от началото им и следя развитието им от близо - и при двете платформи. На два пъти съм сменявал системата и след като си свикнал на хубавото, в другото те дразнят и най-малките проблемчета, като лагване на интерфейса и при осем ядрен последно поколение телефон. Доста неща обаче ми харесват в андроид и ми се искаше да ги има и в иОС и ето че иОС7 ми осъществи мечтите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дивайстите на Ябълката са страхотни, няма какво да се лъжем. Това именно поради фактора цена/качество на самите чичемачки и освен това най-вече, поради факта,че е писано за тия дивайси софт-а ....

Няма какво да се лъжем, Андроид има проплеми заради многото дивайси, драйвъри, кърнъли, и так далее деривати техни.. :( Все едно гледам Уиндоус. Големите екскременти идват именно от това... щото всеки търд парти вендор на хардуеър си прави каквото си иска за да си оптимизира машините с Джама/Андроида и оттам се омазват нещата и идват проблемите, създават се разни реджистри стойности, които още повече омазват и става мазало после....

 

Само да не им беше толкова притежателна политиката на тия ябуки.... тва мноУ ме дразни

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е верно ли продължава спора с хора дето никога не са ползвали айос и имат впечателния само от форумите/клипчетата.

Ако гризли ползва 3 месеца някой айфон ми е чудно дали после ще се върне към фандроид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В спора се ражда истината, салам....

 

Обсъждаме си, кой, какво как и колко го чувства....! Не е готино да го играем на крайности. Всяка от двете ОС дава различни неща и задоволява различни клиенти/изисквания, със съответнити ограничения естествено.

 

Толко

 

При спора пък може да се научат интересни неща и факти, що да не си ляляме? Или е по убаво да си ляляме за некви друи глупости :) нали тва е целта на форум-а 

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пусна едно кратко и занимателно видео, с което не целя да показвам, че android suckва, а да се види колко е важна операционната система за един телефон:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фитил, кво им е на политиката, просто са перфекционисти в това, което правят? Не се залага като основен приоритет масовост, с цената на много компромиси както е при корейците.  С хубавото лесно се свиква, ако целта е просто устройството да се ползва- избор голям.

Това клипче ми скрива шапката, всичко cool кампании на самсунг остават много назад. Слагат някакви наркотици в маркетинговите си послания, не знам как го правят, но действа пристрастяващо  :hilezh:

 

http://www.youtube.com/watch?v=VpZmIiIXuZ0&feature=youtu.be

Редактирано от _koko_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мое ме убедиш, че масираното насочване към техни дивайси, които се пеърват с техни дивайси само и смучат само през iTunes (например) , да не говорим за син зъб дивайси,  е- Хубавото, с което лесно се свиква ...

 

Има и други неща, но сега не ми се изброява.

Дразни ме, и че се подвига на пиадестал от юзърите, за което не малка вина има маркетинговата политика, както и самите юзъри.

 

Ти ги виждаш перфекционисти, аз ги виждам, като лакоми. Кво им пречи да се пеърват с всички син зъб дивайси авейлабъл ?!?

Ама не, ние шсе пеърваме само с ябука дивайси ....

 

:)

 

Мразя всякакви ограничения, апропо,може би от там идва проблемът ми с Абуките.

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...