Jump to content

AFN + чип. Много пуши, защо?


Alexanderi

Recommended Posts

Бате, това твое изказване, доказва колко си велик... Браво на теб... В 1 часа през ноща  :all_coholic:

Каквото и да съм видял никога не съм плювал по колега или човек, но щом се чувстваш велик да се криеш във виртуалното пространство и да ръсиш глупости, нека така да бъде... Пиши си в чуждите форуми и ни остави нас простолюдието тук заблудени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 68
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Първо "бате" си го ползвай някъде другаде.

Второ аз не плюя - а казвам иакво ср случва ,защото мога и не ми пука - ако ти изнася.

Трето това което съм видял е много повече от това което съм написал и най вече това не е плюене - а факти ,които по добре да се знаят и отстранятза вбъдеще (не се зимай на сериозно толкова не е само за теб ;) ).

И не на последно място може да пиша и в 5 сутринта ,тогава имам време и това е просто жалко което го пишеш .Защото ще ти кажа че може да работя и до сутринта като съм обещал на клиента да се свърши работата , и после пакда пиша тук - което ни най малко не замъглява преценката ми . И моля спести си глупавите мисле за теб ,че съм пил и затова в 1 часа -смешно е.

А и щях да забравя - никога не съм се крил и никога няма и понеже така си мислиш че съм витуален отворко - пак казвам лично твое мнение всичко което съм написал е точно . Ако идкаш го чети и си прави изводи ако ли не твой проблем . Не ме предизвиквай че ще кача няколко твои изпълнения като чипове и ще се смееме от сърце така че недей да го приемаш всипко толкова лично.

Всичко което съм написал е градивна критика ако искаш ти и друг да се вмисли в това добре ако ли не ще продължат темите от тоя характер и проблеми и тези коментари които дори нямам кво да кажа за тях .

Познават ме много колеги и никога не съм се крил или мълчал когато някой е в нужда , както и на нен са ми помагали и не съм се мислил и не се мисля за велик ни най малко , а просто не се ебавам и подигравам с хората и съм точен .

Позфрави.

Редактирано от overs0ul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове разправяйте се на лично, не съм модератор, ама човека пише тука да пита за проблем, не да си мерите...

проблем според мен:

 

1. дюзи

2. кофти нафта

3. дебитомер

4. катализатор

5. пробив в турбопътищата 

 

и щом е чипосан може и проблема в софта да е , намерете едно друго ECU с фабричен софт и пробвайте.

 

oversoul стига телевизионни мнения, всеки може да клъвне туй онуй в ECU Connections и да каже, аз знам. :)

Няма лошо, чети си там, прави си , троши коли, с трошене най-много се научава , като се научиш да ги правиш , ше се прочуеш и без комплексарски мнения по форума. Айде със здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и щом е чипосан може и проблема в софта да е , намерете едно друго ECU с фабричен софт и пробвайте.

 

oversoul стига телевизионни мнения, всеки може да клъвне туй онуй в ECU Connections и да каже, аз знам. :)

Няма лошо, чети си там, прави си , троши коли, с трошене най-много се научава , като се научиш да ги правиш , ше се прочуеш и без комплексарски мнения по форума. Айде със здраве.

 

 

Хахахах много ме израдва с тоя си коментар - това че незнаеш и си мислиш че секи може да прочете в екуто- да така е - ама си далеч от истина пич и от това кеото пиша и което знам - го пиша от знания не от туй отуй - хахахаха - забавно .

Второто - което заради тъпи такива постове за комплексарски мнения за това не пиша и не си пускам проектите тука да ги гледат защото не съм български комплексар - но ще пусна един скоро да видиме дали е така - че е направо ми е смешно и затова спрях аз и още куп познати да пишеме и помагаме тук заради такива тъпи изказвания - вие го смятате за комплексарщина - аз го смятам за кадърно и точно мнение - градивно ако щеш и го приемайте както искате . Има колеги които знаят какво мога и какво съм правил и какво правя в момента че хич даже не ми пука да се доказвам тук пред вас в виртуалното пространство аз го правя с проекти . Точка по въпроса .

А иначе пък само за подробност колата ми е ауди 80 б4 90 к.с тди - в момента се готви 2ри сетъп за нея и се очакват 270-280 кс. ама това е понеже съм комплексар и незнам и затова и няма да го кача просекта а можеше да помогне на много хора - е заради такива като вас .

А последно - това че някой си направил великия тунинг на една кола и го качил в форума и вече е страшен майстор - дрън ,дрън ,дрън- има дале по кадърни и стойностни хора които дори не си правят труда да обясняват тук - е заради такива . 

Аре лека и мир да е .

Редактирано от overs0ul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колата пуши зверски ,не върви,всичко е ок от към хардуер ,направихме един лог ,ама час пик и е трудно да изцедим добре колата ,но това което е на лога , не ми хареса

 

http://search.data.bg/ready/87a448ecdb1d5c881a8f2563f41bd141

Еми работата е ясна, аз затова съм против чиповете при сток части, почти е невъзможно изкарването на много повече от заводската мощност без компромис с мотора, живота му се скъсява чуствително особено на турбината, но всички знаем, че един фал с турбината много често води до съсипване на целия мотор. Софтуера с цел икономичност също е абсолютен мит със сток части и сток скоростна кутия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не е точно така -има си и разумни настройки - за икономия ли ще е за повече респонс ли ще в ниските , средните и високите , дали ще е за повече въртящ момент понеже коенете не са толкова важни като его щото са чак на 3800-3900 оборта а той е на 1800-2000 .

Ако човека който ти го прави софтуера знае какви са ти компонентите и какво могат и колко е бозпасния лимит - може да се получи много приятно вървене и ще бъдеш изненадан и проблеми няма да има , но няма кой да се позанимава и да попрочете или да сметне както трябва щото не им се занимава затова се случват тия неща я намерил ещо на готово я некой му го дал и така и давай едно към гьоторе и колкото повече толкова повече затова се плаш хората .

До сега нямам кола чипосана след чип да пуши или да е счупила нещо - (има колеги тук които могат да го потвърдят понеже съм комплексиран ) - всичко зависи от желанието на клиента и човека какво иска трябва да му легне на крака и да се получат нещата .

Но от некадърни и глупави чипове - сам виждаш темите и проблемите .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Нещо си се объркал,коментираме конкретния чип,а не принципно,после не познавам човек който да и е върнал стоковия софт ,освен когато   отново в случая, софта не е читав,и повярвай ,пушеци и митове има само при тези които не не намират точния човек и парите им се виждат много...............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да допълня,направих експеримент,119 км ,в София,резервоара до горе,каране с абсолютно всички екстри,климатик,тук там натискане,ходене на ВИТОША да броим звезди :bdaysmile:  и тн,пълня по един и същ начин,когато пистолета откаже да пълни напълно,натискам отдушника и наливам още 5 лв,на една и съща бензиностанция ,по едни и също време ,сабале тумороу,ето и резултатите

031260850-big.jpg?r=0

 

031260874-big.jpg?r=0

 

031260879-big.jpg?r=0

 

колко ми е скапан чипа съдете сами,колко ми е спъната колата,в темата за Win olsa  има коментар :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да споря, аз се сблъсквам постоянно с такива проблеми и постоянно ме намират хора, на които оправям колите независимо с чип или без мога да кажа, че има много, които са си върнали заводския софтуер, както има и доста, които са си купили колата чипосана и си сменят компютрите, защото нямат оригиналните чипове. Така, че на изключенията мога да кажа евала, но за какво ти е чип ако си караш нормално колата?!? Ясно е, че дори със лош софтуер, карайки пенсионерската няма да се счупи нито да гори много. Затова с тези снимки нищо не се доказва. Ако караш спортно със заводския софтуер ще има много по-малки последствия за мотора сравнение и с най-съвършения софтуер. Естествено разлика в показателите ще има, но за семеен автомобил или за работна кола няма смисъл. Доказано е многократно, че по-висока мощност независимо как е постигната с хардуерни или софтуерни намеси вдига малко разхода в градски условия и евентуално го намалява на извънградско каране.  Пак искам да си повторя тезата, че когато се гони мощност най-добре с хардуерни промени и хубав софт вместо сток всичко и нов софт, още повече, че аз, а и доста по-доказали се от мен сме постигали доста добри резултати с настройки и хардуерни промени с оригиналния софт. На 90% от слагащите чип колите им са далеч от правилните центровки и настройки и вместо да слагат чип да си оправят колите и ще останат очаровани от тях, дори могат да накажат някой чипнат змей като този пушещ локомотив от темата! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лек едит,стокови файлове има под и над път,да си смениш компа защото нямаш стоков софт е нелепо,да не кажа смешно,и аз не познавам един освен въпросния по горе ,който да си е върнал стоковия софт,но вервай ,колата пуши невероятно.А аз не споря,обикновено предлагам факти ,споровете не са ми по вкуса,всеки има сам глава на раменете,да чете да си вади заключения и да избира,в интерес на истината след някой друг ден ще повторя упражнението със снимките и зареждането,винаги зареждам на една и съща колонка. :balloon:

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

смятай 7л /119км  =0.58 *100=5.8 л на 100 км,градско ,борда винаги лъже по малко в случая около половин кило,на дълго ,е по точен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще го направя това на дълго след някоя друга седмица когато тръгна за море и ще постна резултата.Със сток АФН съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При толкова малък пробег макар и от пълно до пълно даже и 1л разлика се отразява много на средния разход. А толкова може да има, независимо от всичко.

 

Не разбрах видя ли нафтата в в тръбата след като спря да бълбука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз градското под 8,2 трудно го смъквам, нямам промяна в софтуера. Може да ми е тежък десния крак. Кажи как го постигаш.

Редактирано от Бат Сашо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващото зареждане 141км 12литра, средно 8.5 на 100км,много климатик и натискане ,основно градско ,май софта ми е читав,надявам се!

 Като при това картата на драйвера я променям 2 пъти ,че ми идва слабо дърпането в ниските,а гледам и пушеци да няма много много.

Утре пак ще пълня да видим резултата,имам доста по околовръстното на СОФИЯ ,което си е извънградско направо.Ще наливам и нова ,да не кажа неизвестна добавка за гориво.Гарантират 20%,икономия,ща я видим,резултата пиша тук :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вече е по-нормално. При мен е там някъде без климатик. Но ми е 2,5 мотора.

 

Аз не смятам, че в града има особено значение промяната в софтуера и въобще промяната може малко да се отрази на разхода, за да не казвам никак.

Единствената причина за намаление е да работи на по-високо налягане турбината и оттам да има малко по-ефективен горивен процес. Но това при по-висока скорост и по-висока предавка има по-голямо значение.

Редактирано от mshbul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПОСЛЕДНО,повече няма да смята, 19л за 260 км, средно 7.3 на 100градско ,с настъпване и дърпания тук там,каране поне 3 пъти по околовръстното,малко климатик ,с 2 думи мешана скара,няма какво повече да искам от колицата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...