Jump to content

Проблем със задна чистачка на Б6


Ivan Gatev

Recommended Posts

А защо не пробваш с много тънко телче, да бръкнеш в пръскалката?При мен едната предна не пръскаше и така я оправих.Един кламер от тези цветните с някакво гумено покритие го обелих и стана много тънък и сега си го държа в колата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Цитиране на предходен пост!

Да колега същото е , но опитай ако ти се занимава да го разглобиш и почистиш .Моето беше пълно с течност за чистачки и тя беше намокрила една малка платка вътре в моторчето ,след изушаване и презапояване на окислените спойки сега всичко е наред.Иначе ново:http://shop.audi-zentrum-goettingen.de/index.php?page=product&info=2071

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост и аз днес се присаединих към групата на работеща без прекъсване задна чистачка.Благодарение на форума не купих нов ключ на волана по заръка на еладжията.Добре,че прочетох за проблема тук и отворих моторчето.УУУУУУжас.Вътре е кафяв кирпич,няма оправия.Естествено поръчах и аз валео и .ново задно рамо на чистачката която шчупих.Механизма -платка с моторче-150лв и рамо-само оригинал-95лв.

Колега, на мен ми е счупена пръскалката само, иначе чистачката си работи равномерно както си трябва. Какво трябва да си купя, само рамо или цяло моторче? Ти от къде си ги поръча твоите неща, относно задната чистачка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип можеш да намериш рамо от различни доставчици,но ако е за оригинално ти препоръчвам Райно тел.0894461090 оригинални части доставя без проблем.Коректен и точен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте колеги!И при мен не работеше ,но като свалих кората се оказа че буксата на моторчето е изключена.След като я включих ,освен чистачката ....като тръгна и една водааа  .....ама не от дюзичките ами от моторчето :hilezh:  :hilezh:  :hilezh:  тя за това и е била изключена :wall: :wall: :wall: Проблема ми е друг-сега като дам на контакт и ми изписва "service" и иконка на работеща чистачка, а такава няма включена.(задното моторче съм го изкл. от буксата)

До сега го е нямал този надпис при положение че задна чистачка пак не работеше????Сега намокри нещо и даде грешка.Та въпроса ми е:  ако изчистя грешката дали всичко ще е ок?     Да попитам и за трите болта с които е захванато моторчето-шестограми ли са? Поздрави,Благодаря Ви!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    :flehan:

Редактирано от whitesnake 71
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема го реших с разглобяване,почистване и поставих малък О ринг на вала на моторчето да не влиза повече вода.

От 2.5 години насам нямам повече такъв проблем!

Внимавайте с пластмасовите щипки на кората при разглобяването– чупливи са !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Здравей колега,

Как точно се сваля кората?

Отвих винтовете отвън, излязоха 6-те щипки но нещо пречи да се свали. До щипките отвътре има още два винта/торкс/. Трябва ли да се отвият и те?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ключа за палатката се крие в ламаринения капак на редукторчето на машинката .На него има един пластмасов щуцер за маркучето на пръскалката,черен е на цвят.Разглобяем е, като го отворите и го почистите ще видите че във външната му част има набит семеринг който уплътнява на оста на чистачката и не го ли смените пак ще се пълни с вода.При мен оста беше доста проядена от ръждата там където уплътнява семеринга ,та я почистих хубаво и я напластих с калай и после я престъргах и проблема се реши,работи си перфектно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

при мен са всичките тези симптоми описани по горе.въпроса ми е как да развия гаиката да сваля рамото след като съм я напръскал без да счупя стъклото.много е ръждива не мърда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрей ВД-40 ако трябва една седмица я пръскай всеки ден,докато проникне хубаво и после каквото стане ако се развие добре, рамото пак спрей и малка скоба за лагери ползвах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен гайката наистина се разви с пръскане с WD-40 за 1 седмица, но рамото излезе на парчета със скобата (в моя случай не беше проблем, защото целта беше смяната му). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

При мен проблемът е следния. Наскоро я купих A4 B7 1.6 Avant с демонтирано моторче и рамо за задната чистачка от частно лице. Моторчето според неговите думи било изгоряло и затова го демонтирал. Както и да е намерих си втора употреба барабар с рамо и чистачка. Майстор ми монтира закупените неща. Проблемът е, че като запалиш колата и в неутрално положение на лостчето на чистачките се включва задната чистачка-3 пъти почиства и след това спира. Освен това задната чистачка тръгва да чисти от ляво на дясно, т.е. при неработещ мотор положението й е ляво. Гледам повечето Аудита са със задни чистачки, чистещи отдясно наляво, но макар и рядко има такива с "лява" задна чистачка. Да не би тия с левите чистачки да са от коли с десен волан ? Когато преместя лостчето за чистачки веднъж навътре към мотора тогава според мен застава в неутрално положение. Лостчето е такова за автомобил без бордкомпютър. Смених и моторчето на помпата за течност за чистачки с чисто ново. Ако някой се е сблъскал с този проблем да пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте, 

Да вдигна темата със същия проблем на А4 Б6. Моторчето беше в кал и вода. Отворих го, почистих всичко старателно (вкл. платката), смазах и монтирах. Врътна веднъж и после не иска. Свалихме го и го качихме на едно малко акумолаторче- върти си без проблеми. 

Дали проблема е в моторчето или някъде реле или лостчето (мерихме преди да го свалим и ток идва до задната чистачка)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще търся друго моторче. 
Чуденката ми е защо директно с акумолатора върти, а на буксата не иска ако проблема е в пистите... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да споделя как си оправих моторчето за което ново в Ауди ми поискаха 421.50лв :)
 

1. Прецизна проверка и ремонт на пистите и платката. Намажете с лак за да не се налага повторен ремонт след време.
2. Задължително сложете о-пръстен или друго уплътнение (ние не сложихме първия път и при монтажа моторчето се наводни цялото)
3. Монтаж и тест на моторчето без да слагате чистачката.
4. Монтаж на задната чистачка

Успех!

IMG_6921.JPG

IMG_6920.JPG

IMG_6914.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...