Jump to content

Да си карам ли колата или да я сменя :)


i0rdan

Recommended Posts

Колеги, чудя се, дали да сменя А3, 97 1.9 ТДИ, която по принцип ми върши прекрасна работа и не се чупи с по-нова А4 2006 г. 2.0 ТДИ. Единственото е това усещане, че карам по-нова кола, но в същото време си мисля, че вероятно ще имам много повече разходи. Някой който е направил тази стъпка да сподели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро недей. Ако ти е омръзнала и сложи един чип. Ако и той не ти стига смени турбото и кулера и пак ще почне да те кефи :) 2.0TDi не си струва разходите и белите в които може да те вкара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам никакъв проблем с возията, просто усещането, че карам стара кола... не съм повърхностен, но ми се струва, че всеки иска нещо по-лъскаво :) Иначе си е комфортна, с екстри, които и нови коли нямат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тоя въпрос единствено ти можеш да си отговориш! Аз мога да ти кажа, че кошниците, които се внасят в българия има голям шанс да те вкарат в безкрайни и големи разходи. За това ако решиш да минеш на по- нова/ голяма кола, трябва да я провериш "100" пъти преди да я платиш! Не е до всеки иска или поне аз не го виждам така. Всеки според възможностите и това, което на него му харесва с цел лично задоволство, а не показност за пред другите. Това дразни! Все пак ако решиш да сменяш не разчитай на автокъщи и търговци представящи се за частни лица. Търси добре изглеждаща и стегната кола, която си личи че е гледана и поддържана (нямам предвид измития двигател) :hilezh: 2.0tdi има шанс да ти изпразни джоба, за това е много важно с кой код ще е! 1.8Т е подходящ за А4. Дизел 3.0tdi също е добър мотор, но разходите ще ти се вдигнат, а и според мен 2.0tdi ако караш основно градско си е предостатъчен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изясни се сам за себе си.Какво ти предпочиташ.

Лично мнение - ако имаш възможност за подмяна аз съм "за",защото ще мине поне година докато свикнеш с новият автомобил.Общо взето 1г. нови емоций :) .

Редактирано от fennko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, новото винаги е враг на старото, но пък ако А3 те кефи и още повече си я познаваш не я сменяй. Аз направих грешката да си продам едното ауди (б4) , и макар че другото (а4) е по наглезено, еми прави кеф по различен начин. И си откупих отново същото Б4. Така че седни в колата, пропътувай няколкостотин км на един дъх и ако слезеш ухилен сам ще си отговориш на въпроса.

Sent from my GT-S7710 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм нито за, нито против. Според мен най-добре да хванеш и да попиташ някой съфорумник собственик на такова Ауди колко е налял, много ли се троши, много ли гори и т.н. Пък най-добре не един да питаш а колкото можеш повече, а този който много много ти хвали автомобила си го отхвърляй като случай :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти върши работа, моето лично мнение е, че не трябва да я сменяш. Но само ти можеш да си прецениш колко много искаш да караш нова кола. Имай в предвид, че може да те вкара в страшно много разходи тази твоя прищявка. По-добре покарай тази докато се амортизира напълно и тогава мисли за смяна с нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си нова и карай двете :D

 

Каква е другата кола ?

Тцтцт, не четеш  значи :) Написал е А4ка 2006та 2.0 TDI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам някаква възможност, но доколкото да я купя, а после разходите сигурно са многократно по-големи. Основното, което ме притеснява е цената на частите и честотата на чупене, защото за 5 години А3-ката не е имала нищо сериозно, само наливам и карам, а консумативите са евтини и широкодостъпни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи няма смисъл щом не си подготвен, по слухове от тук от там знам, че 2.0 ТДИ е доста некадърен мотор... по-добре си карай здравата машинка и си питай кефа :) Пък и TDI, ако ти малее вървежа можеш с малко пари да постигнеш голям ефект ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-новото си е по-доброто,няма какво да се заблуждаваме.Но там вече цените са други,ако излезне нещо и т.н.

Другото е,че е хубаво да имаш и една по-стара таличка,най-вече за работна кола и да не я мислиш толкова,като другата в гаража.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дето се казва кефа цена няма, но пък всеки си гледа и според възможностите, с които разполага. Ако намериш наистина гледан и здрав 2.0тди може да ти носи голям кеф, но наистина попаднеш ли на на някой закърпен кенеф става страшно. Карам а3 1.9 90коня с чип. От 2г. често се воза в а3-та на приятел с 2.0тди мотор, еми мога да кажа и заставам зад думите си, че почти няма място за сравнение между двете като комфорт, удобство, работа на двигателя, разликата от 6г. си казва думата :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...