Jump to content

Проект: Подмладяване

Лорис

Recommended Posts

Здравейте колеги,  собственик съм на една страшна 80ката Б3, запазена е, дърпа но искам малко да я освежа. Мисля, да започна естественно с джанти, но мисълта ми е да я направя така че  да не изглежда толкова ретро. Не искам да правя "селски" тунинг. тъй че приемам всякакви идей, за освежаване, подновяване на, сменяне на предна маска с друга от някое ауди, бронии и т.н

ПОЗДРАВИ ;)

Палеативните грижи за тези коли винаги са добре дошли за тях, но както и от личен опит съм се убедил, крайният резултат е... винаги в една посока. Успех в начинанието.

Тия коли специално хич не носят на непремерен тунинг, мисли по-скоро за възстановяване в оригиналното й състояние. Аз най-ги приемам в сток вариант.

Иначе освен горния опит, ето нещо подобноо:

audi%2090%20avant.JPG

Тая червената е хубава  :flehan:  Можеш да сложиш предни калници от Б4 - по-широки са им веждите, отзад може да пробваш само веждите от калници от Б4, оригинален спойлер за багажника. Имам един пластмасов афтърмаркет за 80-90 B3 със всички крепежи само трябва да си го боядисаш. Така изглежда:

7212804c.jpg

Предна и задна Kamei броня,странични прагове същата серия,оригинален заден спойлер,вежди на калниците.Става с много приятна и агресивна (до колкото е възможно) визия :)

ПП: моята е така,но без страничните прагове и вежди:

1238284_10200654535868371_1636703526_n.j

1512738_10201312036825484_2007028055_n.j

Подкрепям колегата Ради.Според мен най-доброто,което можеш да направиш е да я запазиш в оригиналния си вид.Лично аз винаги съм смятал,че една хубава боя и големи хубави джанти са най-добрият тунинг за една кола :)

Като за начало едно "Т" в заглавието на темата ,а по същество -изчистена ,джанти ,подходящи брони и хубав салон .

Спортно окачване дава добра визия, но предполагам комфорта ще отсъства тотално. Както казаха колегите по-горе: нова боя, хубави джанти, оригинални (или близки до тях) спойлери за модела.....всичко друго ще стои съмнително или грозно. Спортната генерация може да е малко излишна.

Брат ми на 90-ката махна гумените уплътнители в долния край на вратите отвън , понеже се бяха пораздули , раздърпали , китна , боядиса , сложи прагове тип БМВ М3 и резултата беше уау. Точно процедура за подмладяване - по-новите коли ако се вгледаш нямат такива гумени уплътнения отвън и всичко е в цвета на купето , включително праговете

някакви снимки можеш ли да дадеш колега,че търся и аз някакви прагове,но не мога да реша какви :-)

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2

60 mm пружини + джанти 15 -ки или 16 - ки, минимум 205 широки (по - широки не знам дали могат и да се сложат без да опира някъде, аз поне затова карам с размер 205/50/15)

В моя случай аз съм на 35mm и пак ми се види висока, искам да накарам гумите да влезнат в калниците, но ще стане прекалено ниска и ще e невъзможно да се кара.

5a8d740e2990104b92056314585ee054_920x0.j

Edited by okops

В момента нямам снимки на 90-ката но ето една снимка от интернет друга направена по същия начин - премахнати са грозните гумени лайстни , сложени са декоративни прагове , същите , като на бмв м3 и са боядисани в цвета на колата :

49155.jpg

• 2 weeks later...

Колега някакво развитие има ли или още не си избрал брони ? :)