Jump to content

Никога повече дизел от ОМВ !


Recommended Posts

Няма добър нефт  :hilezh: Аз слагам от ОМВ махмошън дизел (за добро или лошо) няма бензиностанция която да кажеш, че си струва зареждането, така че няма смисъл да се тровите излишно. Зареждайте и не се чудете къде нафтата е "хубава" знаете отговора!  :stupid:

Редактирано от alkoxol
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен така на ОМВ - бутилката е 25литра и изключва на 20литра/80%/.

Не беше свършила газта и казвам догоре - заредиха ми 28,5л и ги спрях.

Сигурно можеше да ми напълнят 30литра и нагоре в бутилка 25л. 

Така е много лъжат и спрях от тях иначе викам много ми гори, а то ко било .,,,,,  на  Shell  все с 20 км минавам повече от лукойл ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се объркАх да влез в Ромпетрол срещу нас. Съжалих дълбоко. Обслужваха ме 15 минути, единствена кола. А един приятел който след хвалба от мен колко са яки ромпетрол, сипва нафта от тях 2 години и отиде на ремонт на горивна помпа.

Колега.... да не звуча като адвокат на Ромпетрол /никога не съм зареждал от тях/.... но Горивни помпи се повреждат и без да е ползвано гориво от еди коя си верига:)  И на немски коли се чупят, макар там горивата да са по-добри.    Иначе от бая време забелязвам много позитивни мнения на хора редовно зареждащи от Ромпетрол. Явно има причина за да е така..... макар да нямам личен опит с тях ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зареждах дизел на няколко Ромпетрол-а и не става (независимо, че на едната служителя твърдеше, че е с румънски горива). Газта им е от витогаз, откъдето зареждат и шел. Това по принцип, а от къде зарежда конкретна бензиностанция  :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това,щях да питам.

В Стара Загора,двама-трима ми хвалят нафтата на "Газпром",но и за другите горива,ако сподели някой колега е добре дошло. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се появиха пробвах газта на околовръстното на Пловдив - не намирам разлика с ОМВ и като разход, и като вървене. Т.е. средна работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудна работа е това с бензиностациите...

Имах случай на Ромпетрол в 2 / две/ тубиЧКИ по 5 / пет / литра да ми заредят около 16 литра и ги спрях, защото сигурно щяха да минат 20-те литра :)
Смешно, но факт, който видях с очите си и ми се обясни, че може да пише, че тубите събират 5 литра, но реално събирали повече...

Оттогава не зареждам на Ромпетрол, спирам, понякога само за цигари.....

За дизел Ви препоръчвам ОМВ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dieselserviz или не си успял да прочетеш заглавието на темата,или можеш да споделиш впечатления за ОМV.Kафето и по път за Гърция е добро на ОМВ,не само на Тракия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ромпетрол... Газта им е от витогаз.

 

Не е точно така. Ромпетрол си внасят газ от Румъния, Ви-газ (така се казва вече Витогаз) само обогатяват. Проблемът е, че от румънската рафинерия идва предимно ара-газ (смес със съдържание на пропан до 10%) и Ви-газ добавят пропан (т.нар. обогатяване), който внасят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

и аз се отказах от OMV. Карам стара кола, не вървеше. Нормално, казвам си, стара кола все пак - гаснеше ми в движение на 3та, няма мощ и т.н. 

OMV ми беше под ръка -  2 години зареждах от там. На всякви майстори я карах, нищо и нищо.

Преместих се и Шел ми бяха по-удобни. С времето колата се оправи, взе да кара като дегизирано ферари. Не направих връзката, че не сипвам вече от OMV, мислех че новия майстор е вълшебник.

И така още 2 години. Заизлизах надалеч, напълних догоре от OMV, взе да върви по-тегаво, до 2 дни съвсем се скапа. Закарах колата на майстора оня вика - отървай се от тая кола, за нищо не става вече. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лято е, момчета. Отделете един ден за автомобила и почистете резервоара.  Нямате си идея, каква гнилоч има в него. Сменете и горивният филтър. Ще бъдете доволни, и автомобила ще Ви се отблагодари.

 

Зареждах първите 10.000км само от ОМВ, но не е това, което хвалят по форумите, магическата нафта. 

След като почистиха резервоара на бензиностанцията на ЛукОил - само тяхна нафта, ЕКТО Дизел. Доволен като слон.

 

Гледайте резервоарите да са чисти, внимавайте да не зареждате, след като бензиностанцията е приемала гориво.

 

Исках да сложа един линк към хубава тема, но не ми дава възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не се прави, че не знаеш. А може наистина , но не ми се вярва.

Всичките мътилки от дъното се вдигат. Те и затова след зареждане изчакват известно време. Слагат на колонката табелка: Приемаме гориво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Да споделя малко впечатления газта от Газпром:

Напоследък направих километри с газовата кола и ми се наложи да зареждам няколко пъти на Газпром - най доволен съм от газта в Смолян - колата дори си промени звука, невероятен тротъл респонс, разходът не се промени.

Газпром на Владая - нищо особено като вървене, по-скоро към недобро....но разход с 1-1.5 литра надолу.

"Новият" Газпром на околовръстното на Пловдив - сипаха ми 40 литра, като бутилката трябва да събира 38, завишен разход с 1.5- 2 литра.

Газпром на околовръстното на Пловдив до Метро - няма "надписване" от колонката, вървенето е добро, за разход - още не е свършила бутилката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...