Jump to content

Audi A6 3,0 TDI QUATTRO 2006г.


Recommended Posts

Здравейте колеги нов съм в форума.искам помощ в избора на кола.харесал съм си конкретно тази кола http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11398861232640562&slink=6x4l55 но найстина нищо не разбирам от ауди,искам да попитам за модела попримцип,защото за самата кола знам че няма как да ми кажете,искам да знам някой знаее ли нещо повече как е колата що е ,да ми кажете нещо повече за тая кола.пък и чувам от тук там че били на тази евтина цена защото били много проблемни....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Ауди А-6 са много хубави автомобили,но със скъпа подръжка за която евентуално трябва да си подготвен със пари.Потърси със търсачката из форума за самия модел,има доста информация,относно подръжката и често срещани проблеми.Не очаквай че за тази цена от обявата колата ще е читава,тепърва ще почват да се наливат парите,но напрактика така стоят нещата.Успех !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо винаги се хвърляте на най-ниската оферта, не казвам гледайте високите цени, нещо средно около 16 000 лева мисля може би по приемливо като кола ще намериш А6, ама това избушеното А6 дето и кьорав да си се вижда, че е пълен леш. Окей отивай, огледай го, сигурен съм, че няма да ти хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хвърлям се на най-ниската защото,все пак парите ме притискат пък и знам че да купа и за 12000 и за 16000 пак ще има още поне 1000-2000 да дам по нея,а какво мислите за тия http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11404403127215844&slink=6x4l55

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11403522582677348&slink=6x4l55

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, по А6 3.0 1000-2000лв ще дадеш само като първоначално обслужване и то ако колата е наистина читава.

 

Само масла на двигател и ск. кутия и филтри са ти около 1000 лв. Като добавиш накладки, някоя друга подгревна свещ или нещо по окачването, ето ти ги още 1000 лв.

 

Читава кола, на (сравнително) по-малко километри под 17-18 няма да намериш. А наистина хубавите и добре оборудвани екземпляри отиват от 20 нагоре.

 

Ако вземеш някой кош, тогава почваш с ремонтите които са в пъти над тези пари. Ако се наложи да смениш дюзи, обтегачи на веригите, дроселови клапи на смукателните колектори и/или моторчето за управление, ремонт на скоростната кутия (които са сред най-често срещаните проблеми) става страшно.

 

Само гореизброените неща отиват над 6 хил. лева.

 

Така че, това А6 или го купуваш по-скъпо и запазено или си купуваш паметник дето ще те разсипе.

 

Между другото и аз търся същата кола, но преди това изчетох няколко огромни теми. Потърси из форума, прочети и сам ще се ориентираш за обслужване, проблеми, ремонти и цени, за да знаеш какво да очакваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям мнението на колегата martin_deyanov!!!

Колега, ако 13 - 14000 са ти ограничението като пари за тази кола /+1000 / 2000 хиляди първоначално обслужване/ мисля, че е по-добре да се ориентираш към друг модел, година, марка.....

Освен всичко гореизброено /както те посъветва и колегата - има много изписано тук в този форум - прочети/ имай пред вид и застраховки, данък и т.н. 

Отделно едни 4-5000 лева замразени за сервиз на нещо по сериозно /едно или повече/!

Иначе А6 е страхотна кола, ако си решил да си купуваш такава - изчакай, огледай се по-добре, дооправи бюджета и дерзай!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти копирам едно мое мнение от друга тема. Колегите там не разбраха, какво имам в предвид, ти се надявам да го разбереш:

 

Ако тая кола има някаква сервизна история, значи е толкова ударена, че нема да ви се поверва. Защо мисля така? За да стигне до автокъща в София/или където решиш, колата е купена от автопарк в Италия/или където решиш, а тя е дошла от там, след като някой я е продал. Колкото и отстъпки да има за каквито и да е масови покупки, това са 3 звена, 2 звена, които трябва да спечелят и едно, което очевидно губи (първия собственик) при такава продажна цена. Какво остава като опции? Да е от оказион .... не ми се вярва да е такава цената, Да е на други километри? Възможно. Да е ударена и направена? Ужасно възможно.

 

Ще ти кажа още нещо. Човека Х в момента притежава тази кола. Тази кола продадена на части, би трябвало да има по- голяма печалба, отколкото цяла (на цената, на която е в момента, гарантирам ти). Търговеца не е идиот. Направи си извода.

 

PS: Моя волан е на 175к км, направи разликите :

 

4.jpg

Редактирано от galeksiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

очевидно колегата иска да чуе, че колата не е чак такъв кош и за тези пари си заслужава...ако ти се кара "премиум" кола без мултиволан, с обикновен климатик, без кожа, поне 1 монохромен дисплей и последно почиствана през 2007-ма година...ако идеята е само и единствено да се качиш на А6 и да си начешеш крастата - може би си заслужава като си имаш едно наум, че най-вероятно ще ти излезе прескъпо, но пък винаги има шанс да уцелиш от тотото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

 

Много разсъждаваш над неща, които не са ти понятни. Да има километражни коли в България, да има и удряни и размазвани. Не всички са такива. Не е задължително цената на колата да е добра само защото е на 400 хиляди или защото е правена от 2-3...

При покупка на кола се ходи и се гледа и се внимава. Всички анализи по снимки и по преразкази на очевидци са ала-бала!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде в моето твърдение видя анализ по снимка!? / изключваме това с волана

Дай ми пример, в който тая кола е читава и струва толкова.

Редактирано от galeksiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кажи ми защо е махнат оригиналния салон и е сложен текстилен, защо джантите са реплики и тн. 

 

Няма смисъл да я коментираме тая кола (за мен е много зле също) , а и Nasti говори по принцип, а не специално за обявата от първия пост.

Редактирано от audiceco
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросче: Защо тая кола струва толкова малко? (Все пак, всеки който познава тези коли или ги е проучил доста добре, веднага може да установи, че се продава доста, ама доста евтино. Ми то такива евтини коли на запад няма, а пък там са най-евтините коли, като изключим такива като тая по-горе.)

Отговорче: Ми то си има причина. Или колата е пред счупване и иска сериозна сума за да продължи да върви и още по-голяма сума за да заприлича на премиум лимо..... или вече е счупена и не върви (може и да е замаскирано). Във Вселената и измерението в което живеем не съществува друга причина ..... Досега не съм чувал търговец да продава няколко хиляди на загуба, защото толкова евтини коли на запад просто няма...

И какво става после? ----> Някой, който въобще не разбира от коли и особено от такива коли, си я купува въпросната кола (щото е убеден че е извадил късмета с евтината премиум лимузина и бърза да я плати без да пита) и ..... почва да налива пари в нея по горната схема, щото вече се е хванал на хорото. И после какво? Ами не спира да плюе по марката и модела, щото били боклуци и само се чупели. Да ви изглежда познато?

Този филм, обаче, го има само в бг, защото тука продажбите на коли са мошеничество в 99% от случаите. В Германия, примерно, продавача дори и по телефона ще ти каже какво и има на колата и какво трябва да се прави и защо я продава на тази цена. Ама и там взеха много да хитреят - вкарват от Италия, връщат километражи и продават на такива като нас....

Няма евтина и хубава кола, просто няма от къде да дойде. НО има скъпи и боклуци....

Хайде със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги да ви попитам от къде сте сигурни, че по скъпите към 16-18к, не са в същото състояние като някоя за 13-14? Защо толкова се доверявате на цената, че е реална? Т.е. ако същата тази кола собственика реши и я направи на 20 000, колата става изгодна за купуване ли? Не съм толкова компетентен за този модел, за което се извинявам.

Редактирано от Ek3eky7opa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги да ви попитам от къде сте сигурни, че по скъпите към 16-18к, не са в същото състояние като някоя за 13-14? ...

 

Разбира се, няма как да си сигурен.

Тук вече влизаме във втора серия на филма -----> оглед на място и евентуално сервиз за по-обстоен преглед от специалист...

Само за пример, аз моята сегашна кола я купих/спазарих от Германия по телефона. Видях я, обадих се, говорихме/питах, запазих я и пратих човек да ми я докара. И си я каркам с кеф, щото няма изненади. Обслужих каквото беше нужно, знам за другите дребни болежки дето не са някаква драма и туй то ....... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много колеги,страшни сте !!!!

Мите щом парите те притискат се вслушай в съвета на колегите?

А ето и сметката:

Каско 1000

Масло двг 400

Масло автомат, раздатки и кардан 1300

Гуми и данък 2000

Гражданска 200

До тук 5000, ако не ремонтираш автомат за 3 бона или дюзи за същите пари, а може да минеш и тънко само с вериги и обтегачи, забравих и водната помпа с карантиите за 1000лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...