Jump to content

А8 4.2 D3 бензин


Recommended Posts

  • Отговори 370
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не разбирам каква е разликата дали ще караш 1.2, 1.8, 2.7 или 4.2 на газ, стига да има възможност да се монтира качествен ГИ. Дори си мисля, че 4.2 има по-голям запас и износоустойчивост от по-малките двигатели и дори е още по-подходящ за газ от някое 1.6.

 

От чисто функционална гледна точка няма значение, но е въпрос на виждане, внушение и разбиране. Затова има и коментари, че "V8 не трябва да се кара на газ", или че който кара голям двигател на газ е скъсаняк, комплексар, кисел гъзар и т.н.

 

П.П. Моята кола съм я карал над 6 г. на бензин и вече над 2 г. на газ и имам представа каква е разликата от първо лице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митьо, е, в такъв случай ок, не знаех че се занимаваш с клиентски коли в цяла България и във всеки един град, без изключение. А на мен не ми давай определения какво ми бяга, че на теб доста неща ти бягат, приятелю. За да идват такива хора при теб и в сервиза ти, си представям какъв е той. Само да ти подшушна, че има сервизи, в които ходят определен кръг от хора, при които тези неща липсват. Като искаш да общуваш с такива, почни в такъв сервиз, или си направи собствен. 

Отделно има немарливи собственици на коли, които за сметка на това са педантични към луксозния палат, в който живеят. Не ги оправдавам, но казвам, че не може да се съди само по колата.

А с повърхностното ти мнение се разбира че 90 % от Българите са скъсаняци и клошари, без значение какво карат и на какво гориво. Не се учудвам какъв контингент имаш и защо се държат така с теб. Как пък ги определи всички без да знаеш какви пари имат в банки, къде имат имоти, на кой са роднина, какво ще наследят, кое дават под наем, от коя земя вземат рента, с какво легално и НЕлегално се занимават, колко получават от бизнеса си и какви странични доходи имат /ако имат такива/ и т.н.

Интересно как пък моите приятели не попадат в категоризирането ти. Явно не са част от "извадката" ти. От километри личи че "фактите" ти са плод единствено на твои субективни виждания и убеждения.

На мен си ми ясен от втория прочит, затова няма нужда да ме убеждаваш в нищо.

Каквото повикало - такова се обадило, по "закона за привличането".

Хайде със здраве, няма смисъл да се спами темата.

Редактирано от S8_D2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич не винаги парите определят собственика на дадена кола дали отделя нужните пари за подръжка, както има много Софиянци по голями селяни и от най голямия селянин , така има и паралий по "бедни" и от найголямия скъсаняк. Надявам се разбираш какво искам да кажа:-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път се убеждавам че чукча е писател, а не читател! Казах ти идват и от твоите познати, културни хора които знаят за какво плащат и съответно оценяват какво получават, но те са малък брой на фона на масата и колкото и да не ти се вярва болшинството са псевдо гъзари на които от километри им личи колко са им възможностите! Колкото и да ми се напиняш няма как да ме убедеш че заможният човек не си личи! Върха на смеха иначе проникновението ти че някой си живее в палат изпипан от до, но кара разпадаща се бивша премиум лимузина, айде моля ти се! Иначе е факт че не сме овърдрайв, ама пък тук таме и ние пипваме некой класна колица.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво е "напиняш", сигурно нещо от някой квартален акцент. Тълкувам го в смисъл че се опитвам и напъвам да направя нещо- Това не е така, защото аз изразявам мнението си и за мен не е задължително ти да си съгласен с него. Май ти си читател. Не се опитвам да те убедя, че заможният човек не си личи, а че НЕ ВСЕКИ заможен човек полага педантични грижи за колата си и не на всеки богат човек колата изглежда като изкарана от магазина. Нещо повече - често я занемарява, поради заетост с други, по-важни неща, или поради различни приоритети, които има. Мога да ти дам десетки примери за богаташи, които не карат разпадащи се бивши премиум лимузини на газ, но за сметка на това карат полицейска Астра 1.4, Голф 3 или в краен случай Голф 4, някой стар Пасат на метан, раздрънкана Шкода и т.н. За тях колата е средство за стигане от точка А до точка Б и едно "ненужно перо" в семейния бюджет. Имат манталитета на старите Москвичи, при което колкото и да тропа и да хлопа нещо, се кара почти до разпад и след това евентуално се сменява. Повечето от тях са на години като възраст, та вероятно и затова. Не казвам че е правилно, а че е така. Нито че е задължително - но го има като явление. Синовете или дъщерите им пък са някакви лекета, които имат пари, но са наследили този манталитет и да речем вместо за 20 000 лева да си купят някоя по-стара, но мощна и класна лимузина, са си взели анемична и малолитражна кола на 2-3 години да речем. И то не защото голяма лимузина от рода на А8 не им харесва, а защото колата е едно ненужно и постоянно гладно гърло и един вид трябва да се дават малко пари, да се купи малък двигател, да харчи малко и т.н. Пример - вместо да взема за 20 000 лева Ауди А8 от 2006-2007г, с мотор 4.2 и доволно количество екстри, аз взимам почти нов, но базов Голф 5-6, с мотор 1.6, или някой скопен дизел. Пред това аз лично предпочитам да карам стара лимузина на 50 години. Всеки си е прав за него си, но ето аз например също мога вместо S8 D2, да си взема А3 с обрязан мотор на 6-7 години, но не го правя. Това си е въпрос на вкус.

Твоята Алпина в перфектно техническо състояние ли е, щом категоризираш такава голяма част от българите? Би трябвало ти да си перфектен, щом раздаваш определения, етикети и категории като топъл хляб. В случай че не си перфектен и колата ти има някакви проблеми, значи се получава "присмял се хърбел на щърбел".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не ги категоризирам от гледна точка твхническо състояние на моята кола, а на техните! Явно говорим за едно и също, но не успяваме да се разберем.... Сам каза че светът е шарен, обаче в него преобладават някой особенности повече от другите и за съжаление в бг, гореизброените от мен са доооста по голяма част! Факта че имам достъп до толкова различни видове автомобили, а не гледам само тези на приятелите и познатите ми е предпоставка за доста по обективна оценка! Съответно няма как да не ми направи впечатление, че болшинството от по старичките премиуми са видимо занемарени, но по всякакъв начин собствениците им се борят тва да не се вижда отвън! Колата реве, винаги е измита и лъсната, но е пред разпад.... Ся аз не очаквам всеки да си гледа колата като писано яйце, ама поне малко от малко! Колкото и мундарин да си като имаш възможности, ми стегни я малко, купи си гуми, купи си окачване.... Айде да си си купил некво легенче, да не ти дреме за него, ама ти даваш сравнително немалка сума пари и караш докато умре! Тва е сбъркано мислене и показва само и единствено, че колата е закупена с цел показност....

П.п. Старая се колата ми да е в отлично състояние доколкото ми позволяват възможностите.... Духна гарнитури на главите, смени се всичко на момента - 2500+ пари, зимата се счупи кутията, дали заради мен или просто й беше дошло времето все тая, след седмица и половина беше в движение - 1500 пари и т.н и т.н. Не че са некви суми, ама закво я имам тая кола ако ше е паметник пред нас, по добре да я продавам ако ше е така.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митьо, да, тук вече съм съгласен с теб, защото наистина говорим за еднакво нещо, но погледнато под различни ъгли. Ако някой си е купил дадена кола за да гъзарее ЧРЕЗ НЕЯ, а в същото време няма пари да купи едни хубави гуми, или да поеме някой ремонт с 4-цифрена сума, това вече наистина е комично. А ако просто си е купил някой евтин пробит варел от рода на Корса са 1500 лева и не парадира пред никой и за нищо с нея, а просто си върши работа, това вече е друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че се разбрахме....

Не останах си с автомата, мислих да слагам от м5, но нямаше налична, а колата ми беше спешна да потегли, после цената на кутията най вероятно щеше да дойде около тва дето платих, но с тая разлика че не я знам на кво дередже е. От друга страна мойта кутия й се смени счупената част, наля се чисто ново масло, огледа се и сега дефакто си имам кажи речи чисто нова кутия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато правим изводи за социалния статус по колата на собственика, ще си останем първосигнални и лесно манипулируеми овце. Затова с А8- цата се прибирам от Младост- ите до центъра за 20 минути едва ли не на темпомат в час пик, а с Фабията 45- минути, с внимание, изострено, все едно шофирам в Кербала.

ОФФТОПИК: Мой познат, каращ Лагуна 1, на която дори вратите не се заключват, онзи ден си купи така между другото 98 квадрата апартамент, за шестцифрена сума в лева, в брой. Честно казано, и аз се изненадах, понеже смятах, че разполага с по- скромни възможности.

Искаш да кажеш, че хората като видят 15 годишно А8 дават път? Ако е така - много жалко и нещата отдавна са излезли извън контрол в милата ни родина. Явно още още хората живеят в мутренските години.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш, че хората като видят 15 годишно А8 дават път? Ако е така - много жалко и нещата отдавна са излезли извън контрол в милата ни родина. Явно още още хората живеят в мутренските години.

Ами- факт. Случва се някой да се репчи, но като цяло още от паркинга на Дъ МОЛ до МОЛ ъф София разликата е 20 мин. Онази сутрин като се засякохме с Радко на Стамболийски, двете колони чинно чакаха да побъбрим, понеже не бях видял зеленото. :hilezh:  С Фабията искат да ме бият още на жълто, че не съм тръгнал :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не давам път на никой.....дреме ми хОя кой ква кола кара и дали бърза за гробищата....

 

Дори ако някой те помоли културно и учтиво ли? И ако не е някакъв нахалник? А ако ти бързаш в утрешния ден и никой никъде не те пусне? Например за болницата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами- факт. Случва се някой да се репчи, но като цяло още от паркинга на Дъ МОЛ до МОЛ ъф София разликата е 20 мин. Онази сутрин като се засякохме с Радко на Стамболийски, двете колони чинно чакаха да побъбрим, понеже не бях видял зеленото. :hilezh:  С Фабията искат да ме бият още на жълто, че не съм тръгнал :stupid:

 

Баси аз бях 3 коли зад вас ... :hilezh:  а що Ради тръгна толкова по-бръже ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...