Jump to content

Мнение за автомобил


Recommended Posts

Здравейте ! От скоро желая да се сдобия с качествен и комфортен автомобил .

Разгеждайки обявите и попрочитайки темите от форума стигнах до извода ,че ще си търся А 6 с бензинов двигател . Винаги съм карал само бензинови автомобили с газова уретба и за сега не съм им правил никъкви сериозни ремонти .

Предвид километрите които изминавам годишно - 8-10000 км. - даже и газовата си е под въпрос :) . Попаднах на тази обява и се впечатлих !

 Интересувам се от конкретния двигател и кава всъщност  е скоростната кутия - мултитроник или.. и ако е мултитроник дали трябва да се притеснявам ?

 Някои дали е разглеждал конкретния екземпляр и до колко може да се вярва на обявата ?

 Ако някой има друго конкретно предложение нека го сподели.

  Извинявам се предварително ако съм задал неуместни въпроси .

Благодаря предварително на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Сподели колко пари си готов да отделиш за покупка и "стягане" :)  Мултитроник слагат на тези с предно задвижване. Тази е с куатро и кутията е типтроник. За този 3.0 двигател се носят митове и легенди за покритието на блока, има тема тук из форума, лесно би я намерил.Като я гледам, май фис-а е заминал, но това е чест проблем при този модел. Тия 96к км дето ги е писал и мен ме впечатляват  :hilezh: , но по снимки изглежда гледана кола, салона ми харесва, копчета изтъркани не видях, на светлата кожа си личи бая захабяването, но не видях по подлакътника, скоростния лост и волана.. за справка - на една С-класа подлакътника направо беше станал черен от подпиране  :hilezh:  играл си е да слага навигация от друг модел(тук може да бъркам, колегите да ме поправят ако е така) и резервоара й е напълнил(дано не е само за снимките). Ако не ти представлява проблем иди я покарай да видиш автомата как се държи, двигателя колко се разбира с газовата, ходова част как е и така..  :lupe: Като алтернативни двигатели бих препоръчал 2.8, но него го слагат преди фейслифта, след него е заменен с този 3.0, който ти гледаш. Фейсови има също с 2.4, който е "подобрен" с 5 к.с. В момента дори ми идва в главата спомен за мнение на колега с 2.4, който беше много доволен от мотора. Разгледай раздела за А6 Ц5  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Собственика доста се е заиграл май . Лайсни...огледала ...спомена и за обслужване . А също така и за още два комплекта нови гуми с алуминиеви джанти- 18 летни и 17 зимни ....и обща сума от към 15000 лв. Извинявам се но неразбрах за " фис- а".Що е то и трябва ли да се притеснявам ?Явно има още доста да се чете и пита .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно сериини проблеми с този мотор (не откривам много за него във форума) , кутия или с нещо друго по сериозно ? Как му понася газовата , четох тук че не се сработват добре .Извинявам се но неразбрах за " фис- а".Що е то и трябва ли да се притеснявам ?

 А междувремено попаднах и на тази обява

Редактирано от Bogich73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се кара на газ, по добре гледай 8-аци. http://www.cars.bg/c791566, http://www.cars.bg/c723133, защо не и това, ако имаш човек, който им разбира http://www.cars.bg/c750655

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей пак, колега! Така, фиса е този дисплей, който на снимките е с изгорялите пиксели, на таблото виждаш ли как всичко е светло червено? Става дума за този между оборотомера и километража.Изрових тема за този мотор, но става въпрос за А4 Б6, за това не си я намерил най-вероятно в подфорума на А6 Ц5. Ето линк. Колегата Raino е описал на кратко филма с покритието на блока. Дано ти е полезна. За фис-а вече съм сигурен, че има бая теми в подфорума за ц5, разгледай, дори мисля, че има тема на колега, който ги ремонтираше. Поздрави!

 

П.п. Сериозно се замисли над поста на колегата martinich, аз споделям мнението му.

 

Едит:

Не се шашкай от написаното в темата, ако колата е наистина толкова гледана колкото изглежда не вярвам да се стигне до най-лошото!

Редактирано от A8air
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе това не е ли 2.7 Турбо с тия 250 к.с? 3 литровия мотор е атмосферен с 220 к.с.......    250 коня е 2.7 турбо!   Или табелката отзад на колата не е оригиналната, или просто не е 250 к.с....

Иначе изглежда много добре....като цяло:)

Редактирано от Fireblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има сложен чип за оптимизация - подобрявал ускорението при ниски обороти . Тоест от 220 е станала 250 к.с.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно защо са сложили чип на атмосферен мотор..... той няма проблеми в ниските.....   както и да е, не е това най-важното:)

Колата наистина изглежда яко....     Цената от 15 бона е височка малко......:) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В процеса на издирване изникна още една обява ....и с нея въпрос - двигател 3.0 i в комбинация с а6 само с предно предаване с каква скоростна кутия се комбинира ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А автоматика на ауди трябва ли да потегля леко без никаква газ когато се включи на " D " или на " R " ....без значение дали е мултитроник или... И ако не потегля и с лека газ , трябва ли това да е проблем ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що е предно, все е мултитрошляк.... дори и с 3.0 бензин

 

На 90% съм сигурен, че има 2,5ТДИ на предно (А6 Ц5), типтроник!

Колата беше преди фейса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горе в темата имаше линк към фейслифт 2004 г., за това предположих че говорим за кола от същото поколение.

Иначе преди средата на 2000 г. са типтроници преднячките

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте отново! Мога да се похваля ,че и аз вече съм горд собственик на а6 3.0i quattro avant !след доста безсънни нощи попаднах на потдържан според мен екземпляр, и го покарах около 100 км. на прибиране до вкъщи! -Няма такъв кеф - возия ускорение...тишина... спокойствие...Даде ми и добър според мене разход-10/100 бензин . Предстои и регистрация и скоро обслужване !

Ако някой скоро е обслужвал подобен автомобил , моля да сподели конкретни цифри за които да се подготвя . Автомобила няма да се обслужва във фирмени сервизи ( просто разчитам на доверен и качествен познат сервиз) !

Получих също така и скорощна информация , че регистрирането на автомобил с монтирана газова ур. от лицензиран сервиз е правилния път с по малко главоболия ( говорят за нови условия за газовите ур.) . В този ред на мисли... какво ви е мнението за газов инж. на полската фирма AGIS ( http://gazserviz.net/gazsystems/agis/agis.php?system=AGIS%20OBD/CAN%20за%206%20цил. ) Ако имате и други препоръки .... Споделяйте !

П.п. Говорим за пловдив и околието !

Не съм сигурен дали темата е вече за този раздел ? :)

Редактирано от Bogich73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега ,само газ и бензин да наливаш в нея :) !

Мм...дааа оказва се ,че май се говори за нови закони за газовите и ми препоръчаха да е монтирам преди регистрацията !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дамм,има,само дето не е нов.Но така или иначе има и съвсем нова пресничка наредба,погледни в АГУ раздела,пише и за двете.Безаварийни км :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...