Jump to content

Колата говори на италиански ?!


Dental

Recommended Posts

Колеги снощи ми се случи за 2 -ри път в рамките на една година колата да ми приказва нещо на италански просто ей така !!! 

 

Паля вчера, давам задна и тъкмо тръгвам- радиото се намали, и женски глас каза нещо на италиански за не повече от 2 секунди и всичко си беше пак ок . Няма нищо на таблото като грешка, нямам такава функция / или не знам да има / гласова команда ... Случи ми се в самото начало когато я купих пак но от тогава изобщо  не е приказвала пак . 

 

Какво може да е това според вас ? 

 

Благодаря и поздрави 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам но гледай да не чуе жена ти , ако си женен. че ходи обяснявай, че говори колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ахахахах  така е ама чесно да си призная си изкарах акъла. Въобще не очаквах такова нещо . 

 

Сега сериозно ,ако приказва- какво може да приказва и как да разбера имам ли говорна функция неква? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам телефон в колата. Нямам бутон с нарисувана гласова команда също и съм абсолютно сигурен че не сум натискал нищо по волана . Просто се качих,запалих и включих на задна. След това се опитах да натисна какво ли не и нищо не казва - мълчи !!! 



има ли теоретична възможност да говори за парктроника? Не ми работи единия сенсор от предните 4 и съответно нямам визуализация на дисплея. Ама ако е от него защо не приказва всеки път ?!  :wall:  :wall:  :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво ще рече мулти волан ? От волана си сменям радиостанциите, усилвам и намалям музиката и толкоз. Има един бутон в дясно до намаляне и усилване с една срелка и няколко усмивки след нея, единсвено него не знам как да използвам. От другата страна еквивалент на този бутон е бутона MODE . Друго няма по волана .. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виждал съм такъв бутон но вместо стрелка е нарисувано човешка глава с усмивка и ясно си личи че е за говорна функция. При мен е стрелка с усмивки :)  Как да го обесня не знам . Натискам го и единствено на фиса под радиостанцията пие- but.not used 

 

това е,друго няма . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би да натискаш десния бутон на волана за усилване/намаляване на звука? Той е свързан към навигацията да повтаря последните гласови напътствия. Примерно ако не съм си пуснал навигацията и го натисна ми казва: "navigation is not active". При теб просто е на италиански. Натисни го на запален двигател и чуй какво ще каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще проверя после след работа какво ще стане . Аз нямам навигация по принцип, нямам бутони NAV  на ММI и съм с монохромния дисплей. Възможно ли е да се сложи неква навигация или колата да е имала такава? 



Имам нещо като обемен датчик на колоната над главата ми. Странното е че нямам и отдясно такова нещо ., Възможно ли е да е некъв микрофон при положение че нямам телефон и нямам навигация в колата ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук е сигурно само, че е внос от Италианско :). И моята говори като натиснеш бутона на волана с лицето. Влез в менюто и си смени езика на Англ. и ще разбереш останалото сам :)

Sent from iPhone

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То приказването хубаво ама защо приказва и каква е ползата ? Защо е направена така и какво евентуално може да казва . От 2 дена ръчкам и не ще и не ще да говори тая кола, сърдита ми е нещо а все хубави неща и купувам ... :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...