Jump to content

Неработещи праскалки за фарове AUDI A6 3.0 TDI Quattro (4F,C6)

gurov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

имам следния проблем, а именно пръскалките на фаровете не ми работят. Самите те не се показват и не знам откъде да започна да диагностицирам проблема. Ако някой има опит с това, ще бъде супер, ако го сподели.

Поздрави

Edited by gurov

Първо сканирай колата за грешки ,след това гледаш за изгорял бушон и най-накрая през левия подкалник погледнете дали помпата за фаровете работи

на мен ми беше горнала помпата, но почнах от Мейле  през Феби и най -накрая купих оригинална като само тя успяваше да надуе пръскалките нагоре....

И аз имам същия проблем с неоригинална помпа и работи не повече от една 1 сек. и  спира,  ако взема оригинална дали ще се оправи?

• 1 year later...

Кодирай колата за ксенон без пръскачки и изкарай бушона.

Ако така не става, другия вариант е да откачиш маркуча на на пръскачките на фаровете и да го затапиш с болт. 100% ефективно :D

При мен дясната излиза не всеки път и когато проработи не излиза до край.На практика не върши работа.Въпрос ми е някой дали може да каже дали да си играя да ремонтирам или да поръчвам наво.

Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на Tapatalk

Не си купувайте афтърмаркет помпи за пръскачки, просто не работят. По-добре няква втора употреба от колкото тия боклуци феби меби.

Какъв е смисълът от изкарването на бушона след кодинг за биксенон без пръскалки. Аз зимата ги спирам през VCDS без да бутам бушоните и не съм имал някакви ядове до момента.

Задължително сменяй с оригинална,пробвал съм много такива неща,накрая пак отиваш на оригиналната.

Колеги използвам темата да питам преди ъпдейта при Стефан трабваше да задържа лостчето и тогава се пускаха,а сега винаги когато фаровете са пуснати и натисна леко лостчето се активират.Има ли начин да си го оправя както си беше? 

Не е от ъпдейта.

Ако караш на дневни светлини, през деня не се пускат пръскалките на фаровете, освен ако не задържиш лостчето.

В момента когато ти се пуснат фаровете (ксенонът, ако си с такъв), при първото натискане на лостчето, ти се вкл и измиването на фаровете. 

При всяко следващо натискане трябва да задържиш ако искаш пак да се измият.