Jump to content

Recommended Posts

  • Отговори 82
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Сипвахме си в другия форум с него, там твърдеше, че е имал пасат с 1.8Т на предно и е бил със същия разход, както и цената на консумативите между 1.8Т и 2.7Т била еднаква. Иначе неговата е с автомат ама щял да му насажда ръчка. Сам си признава колко е скопен с тоя автомат.

пс А да и к04-ки щел да насажда. :hilezh: :hilezh: :hilezh:

Редактирано от baracuda22
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да има същия разход като пасат на предно 1.8Т, този пасат трябва да е харчил в пъти повече от нормалното. Консумативите са почти еднакви, но определено има разлика, не е голяма, но я има.

Нека да сади и ъпгрейда, няма лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема лошо за проекти, съгласен. 15/100 градско за пасата  и 20/100 за 2.7т-то се оказа впоследствие. И на тоя разход на пасата не повервах, 1.8Т на предно е все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шпече бей да караш на вънка са с 3.2ката без ESP и да разправяш колко върви над 150, като спре да върти гуми. Ама гледай да е тая година, като стигнеш 150. Не си карал тоя мотор и хал хабер си нямаш от поведението на колата, щото си го гледал само у YouTube колко е гаден.

 

П.с за 4000лв ако е 4х4, то тряя да се гледа много внимателно, защото предполага някакви сериозни драми. Повече ми излезе моята, която я взех от вънка за смешни пари заради проблем с един семеринг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТОя бастун и тука почна да се заяжда... Ето какво съм казал

 

 

При 2.7 проблемите идват от липсата намясто. Консумативите са ти като при 1.8т а вече обслужване на глави и турбини е х2. Разхода не е много по-различен от 1.8т. За минаване лъм ръчка най-добре е от 2.5 скорости (dgt мисля, че бяха) и карантията(кардани, дифове, полуоски). Само дето ще си с 10км по-ниско на последния зъб на 3000 оборота, автомата е със 170.

 

Вярно се пишат епохално глупости! Ето ти моя разход https://www.spritmonitor.de/en/detail/715224.html

Преди това имах пасат б5.5 1.8т ръчка на предно и много добре знам каква е поддръжката и разхода. За сверка ролки, ремъци, водна помпа, термостат и гарнитурите на главите + труд за всичко ми легнаха 750лв. На 1.8т знаеш ли колко са? Какво им е на egt-тата? Знаеш ли за какво са сложени, знаеш ли какъв им е основния проблем и как се отремонтират за 30минути и срещу няма и два лева разходи? Или си говориш наизустени от нета лафове?

 

Можеш да си се циганиш колкото искаш! В посочената цена не съм ползвал отстъпки! Па разхода дето го гледаш 30 езаради това, че съм налял 20+ литра бензин с който ще карам сигурно до януари. Повече от 20 градско не ми е давала, а 1.8т беше на 14-15 при все че беше ръчка, на предно и с едни има няма 300-400кила надолу. Къде съм ти казал за два лева да махаш EGT? Ако не знаеш в 90% от случаите датчиците дефектират заради студените спойки на крачетата в китииката. Та срещу един поялник, тинол, колофон, ток и 30мин си решаваш проблема. Освен това можеш да си поръчаш нови платки срещу 140лв за двете ; ) Та ако ръцете са ти навряни някъде или те мързи да се захванеш не реви, че са те натоварили с 500$ за датчици. Па лафовете за това, че 1.8т било много по-евтино не ми ги пробутвай на мен. wink.gif Хайде със здраве и нека всеки си купува каквото иска, но нека не заблуждаваме другите с чути някъде си лафове.

Тука става дума за 1.8Т

Толкова си ограничен, че не можеш да проумееш, че правя опит да те светна, че от голямо значение е къде караш колата. Като се кара на къси разстояния може и 20 да ти прасне. До работата ми е точнп 2.4км. Според теб къв трябва да е разхода? На извънградско ми е давала от 8.5 до 17. Да ти обяснявам ли за начина на каране и разхода? При моето нормално каране ми даваше 10 извън града. Виж при твоето може и 8 постоянно да ти дава ако караш като баба ми wink.gif При извънградско със 110-130 под 9 не може да падне, на магистрала 140-170 си праска 10+ Изводите за дараците си ги прави за себе си ; ) Миксера си е миксер и си е баш голфаджийски мотор.

 

Пасата като го кача на магистрала със 120 беше на 3000 оборота. Къв му е разхода със 150-160км/ч 8 ли? И тук ти го казаха, че няма съществена разлика в поддръжката. По-голямата цена за ремонт ще дойде от там ако ревизираш главите или турбините... там ще е х2 но това не се прави през 50 000км. Та не мисля да се занимавам повече с бастунски избивания на комплекси в не един форум, нека твоя чеп е по-голям!

Редактирано от TiL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оги време ти е да пораснеш. :hilezh:

 

Цял живот се боря с това, ама не мога. Седя си хилка пеесе кила мокри гащи. Па и гледам S6цата от ден на ден върви повече, ти към моя път вървиш, що са ме пързаляш с грешни насоки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо му се вързваш на Шпека ве? Той си е такъв и на мен ми отне повече от нужното време да го проумея, но пък са го уважавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно толкова колкото ти поверваха че 2.5тди е яката раЛта и как 2.7т е як спрелок спрямо душегуба :hilezh:

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Редактирано от gemballa.bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я ходи чети пак ама тоя път осмисляй прочетеното току виж вземеш да вденеш нещо ;) Иначе я кажи пак за разхода - щом при средна 150 е точно 10 при 90 трябва да е точно 5-5.2 некъде нищо че по каталог на стенд балъците от Ауди са и измерили 9/100 с техния менте бензин ... Що говрите глупости дето сами не си вярвате незнам ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето среден разход на 2.7т, в S4 ръчка и газова Романо. Както се вижда е за 30к километра някъде. Така че не е толкова страшно.

 

 

tJff8Sz.jpg

Редактирано от vilik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е апп-ът:

https://itunes.apple.com/en/app/gas-manager-fuel-consumption/id448662326?mt=8

 

винаги зареждам догоре, въвеждам километрите, литрите и цената. След това ти ги изчислява по всевъзможен начин, месечен разход, средно колко минаваш с един литър и тн и тн. 

Малко е досадно докато свикнеш винаги да въвеждаш, но поне имаш реална представа какво се случва и колко ти струва, но внимавайте, може да е болезнена крайната цифра :D . Безплатната версия поддържа до 10 зареждания след това трябва да се плати.

Редактирано от vilik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...