Jump to content

Пералня LG Direct Drive!


Recommended Posts

Привет колеги,

Ще купувам пералня със сушилня та и сега имам такава,но не съм доволен от шума и имам възможност да я разкарам и да  взема друга.Спрял съм се на комбинирана(по-удобно ми е във всяко отношение,вместо два уреда)

Та спрял съм се на това LG ,чета за този мотор,че е без ремъци,тихичка е и няма вибрации,в момента ме чуват и в другия блок,че центруфугирам  :)

Има мнение по мрежата,че този мотор успешно се конкурира с доста по-висок клас перални,що се отнася до шум и вибрации,а аз това целя и не ми се дават пари за Б4-ка за пералня.

Ако някой сподели мнение ще ми е от полза,бюджет 1100лв съм определил за комбиниран уред!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам подобна на Електролукс, върши чудесна работа. Директ драйв мотора не може да се справи винаги с пране на одеало примерно за разлика от старите машини. Шума при центрофуга не е МНОГО по нисък от на старите модели. Поне няма пищене от четките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога чуждото НАЙ-ДОБРО решение е било добро за теб?

Всеки си има собствено НАЙ-ДОБРО решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно мога да ти препоръчам като най-добро решение да ходиш на работа с хеликоптер. Много по-добре е от кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди месец купих LG six sense с такъв мотор. За това кратко време са мо суперлативи мога да кажа. Като се върти барабана се чува само прането вътре други шумове почти няма. Моята е без сушилня и също не препоръчвам комбинирания вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комбинираният всриант работи само ако ползваш само едното и то преди всичко пералнята. Ако след това сушиш, няма да си доволен. Според мен си вземи по-нисък клас пералня и сушилня с термо помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено много неща трябва да променя за два уреда,в момента съм с комбинирана и сушилнята по-скоро я ползвам за екстра.Пускал съм я не повече от 7-8 пъти за година и си е свършвала работата доволно и затова си мисля,че пак ще е ОК за мен комби.Иначе колегата @L_U_B_E_T_O  ако може да споделиш при центрофуга как е със шума и вибрирането?За 1100лв не виждам по-рентабилна комбинирана пералня.

ПС:основен минус на двата уреда за мен е,че не мога да я пусна да изпере и изсуши докато ме няма(няма кой да премести дрехите)

Редактирано от apisabvgd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е вероятно са прави колегите, че 2 отделни уреда е по-добре, но понякога съществуват ограничения - дали е липсата на място, дали на бюджет. Аз си взех AEG L7WBE69S, което още не съм монтирал, но в момента върви промоция за 5 годишна гаранция. Модела е този цък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен основен минус на предлагания модел е че е от производител на телефони и телевизори. Съществува сериозен риск да се "повреди" 3 дни след изтичане на гаранцията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10/5/2017 at 22:34, apisabvgd написа:

...

Та спрял съм се на това LG ...

Идеална е, ползваме я повече от година вкъщи, много тиха, пере и суши отлично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така пералнята дойде,монтирана и вече пере.

Първи впечатления има шум когато пълни и изпомпва,при пране е екстра нищо не се чува,центрофуга на 1400 оборота без излишни вибрации и звуци.Сушилнята не сме я тествали още!Супер  яки възможности има за мен като отложения старт се задава за време кога да свърши и тя си преценява кога да стартира(до сега ми беше фиксиран след 3-6-12 часа да почва) и другото е с добавянето на програми от телефона има още около 30 програми които си ги качваш през телефона за секунди-мега добро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!

Тия щури софтуерни екстри ще установиш колко са излишни като се ползват 2-3 програми максимум. Важно е да пере добре и да е надеждна. Същата шашма е с енергийните класове. Една пералня изразходва 1-2 Киловатчаса ток. Към 25-50 стотинки. Има само една програма с енергийна ефективност А++++++. И тя не пере. Нещо като дизелгейт. Важното е да те убедят колко е важно да ти спестят 10лв годишно. Ама ти няма да разбереш за тия 10лв.

При сушилните е друга бира. Там енергийната ефективност е реална защото термопомпата пести ток реално и разхода на ток е значително по-голям.

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...