Jump to content

Проблем при палене.

ArTe

Recommended Posts

Здравейте, 
Имам следният проблем, качвайки се в колата днес, слагайки ключа не се чува звук( отключващ волана), не светва нищо по таблото. MMI, радио, плафони, централно, фарове си работят, но нищо по таблото и не може да запали. Също така проверих през setup-a живота на акумулатора е на 100%.  
Четох и рових всевъзможни теми и какво ли не, но... Пробвах също да сменя батерията на ключа, но нямаше ефект.
Ще съм много благодарен, ако някой може да даде полезна информация относно този казус.
Колата е A6 C6 4F 2004 2.0 TDI 140к.с 
Също така да добавя, че последните няколко дни , когато отключва и заключва волана звука   се чуваше  по слабо/лениво/.

Edited by ArTe

Да, кормилна колона.

ако имаш vcds - виж за грешки и изчисти.

отключи колата с ключа в ключалката и пак я заключи. Пробвай пак да запалиш?

Или финално отзад откачи плюс буксата на акумулатора за 5 секунди и пак я сложи. Пробвай тогава пак...

Пробвах с акумулатора в малко по-дълъг интервал, но нямаше резултат за съжаление.. За друго просто нямах време днес да предприема, а и варианта ми е да търся хора от варна, в моя град такива компетентни лица просто няма... Затова и реших да събера мнения от хора патили от това и стигнали до решение на проблема.. 

Да, кормилна колона.

ако имаш vcds - виж за грешки и изчисти.

отключи колата с ключа в ключалката и пак я заключи. Пробвай пак да запалиш?

Или финално отзад откачи плюс буксата на акумулатора за 5 секунди и пак я сложи. Пробвай тогава пак...

А то въобще работи ли OBD-то като не може да даде на контакт?

Има хора го лекуват това със спиране на моторчето на кормилната колона. Някой може да дойде на място евентуално.

При мен го е правила и с откачане на акумулатора или отключване и заключване няколко пъти механично се оправяше.

Като правило винаги оставям волана централно напред и така не се получава...поне при мен

Реших да оставя плюса откачен, утре при свързване ще пробвам и този вариант евентуално.  Честно казано този проблем ми е гъста, гъста '' мъгла ''. И малко съм  притеснен, не толкова от самия проблем, а от намирането на компетентен човек, който да го разреши. 

keyplus.bg го лекуват, както и много други майстори...доста често срещан проблем. решаването му е от 100 до 400лв, според зависи...

Видях, че се говори из форума конкретно за тях, но са ми на другия край на България, малко трудно ми се вижда да се обърна към тях за съжаление. 

нямаш ли кабел да пробваш да изчистиш грешките, понякога така се оправя, намери някой поне това да се пробва.

Преди 11 часа, OvivO написа:

нямаш ли кабел да пробваш да изчистиш грешките, понякога така се оправя, намери някой поне това да се пробва.

След направената диагностика и изтриване на грешките, колата запали. Грешките бяха следните:

Вирианта, който ми беше даден е да се премахне заключващия механизъм,  пренастройване и т. н. Цялата процедура около 350- 400 лв. 

IMG_20171213_110944.jpg

Преди 1 час, Excessive написа:

това в keyplus ли?

Не. Беше ми препоръчан в специалист в тази област със сериозна апаратура, това е по думите на човека, който ми обслужва колата, а също и работи с него в дадени аспекти. От Добрич е въпросното лице. 

преди 32 минути, mili 75 написа:

Пиши на колегата http://audibg.com/forum/index.php?/profile/3258-sunshai/

Той ги лекува, но трябва да се разходиш до Пазарджик.

След 3 дни имам път към Габрово, но ми е малко рисково да тръгна така, иначе бих се вслушал в неговото мнение със сигурност.
Но като цяло тази манипулация ми дават като най-добър вариант и най-удобен за мен, като локация.

Два часа работа и пращаме колоната в добрия свят на "ремонтираните" :hilezh:

За сега като спираш: оставяй винаги направо волана, като изминеш леко разстояние напред :) това е моя work around и не го прави, но зависи в какъв стадий е...

преди 21 минути, sunshai написа:

Два часа работа и пращаме колоната в добрия свят на "ремонтираните" :hilezh:

Много жалко, че си ми доста далеч, a така "бардисала" нещо не ми се иска да пробвам..

преди 6 минути, OvivO написа:

За сега като спираш: оставяй винаги направо волана, като изминеш леко разстояние напред :) това е моя work around и не го прави, но зависи в какъв стадий е...

Винаги оставям волана в това положение, пробрах преди да я закачим "хватката" с ръчното отключване и всичко останало, но уви пак без ефект..

Няма да си първия който идва от Варна :) важното е да си решиш проблема ;).

Може ли да се получи от ниско напрежение на акумулатора (при мен се случиха едновременно - паднал акумулатор и заключи волана(дефектира модула )) ???

Днес го ядох този яд 12 часа бях в въздуха.

Смених акумулатор,смених батерии на ключове и накрая нищо!

Един авто ключар за един час изчисти и напръска с контактен спрей някакви 3 конектора в кормилната колона и стана.

Сега остава само да изчистя набитите грешки от смяната на акумулатора и се надявам повече да не ми се случва!

Според мен може и тук да го пуснеш, че е много често срещан проблем при нашите кошници. Може да се възползват хора, аз включително. Особено като си доволен от работата му.