Jump to content

Много гаден козметичен проблем...


Quantum

Recommended Posts

Колеги, много странна случка ми се получава с екстериора на тази кола. Значи отивам на автомивка... къпят, сапунисват и като изъхне остават едни много досадни сиви петънца от водата (стоят под формата на капчици). Реших, че е от автомивката, че просто тия са накадърни, та реших днес сам да се справя, но опа отново неприятна изненада. Съпунисвах я, плакнах я 3 пъти. после подсушавах с микрофибърна кърпа специално за коли (струва 15лв тая луда кърпа - мамка им обирджии) е неще и неще да изсъхне както трябва. Отново си остава на петънца. Ако река да я забърша - още повече се замазва и става по-зле. От какво може да е това? Ако отида да ми я полират, ще се оправи ли ? Колата е сребрист металик. Лака й е в отлично състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано не съм прав....ама имам такива "капки " и аз на част от задния капак....отдавам го на некачествено пребоядисване или прелакиране....получава се когато е прясно покритието и го навали дъжд..след пастиране мааалко се заличава, но нищо не го оправя освен нова интервенция при бояджия.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами единственото пребоядисвано нещо по нея е капака на двигателя (и то дори не целия). Иначе си е със стандартната боя. За лака единствено не съм сигурен. Утре ако е слънчево ще я измия отново и ще го снимам да покажа какво точно имам впредвид. Като я взех обаче го нямаше това, нито пък след първия дъжд, който я обля. Това стана след първата й автомивка. Възможно ли е там с нещо да са ми я прецакали ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си една полир паста Turtle ,зелена опаковка, май беше 10-12лв по бензиностанциите ги има и пробвай да видиш дали ще се махнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе на мойта старата кола имаше такива гадости и излезе май, че са заради едно дърво под което се е случвало да я паркирам. Май черница е дървото ам ане съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак залагам на капки от дъжд, запечатани от пресен лак, пръскан по-рано.....ти ако си я купил съвсем скоро колата.....джамбазите или собственика преди теб я е извъртял хубаво с 3 номера професионални пасти да речем и ефекта е до първата автомивка със силен препарат.....дано греша, щото да пребоядисваш детайл е 120-150 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имах по предния капак едни петна но се оказа че са от дърво ... след 10тина измивания се скриха... търкаш като гламав и пак не се махат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имах по предния капак едни петна но се оказа че са от дърво ... след 10тина измивания се скриха... търкаш като гламав и пак не се махат...

Има едни листни въшки дето дрискат за световно и посе голям зор с миенето. Ако са капчици след или преди лака вгледай се много внимателно под ъгъл и с лупа, ако са под лака ще ги видиш. Успех. Мезду другото на мен ми се е случвало венъж купих една паста някакъв силикон, уж измих колата и забърсах после с тая паста мазах и голямо търкане падна, но като грйна слънцето и ужас ти казвам бели петанца под силикона, няма махане човек, докато не се отми тоя силикон с времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех колеги, Бог да ви поживи! Оказа се наистина, че като паркирам под дървото става на тези гадни петна (все още обаче не ми е ясно това явление как се получава). Въпреки, че и на автомивката като я дадох, изрично им казах да не я паркират под дървета, а под някоя голяма сянка, те я пльоснаха на най-голямото слънце в 14:30 и цялата стана като намазана с хлор. За това народа едно време още е казал: " Като искаш колата ти да бъде измита добре, трябва да си я измиеш сам" . Прибрах се. По пътя минах през "Пикадили" и си взех едно автошампоанче за 3лв (някво синьо гелче) и по старомодния начин с гъбичката и кофичката , пред блокчето. Хем правех кеф на комшийките по терасите :rolleyes: (щото пусках хубава музика де), хем останах крайно удовлетворен от резултата.

Изсъхна си както трябва и стана супер. Само не ми е ясно, що така се получава това със съхненето под дървото ?!?! Що става на петна ?!?! Много странен природен феномен :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех колеги, :steinigung:

Ееее, браво....добре, че не се оказа лак, та да даваш грешна пара :hilezh:

НЕ ЦИТИРАЙ ЦЕЛИЯТ пост на който отговаряш...МОЛЯ!

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм забелязал,че когато се мие в много топло време,се получават тези капчици.Колата не трябва да е много напечена.Най добре надвечер,по хпадинката. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех колеги, Бог да ви поживи! Оказа се наистина, че като паркирам под дървото става на тези гадни петна (все още обаче не ми е ясно това явление как се получава). Въпреки, че и на автомивката като я дадох, изрично им казах да не я паркират под дървета, а под някоя голяма сянка, те я пльоснаха на най-голямото слънце в 14:30 и цялата стана като намазана с хлор. За това народа едно време още е казал: " Като искаш колата ти да бъде измита добре, трябва да си я измиеш сам" . Прибрах се. По пътя минах през "Пикадили" и си взех едно автошампоанче за 3лв (някво синьо гелче) и по старомодния начин с гъбичката и кофичката , пред блокчето. Хем правех кеф на комшийките по терасите :) (щото пусках хубава музика де), хем останах крайно удовлетворен от резултата.

Изсъхна си както трябва и стана супер. Само не ми е ясно, що така се получава това със съхненето под дървото ?!?! Що става на петна ?!?! Много странен природен феномен :dance:

" Като искаш колата ти да бъде измита добре, трябва да си я измиеш сам" . Много добре казано. :dance:.А да речем може и да не е пред блока,например аз ходя на автомивка и сам си я мия с водоструиката и накрая я обливам с восък но обезателно изка обилно изплакване след това с дестелирана вода / поне така пише / и ства като нова.

Редактирано от gosho_bs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

става на петна от друго :stupid: като я миеш и ако я напича слънцето пияната от препарата засъхва... и после трудно се отмива ;) аз правя следното ... мия я на части :) обливам я цялата с вода хубаво да бутна големите пресачинки пилешките акита и друго подобни мазаници... след което я мия елемент по елемент (зависи колко си бърз)

след като я измия хубаво цялата (и то я мия с четка а не с гъба) още докато е мокра я минавам с една гумичка от тези за прозорците да бутна едрите капки и накрая с микрофибърна кърпа или някъв друг подходящ парцал я подсушавам ... става супер ;)

Редактирано от swindler
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина от варпвика във водата се оказа, че е проблема. СЕга си ходих по моя край . Отидох на една природна чешмичка с цръстална вода. Там го няма тоя проблем, па ако ще и в 50 градусова жега да я опъна на слънцето. Иначе от автомивкат апак си става така. ше трябва сигурно вече и калгонит да си взема :willnicht:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...