Jump to content

Recommended Posts

Колеги до блока ми има едно магазинче за автокозметика,масла,филтри,консумативи и други.Магазина е зареден много добре и предимно с продукти на SCT-Mannol,продукти които аз лично отдавна не съм срещал много по другите магазини.Спомням си от детството ми че когато гледахме автомобилни състезания предимно по западните канали,Mannol беше неизменна част от рекламния блок(не знам защо,но бях останал с впечатлението че са Френска марка).Имате ли наблюдения за качество на тази марка,и по специално за автокозметиката,понеже за моторните масла ползвам утвърдени марки като Castrol и Motul.Аз си купих хидравлична течност преди време,но съм ползвал 50мл само и не мога да кажа нищо.Днес си взех филтър за купето и ми направи впечатление че е направен доста добре,по добре от този на MANN с който съм в момента.На кутиите на всички продукти пише само на Английски,Немски и Руски,което май е добре,освен това забелязах че на кутиите на филтрите под каталожния номер на съответния артикул е написан и номера на продукта по каталозите на MANN,KNECHT,FILTRON.Има всякакви неща,спрейове против гъбички в климатичната система,добавки,спрейове за съхранение на автомобилни гуми и др.

Edited by Konstantin993

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ся,въпросните неща са ... украински B) И ся като ти го напиша,ще ти направи впечатление ... SM са маслените (М - масло),ST са горивните (T - "топливни"), SB са въздушни (В - въздух) ... От всичките неща единствено и само филтрите за купе стават за нещо ...

Всичко друго е под всякаква критика (на някой маслени липсва уплътнителя,както и клапан),горивните е имало случай да се взривят :) ! Добавки и т.н. ... Почти никой не ги купува,масово залежават ... Има разни химиии,и подобни неизвестни ...

Само за информация,комплект накладки за Голф 2,Сеат и т.н.,по митническа е 2 евра и 30 цента ... Прави сметка за ко иде на въпрос ...!

Ся ще ти драсна едно ЛС !

Имат обаче мнооооооого готини крушки .... Х 1/3/4/7 са със син цокъл,обаче светят мнооогп готино бяло ... B)

Имат много неща,обаче както споменах залежават ... За жалост ... Определено маслото не е препоръчително !

Дам ясно,значи не са за ползване.Ми аз исках да добия малко представа,щото гледам че предимно такива зареждат и асортимента е богат.За маслени,горивни филтри както и за масло е ясно че няма да си експериментирам,но както каза филтъра за купето наистина става,щото е 12 кинта и виж каво ми направи впечатление.Виж на снимката стария ми е MANN и виж как има дунапренчета само от късите страни,а по дължината няма и не прилепва плътно и оттам влизат боклучета.На Mannol (SCT) има дунапрен от всички страни и трябва да ти кажа че пасна перфектно и съм сигурен че боклуче няма да мине оттам.Та явно има неща дето си заслужават като този фолтър,и за 12 кинта ще си го сменям на тримесечие :hilezh: Драскам ти и аз едно лично :respekt:

В скоростната ми кутия е Mannol 75W90 пълна синтетика шеста година и нямам никакви проблеми.Миналата година сложих на двигателя 15W50 Mannol Favorit и също немога да кажа,че съжалявам.Личното ми наблюдение е че се държат добре,защото поне десетина мои познати/масла с различни вискозитети/ карат с такива масла и нямат оплаквания.Произведени са в Белгия за SCT Germany.

• 8 months later...

Уааааау, Vitcig, направо ме свали на замята от смях с твоя пост! Пази боже от "разбирачи" чели недочели, и изказващи се неподготвени!!! Ти някога ползвал ли си въпросните масла и филтри - НЕ, тогава си трай, че и котките ще ти се смеят с тия взривове (като гледам и аватара ти ми става ясно от къде идват). Лично аз ползвам масла и филтри на манол над 4 години, на 7 наши фамилни коли. японско,френско,немско и руско. Ползвал съм със и без молибдена, като преди да започна на манол съм сменил сума други масла все маркови и стигнах до заключението ефекта е все същия, но някой бъркат по надълбоко в джоба. Препоръчвал съм ги и на много приятели, като нито един от тях не се е взривявал :hilezh::flehan::D. Учудвам се че не си препоръчал ликито, защото такива като теб само това правят. Когато ТИ си сложиш манол и нещо ти се повреди по колата заради него, или пък се ВЗРИВИ ;);):D ми се обади!

П.С. Едната японка, с която джиткаме най-често извънградско е на около 60к с масла и филтри на манол, да ти кажа взривове не е имало!!! Карали са ми и масло директно от Германия специално за турбо дизел 10w-40. 120 кинта се оръсих за 5 литра, да ти кажа колата нито беше по-тиха с него, нито вървеше по различно, и при студен старт си беше все същия звука.

Edited by AxeL1984

предното ми масло беше такова донесено от германия и си изкара 10 000 км и полсле смени света което ме накара да се зачета е етикета и да видя че пише препоръчителна смяна на 8000. мисля че е доста добре спрямо други по извесни и скъпи масла.

Ти някога ползвал ли си въпросните масла и филтри - НЕ, тогава си трай, че и котките ще ти се смеят с тия взривове (като

Страшен си бате ... Въздържай се от такива изказвания !

Не, не съм ги ползвал - продавал съм ги на такива като теб, които препочитат да си вземат маслен филтър за 2 лева и масло за 12 ;)

От Германия викаш ... Хоххоххо !

Разбира се - на етикета пише Germany ! Отвори им сайта, и ако имаш пак някакви "бисери" да изакаш - заповядай !

ПП ако не те кефи, мога да ти купя билет до фабриката в Украйна :hilezh:

И за да ти отговоря коректно - ползвал съм филтрите (направени са от хартията на блокче за рисуване), и Defender маслото ! Резултата беше че моторчето за ПХ беше пълно с маслени отлагания (а чистенето си го правя редовно със смяната на маслото) !

С Кастрола подобен проблем липсваааааа !

Мога да ти дам телефон на някой от бившата фирма - там ползват такова масло ...

Рендаците са веднъж годишно за ремонт на двигателя ! И не, не е от мотора ...

Няма да ти обяснявам - ти ползваш продуктите от 7 години и всичко е наред ...

Таз А8 с минерално ли я караш !? :flehan:

Edited by Vitcig

Здравейте колеги, и аз съм изправен пред подобна дилема като колегата дал начало на поста, има един магазин за авточасти където живея, продават масла на Ravenol, твърдят че били германски (това пише и на етикета). Виждам че тук има колеги които са в час по темата (Vitcig и др.), много голяма услуга ще ми направите ако някой, който има някаква информация за продуктите на тази марка я сподели, предстои ми скорошна смяна на масло и не искам да си съсипя мотора. Наистина ли е немско това масло или и то като Mannol-а...Мерси предварително и поздрави!

Edited by Thebimmerfan

Страшен си бате ... Въздържай се от такива изказвания !

Не, не съм ги ползвал - продавал съм ги на такива като теб, които препочитат да си вземат маслен филтър за 2 лева и масло за 12 ;)

От Германия викаш ... Хоххоххо !

Разбира се - на етикета пише Germany ! Отвори им сайта, и ако имаш пак някакви "бисери" да изакаш - заповядай !

ПП ако не те кефи, мога да ти купя билет до фабриката в Украйна ;)

И за да ти отговоря коректно - ползвал съм филтрите (направени са от хартията на блокче за рисуване), и Defender маслото

ХАхахаха значи не само аз знам, че е Украинско маслото, просто фирмата е регната в Германия и там пакетират :flehan:

Виж още нещо интересно в защита на твърденията ти- обозначенията на филтрите:

въздушните са SB - идва от воздух ;)

готивните са ST - идва от топливньй или нещо подобно беше :hilezh:

Влади, нека помълчим - на етикета си пише Germany ! :flehan:

Писал съм за означенията, ама колегата се е хванал за думналият филтър !

Ми сложиха го, и се цъфна като майска роза ! На 1.6 моно на опел ... На бар и малко налягане на помпата !

Даже не знам с кой акъл хората си взимат маслени филтри с липсващи клапани и уплътнения ! ;)

А до колегата с питанката - до преди години и Yacco никой го не знаеше в БГ, което не значи че не се ползва по света !

Според мен си залагайте на Castrol, и така !

Не рекламирам Влади, просто маслото си е масло ! Не че няма и други, просто с това колата си работи отлично !

Ако аз съм човека с питанката - мерси за отговора, ама не ми отговаря директно на въпроса, качествена (и действително германска!!!) марка ли е Ravenol или и той няма нищо германско освен опаковката (като обсъждания Mannol...)

Карал съм с Yacco (vx1704 5w-40), но то вече далеч не е неизвестно (в рали-средите го знаят от десетилетия) а други масла си стоят все неизвестни, като Mannol. Ravenol-a който ми предлалагат има наистина много добри показатели (на хартия), притеснява ме да не е някоя марка регистрирана в Германия, а всъщност...

Edited by Thebimmerfan

Да, към теб ми беше адресиран поста ! :flehan:

Ми как да ти кажа ...

Все пак е масло - виж спецификацията, и така !

http://forum.gorna.net/viewtopic.php?t=107612

Ето из нетя инфо (даже гледам че и Недко има пост там ;) )

Нали ти казвам че с Манол-а моторчето ми беше пълно с маслени пари - нещо което Кастрола е свел до пренебрежим минимум (само лек "филм") !

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=186708

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=295206

Ето още инфо ! Прегледай какво още има !

Edited by Vitcig

1-о никъде не съм твърдял че е немско, да съм го правил аз и тогава ще кажа със сигурност какво е, казах че са ми карали и масло от германия (никъде не съм писал че е манол)

2-о никъде не съм писал за А8-ци, така че не се опивай да ме изкараш за смях, че не ти се отдава толкова, колкото усмиваш сам себе си.

Просто с такива като теб, доста може да се посмее човек, и то от сърце.

Вместо да си вадиш смешни изводи от поста ми от рода на - "купувайте манол, то е най доброто, всички други лъжат", можеше да разбереш друго, ако малко от малко вдяваше написаното!

Ползвам маслата и филтри на манол, казах от 4 години (да ти повторя, че май недовиждаш), сменям си ги на 7-8к км, и нямам грижи. И това не на 1-2 на 7 наши коли. Нека ти ги изредя, че да не бълнуваш пак а8-и (нисан алмера 2002г 2,2ди, нисан примера 2001г 2.0тд, ауди а4 98г 1.8т, vw поло 96г. 1.6, мазда 626 87г 2.0д, жигулка една, и едно рено меган. За разлика от теб, аз не правя реклама на масла, а пиша отзиви за маслото което е питал човека в 1-ия пост. Ако трябва го прочети още 2-3 пъти, че да хванеш смисъла!

Edited by AxeL1984

Слушай бе, готин !

Смей се сам на себе си, и си карай колите с каквито искаш масла !

Въпросното масло не струва !

Изводите си ги вадя от няколко разглобени двигателя карани повече от твойте 4 години с това масло, а колите са повече от твойте 7 !

Седни си където си живееш/работиш, и не ми обяснявай точно на мен кой е смешен, и кой не е !

Kaра:A 8 - до колкото виждам това ти седи в профила !

Не знам кой е за смях !

Edited by Vitcig

Филтър купе промазан с карбон за 14 лв. доволен съм като цена и качество.Масло полусинтетика ползвах само веднъж до 7000 беше на макс и от 7000 до 10000 започна разход на масло около 0,5 л но не съм видял , че се препоръчва за 8000. Цената не е гаранция за нищо например Меел термостат в Руските сайтове е по скъп от Беер .За маслото http://www.oilclub.ru/faqdet.asp?faqid=79

Edited by jiko58

Благодаря за комплимента готин, ще си ги карам! А ти си прави реклама на кастрола. Много можем още да поспорим, но просто не ми се занимава с теб. Разбирачи и майстори в БГ с лопата да ги ринеш (нищо лично) Аз препоръчвам на чудещите се за манола, ако решат да го пробват, и след това да драснат впечатления тук, че колите покрай мен които са с това масло просто не ми се броят (не само моите, доста приятели карат с такова). На който му се дават луди пари за разни скъпи масла, да дава , аз не виждам смисъл. Не знам твоите служебни какви са, как са карани и с какво, но при мен и познатите с маслото не сме имали проблеми. От всичко е най-смешно, и същевременно жалко, че из форумите винаги се намират, и то по много рекламни агенти правещи евтини реклами, на продаваната от тях марка. Но е разбираемо, форумите са най-лесното и същевременно безплатно място за реклами. Със здраве, и безаварийно каране! И само за информация - на тубата ми от маслото пише "Произведено в ЕС",а за информационна линия е посочен адрес и телефон в GERMANY, а уж си ги продавал, колкото и аз съм космонавт!

Edited by AxeL1984

Подобно :flehan:

Нали се сещаш ако тръгна да правя реклама, че нито ще споря с теб, нито ще си правя труда да ти обяснявам кое какво е !

Карай си колите, и дано не ти се налага да разбираш колко е важно маслото !

Я сподели по етикетите на каква спецификация отговаря Дефендер-а примерно, защото по спомен си пише само SL/CF !?

Не, недей ! Ти спря - спирам и аз !!!!

преди мноого години ,може би 10,налях масло и филтър от таз марка,подведен от надписа GERMANY,даже го има май документирано на тефтера в бившата ми кола,тамън почваше зимата,появиха се едни повдигачи,едни шумове,май след седмица го смених,даже се разправях с продавача,той тогава нагло лъжеше колко са немски продуктите,просто не стават.

Може и да са се променили нещата ,ама обицата си ми седи.....

Въйййй,и аз сложих такъв филтър :gruebel: !!!!

Имам още няколко км,и го махам!Е то човек все в гуглетоо трЕва да е заровен за да него прекарат!Е,имат ли право да пишат "джермани" след като не е и минавал от там?? :zustimm:

Един единствен път сложих такъв маслен филтър на 1.8 моноинж. от ВАГ групата и на 6к км светна лампата на маслото, при първа възможност го изхвърлих (след около 450-500 км), сега колата е с Хингст и съм по-спокоен. Спадам към недоволните от тази марка...:gruebel: