Jump to content

Избор на кафе машина


Recommended Posts

Прави още кафе, но едвам едвам капе, а на почистваща му програма спря да капе въобще. Иначе си надува.

Ако си още с xsmall-а извади и измии хубаво brew групата - не знам как е на български.

Ако си сменял напоследък кафето или настройките на ножа може да се е задръстила цедката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, не знаех, че Lidl имат и за кафемашини. Днеска я бях отписал направо. Мислех, че е нещо по-сериозно защото и самата помпа по-едно време заглъхна и спря да се чува. Въртя доста повече от обикновенното, като се опита да се самопочисти и светна червената лампа и до там. Завъртях няколко пъти на пара и гореща вода, но нъцки. Реших да я разглобявам...свалих 2 винтчета и се отказах, като видях колко трябва да свалям. Вече си мислех как да намеря сервиз и почнах да завинтвам...и я пуснах за последно да видя пък може да се е оправила. И чудо, грешката изчезна и се отпуши. Нямам идея какво и как е станало. Може би след първите няколко проби и загряването и после като я оставих така с течността вътре и да се размекнало вътре варовика. Изхвърлих първите 2 кафета и сега работи много добре. И звука и се оправи и не заглъхва, но буквано преди това за 5 кафета и се запуши тотално. Ще си взема от тия на W5 и на 2-3 месеца профилактично.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Пичуе, дайте идея за кафемашина. Харесал съм си тази, но може да има нещо по-добро за парите си.

 

https://www.jura.com/en/homeproducts/automatic-coffee-machines/ENA-Micro-1-Black-EU-13594

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж ревютата в Амазон. Аз не чета тези с пет и тези с една звездичка, защото според мен са булшит. Но другите с две, три и четири са много полезни.

 

https://www.amazon.com/JURA-13626-Jura-Ena-Micro/dp/B008RZFQKO

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юра бяха нещо като "марцедеса на кафемашините" ...ама предвид, че вече Мерцедес не е това, което беше, май и Юра не са това, което бяха.

 

Въпросът е - трябва ли ти автомат, който прави просто еспресо за 2000 лева?

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

38 minutes ago, sky said:

Не са толкова парите. На 1/2 са.

Откъде, че и аз съм се засилил да купувам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За парите - съмнявам се да е под 1400 лв, освен ако не е втора уптореба.

 

По-важният въпрос е дали искаш автомат или не.

И дали си заслужава толкова пари за машина, която прави само еспресо.

Също така е важно колко кафета на ден ще прави машината. Ако са по-малко от 20 (за малък офис) - не мисля, че има смисъл.

Ако е за домашна употреба, при която си правиш 2-3 кафета денем - тотално няма смисъл.

 

Разбира се горните неща загубват смисъл, ако си решил, че машината супер много те кефи и си си навил на пръста да е тази, а парите не са ти проблем...тогава единственият вариянт е да си я купиш.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сегашната ми е Xsmall и искам да я сменя с нова и се чудя за Jura. Но да питам дали няма нещо тествано от вас в този ценови диапазон. Честно не ми се дават повече от 800-1000лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

XSmall-a освен,че трябва да му слугуваш повечко какво не ти харесва? роботчето и мелачката са като на големите саекота. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе мога и да си внушавам, но вкуса на кафето се промени. Не съм и правил никаква профилактика и не ми е създавала проблеми, но вкуса на кафето е друг сравнен с този направен в някоя бензинонстанция. Не прави никакъв каймак, само лека пяна. Отдавам го на вече май станаха 3-4 години работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sky, в офиса имаме няколко Jura и да ти кажа не откривам особена разлика сравнена с домашната Saeco (особено, ако кафето е читаво).

За тези пари ..... бих послушал съвета на Алекс.;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 години по-късно Владко отново има драми с кафенцето....Масон като теб трябва да си купи от онези машинки, които правят кафенца със зърна, изакани от некви екзотични животинки, поръсено със злато на прах, както в дОбайските шано хотели! Кви са тия Юра, Мюра, саеко и лавацки?!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На истинския масон му се смила кафето ръчно от боливийка в каменна мелница за да не отделя метални частици. И после се вари в азотна среда при 120 бара да не се окисли недай си боже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Да поизтупам темата. Тръгнал съм да ъпдейтвам в къщи пиенето на кафе. Целта е 20-25 секунди за 60 милилитра кафе с приличен каймак. Ще се купува кафемелачка и гледам тая, https://electron.bg/delonghi-p-59643.html, която е бюджетна, но имала ъпгрейт, който я правел доста по добра (можела да смила много по ситно кафе) http://geekandgrind.tumblr.com/post/17171106555/hacking-a-dehlonghi-coffee-grinder. Някой ползвал ли е такава и има ли отзиви? Другия вариант, който е по добър но и доста по скъп е http://www.baristo.info/products/cofee-grinders/gaggia-mdf.html. Не мога да преценя дали заради 4-6 кафета на ден си заслужава 3 пъти по високата цена.

Сега за машината, мисля да ползвам класическа с ръкохватка и без крема диск. Изгледах доста ревюта и се оказа, че след като филипс са купили и гаджа, вторите не са това което са били. Мислех да вземем такава - http://www.baristo.info/products/gaggia-coffee-machines/gaggia-classic.html, но "...В новата версия от 2015 е премахнат трипътния клапан, както и регулируемия вентил за свръхналягане. Боилерът също е сменен с такъв от пресована стоманена ламарина и нагревателя е вътре. Дори са сменили месинговия чучур с пластмасов..."

Взех да се оглеждам за стария модел втора употреба http://www.ebay.co.uk/itm/GAGGIA-CLASSIC-COFFEE-MACHINE-collect-in-Bath-/262934958553. Някой има ли наблюдения върху конкретния модел, стария и новия?

 

 

 

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...