Jump to content

Отводняване на климатик

nifcho

Recommended Posts

Колеги имам следния проблем: Като карам по дълго на климатик и отпред от дясно ми се появява вода. Тече точно от средната конзола, горе долу там където са радяторите на парното и климатика. Също така съм забелязал, че когато на колата и работи климатика под нея не тече вода, а знам че трябва. Това ме води на извода че там от където трябва да се отоднява туй чудо нещо не е наред. Има ли някъде тръбичка или нещо подобно където да е запушена и за това да ми прави мизерии?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги имам следния проблем: Като карам по дълго на климатик и отпред от дясно ми се появява вода. Тече точно от средната конзола, горе долу там където са радяторите на парното и климатика. Също така съм забелязал, че когато на колата и работи климатика под нея не тече вода, а знам че трябва. Това ме води на извода че там от където трябва да се отоднява туй чудо нещо не е наред. Има ли някъде тръбичка или нещо подобно където да е запушена и за това да ми прави мизерии?

При мене колега е същата работа то маи когато върти климатика няма как да се получи конденза ама като спре тогава няма да се плашиш щом духа хладно е добре :gmorning:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отпуши си маркучето за конденза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мене колега е същата работа то маи когато върти климатика няма как да се получи конденза ама като спре тогава няма да се плашиш щом духа хладно е добре :hilezh:

То като изключа климатика тогава става наводнението....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филтърът на климатика няма никакво отношение относно миризмата на изпарителя.Той е там само да филтрира постъпващия въздух отвън,а причината за миризмите са гадостите,които "живеят" върху радиаторчето на климатика в колата.Нужно е почистване на това радиаторче и освен това е добре да си изградиш навика при спиране на климатика да си оставяш пуснат вентилатора на купето,за да се изсуши питата на радиаторчето и да не остава влажна,давайки среда за развитието на микроорганизми.Маркучето за изтичане на конденза се намира отдясно на колата по посока на движението и се вижда само ако си залегнал под нея. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги или аз съм кьорав или такова маркуче няма!!! :rolleyes: Може ли някой от вас да ми обясни по-обстойно къде е, че досега бях под нея и не видях никво маркуче????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега според мен това е за конденза

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=5913...mp;#entry842712

Точно това е въпросния маркуч. Намира се под дясната врата, зад прага на който се лови крика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказвам помощ на всички които имат пробелем с теч на конденза от климатроника (климатика) в купето.

След няколко по дълги пътувания в жегата се оказах с два микро язовира в краката си, както и при пасажера.

Естествено отдих при специалист и след като видях разглобено цялото табло на моето А4, както и стоене в канала под колата в търсене на тръбичката която отвежда конденза навън (не търсете нямя дя откриете такава при А4) установихме, че проблема се решава в рамките на половин час със следното:

Разглобяване на жабката и повдигане на стелката от страната на пасажера. В левия край се намира радиатора (изпарителя) под който се събира конденза и се отвежда навън посредсвом преходник, който в горната му част е с два пъти по-голям диаметър. Той се държи на три винта, след свалянето му просто пробивате отворите навърте и навън и съответно се мокрите.

Надявам се съм бил полезен и на други колеги страдалци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...
Оказвам помощ на всички които имат пробелем с теч на конденза от климатроника (климатика) в купето.

След няколко по дълги пътувания в жегата се оказах с два микро язовира в краката си, както и при пасажера.

Естествено отдих при специалист и след като видях разглобено цялото табло на моето А4, както и стоене в канала под колата в търсене на тръбичката която отвежда конденза навън (не търсете нямя дя откриете такава при А4) установихме, че проблема се решава в рамките на половин час със следното:

Разглобяване на жабката и повдигане на стелката от страната на пасажера. В левия край се намира радиатора (изпарителя) под който се събира конденза и се отвежда навън посредсвом преходник, който в горната му част е с два пъти по-голям диаметър. Той се държи на три винта, след свалянето му просто пробивате отворите навърте и навън и съответно се мокрите.

Тоя преходник къде точно излиза навън?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя преходник къде точно излиза навън?

Някъде около скоростната кутия, или по-точно над нея леко в дясно (предполагам не съм го гледал отдолу).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че на А4 беше като на А3 т.е. махаш капака (същия като този който крие бушоните от шофьорската страна) и ще видиш винтчетата. :smilingplanet:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че на А4 беше като на А3 т.е. махаш капака (същия като този който крие бушоните от шофьорската страна) и ще видиш винтчетата. :smilingplanet:

:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smilingplanet:

добре

кажи ти твоята така ли я оправи

че и при мен май го има тоя момент, не е толкова силно изразен, ама го има

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре

кажи ти твоята така ли я оправи

че и при мен май го има тоя момент, не е толкова силно изразен, ама го има

Точно така както го е описал колегата. Сваля се само жапката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че на А4 беше като на А3 т.е. махаш капака (същия като този който крие бушоните от шофьорската страна) и ще видиш винтчетата. :)

Благодаря колега :steinigung: Точно така е както казваш....В неделя ако е по хладно ще сваля жабката за да видя за какво става дума....От моя климатик не мирише, но нещо ми се испотяват стъклата. Ще разгледам и почистя изпарителя профилактично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 years later...

колеги и аз имам подобен проблем. климатика работи нормално но след дълго пътуване като спра няма конденз под колата. също така ми се изпотяват много стъклата при по влажно време или когато навън е хладно и имам повече пасажери. за колегите които имат проблем с миризмата копирам едно мнение от друг форум как лестно да си решите проблема с нея.

Здравейте, и аз съм водил неравна борба с тази миризма, но в крайна сметка победих по съвет на приятел хирург с нещо елементарно и много просто - нарича се кислородна вода или на медицински -водороден пероксид. Продава се във всяка аптека и струва 3.6лв литъра! Купувате си обаче 30 % разтвор , а не 3 % ! желателно е 1 л. бутилка - за да имате доволно ! Взимате си хубава пръскалка и разреждате 1:1 с дестилирана или поне филтрирана вода ! Можете директно с 30% разтвор да пръскате, но няма смисъл и разреден е категоричен убиец на миризливите бактерии ! Брутално ефективно е ! Трябва да имате директен достъп до питата за да можете хубаво да я напръскате с течността ! През цялото време ЗАДЪЛЖИТЕЛНО работете с ръкавици - иначе пари на кожата, пазете много и очите ! Виждате как започва един процес на буквално изгаряне на бактериите и патогенните, Цялата пита започва да отделя пяна, в която се превръщат мъртвите микроорганизмите! изчаквате и пак пръскате докато отделянето на пяна намалее или престане - тогава сте готови. Ефекта е изключително дълготраен - повече от 3 години, от както съм третирал така и миризма от питата нямам - тоест. миналата година почна леко да се появява или пък си внуших - но третирах със спрей само въздуховодите и се приключи та до днес ! За въздуководите, където нямате достъп с пръскалката може да се ползвате спрейовете за климатици, но тези с които директно се вкарва пяната в тях с помощта на маркуче. Освен това правя и следното, като профиллактика - като знам, че наближавам крайната точка спирам климатика/климатроника и оставям само вентилатора да подуха на по-висока степен. Така се намалява отлагането на конденз по тръбите и съответно завъждане на гадинки там ! п.с. същия "препарат" използвам и за обезмирисяване и на обувки, за дезинфекция и борба с мухали, плесени и патогени, както и почистването и обезмирисяването и на питата на вътрешното тяло на домашния климатик - предимството му пред всички останали е, че е безпощадно ефективен, без мирис е, и е евтин ! Ползвам го от години и вместо афтършейв, но в 3% концентрация Имах опасение в началото, но досега не съм попадал на нещо, което да избелее, като тъкан или да причини някакви разрушителни или вредни въздействия освен в/у гадинките ! изобщо кислородната вода е с доста универсално приложение Отново - трябва да се внимава да не попада в/у кожата и очите, когато е в голяма концентрация - щипе доста успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е същото,къде ли отива този конденз назнам.В краката досега не съм забелязал да има локва.Иначе това с кислородната вода е добре само незнам как да се стигне до изпарителя без разглобване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...