bsdnikolov Публикувано 21 Август 2014 Доклад Share Публикувано 21 Август 2014 Взел съм управляващ сигнал от алтернатора, да активира модула само при запален двигател. А също и управляващ сигнал от фаровете, да гаси модула, когато мина на фарове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 21 Август 2014 Доклад Share Публикувано 21 Август 2014 (Редактирано) Културно е направено това. Мисля, че видях колата в Люлин до Хепи-то или поне беше доста подобна с подобни светлини. Редактирано 21 Август 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 21 Август 2014 Доклад Share Публикувано 21 Август 2014 (Редактирано) ......ще разгледам за H7 крушки.....Philips BlueVision Ultra са много добър вариант ако търсиш ксенонов ефект. Много добре светят дори при дъжд и лека мъгла. 4300 келвина им е топлината, а цвета е бял с лееееко синкав отенък. H7 си идват в комплект с габаритни крушки за още по-добра визия. За живота им мога да кажа, че е доста приличен. На аудито ги карам едва от януари месец, но ладата е с такива 2 години (30 хиляди километра) и са си ок. Крушката е синя и дори при изгасени светлини, фаровете синеят. На снимката може да придобиеш представа как точно стои. Редактирано 21 Август 2014 от Wolfgar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
go6ko0 Публикувано 22 Август 2014 Доклад Share Публикувано 22 Август 2014 На късите съм сложил Osram NB Unlimited и за сега съм доволен. Да видим колко ще изкарат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 22 Август 2014 Доклад Share Публикувано 22 Август 2014 Дам...blue vision...на филипс изглеждат примамливо....докато за nightbreaker.a..чувам противоречиви мнения......предложиха ми и едни японски...но само от вън...у нас ги нямало....също много ги хвалели....та явно тази седмица ще е размисли и страсти.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 22 Август 2014 Доклад Share Публикувано 22 Август 2014 Според мен няма смисъл да се набутвате с Night Breaker, Philips Extreme Vision и други подобни крушки на късите. Освен разбира се, ако нямате DRL модул, LED дневни или не карате на фарове за мъгла през деня. Всички тези "силни" крушки са с много по-къс живот от обикновените, цената им е 2-3, а често и повече пъти по-висока, а и разликата в светенето е минимална. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
go6ko0 Публикувано 22 Август 2014 Доклад Share Публикувано 22 Август 2014 При тези крушки DRL модула е задължителен. (Както каза колегата по-горе) Osrama NB животът му е 2 пъти по-малък от този на обикновената халогенна крушка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 22 Август 2014 Доклад Share Публикувано 22 Август 2014 Чак пък минимална да е разликата в светенето... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 23 Август 2014 Доклад Share Публикувано 23 Август 2014 Ами аз преди време смених фаровете с нови Hella и реших да им взема хубави крушки. Сложих им Night Breaker H7 на късите, които изкараха към 7-8 месеца. По средата на този период въведоха задължителното каране на фарове, преди това изобщо не съм ги пускал през деня, само когато има нужда ,така че всеки да си прави сметката колко издържат. От тогава колата е с обикновени крушки Бош и Осрам на късите и няма особена разлика с Найтбрейкърите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 23 Август 2014 Доклад Share Публикувано 23 Август 2014 (Редактирано) Колеги, а защо просто не си активирате през VCDS-а функцията дневни светлини през късите и не ги димнете да светят примeрно с 75% от капацитета си в режим дневни. По този начин, ще удължите с пъти живота на крушките. Редактирано 23 Август 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 23 Август 2014 Доклад Share Публикувано 23 Август 2014 (Редактирано) Това може би е най-оптималното решение Редактирано 23 Август 2014 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 24 Август 2014 Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 Това е добра идея а вечер пак ли ще са на 75 процента? Смисъл кой ще контролира кога да светят на макс и кога не? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 24 Август 2014 Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 Компютъра на колата се грижи за всичко, спокойно. Димването на крушките е само, когато са в режим дневни, през останалото в време са изпънати на 100% ( даже тестовия канал показва 101%, все още незнайно от мен защо). Даже ако искаш, влез в темата ми за VCDS и прочети за опциите, които предлага колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 24 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 (Редактирано) А компютърът на колата как ще се погрижи за това дали са дневни или не ако нямаш нито ключ с такава позиция, нито светлинен сензор Редактирано 24 Август 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 24 Август 2014 Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 Не очаквах този въпрос, но си прав, хубаво е да дам по-подробно инфото. Лошото е, че не съм си в къщи и няма да мога да сложа скийншоти.С VCDS могат да се активират късите светлини да работят като DRL в два режима, скандинавски и северно-американски режим. В скандинавски режим, при подаване на контакт, светват късите светлини плюс габарити, докато в северно-американски режим, при контакт светват само и единствено късите светлини. Това няма нищо общо със светлинния сензор и неговото наличие или неналичие. Той се грижи само за това, когато стане тъмно при режим ауто, да пусне фаровете (плюс габарити и вътрештата подсветка, разбира се). Управлението на дневните и сензора за светлина са два отделни модула, независими един от друг и изпълняващи различни функции.А отделно, когато е активиран режим DRL, може да се управлява интензитета на светене от на крушката в режим DRL от 1% до 100% със стъпка 1%. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 24 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 (Редактирано) Зададох го именно защото колегата това попита преди това, а отговорът ти вероятно неволно бе подвеждащ скандинавските светлини както и северно-американсите са просто режими на DRL. Аз също карам със скандинавски светлини просто защото го намирам по-естетично както и смятам, че подобрява видимостта на пътя. Разликата обаче е, че аз имам светлинен сензор. Въпросът, който колегата зададе обаче до колкото разбирам е, как компютърът ще знае дали е ден или нощ (и съответно на колко % да захранва габаритите) и отговорът е: ако няма светл. сензор - не знае. Ако човек не включи ръчно фаровете (или превкл. на габарити), габаритите остават на ХХ% колкото е зададено и в този смисъл компютърът всъщност не се грижи за нищо освен на контакт да включи габаритите на ХХ%. За всичко останало трябва шофьорът да се погрижи както обикновено Редактирано 24 Август 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 24 Август 2014 Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 Колегата, когато стане тъмно навън, дали му трябва светлинен сензор, за да забележи, че не вижда показанията на таблото. Таблото не свети (освен ако изрично с VCDS не му е казано да пали и подсветката винаги при контакт) и когато се смрачи, се усеща че е време за фарове. А по въпроса за режима на дневни, аз пък предпочитам северно-американския, не за друго, но по статистика, след въвеждане на задължителното каране на светлини, са се увеличили ударите от зад с 30% именно заради работещите задни габарити. Причината е, че едно е нещо пред теб изведнъж като светне, а друго е просто, като увеличи силата си на светене. Мозакът на човека, реагира по-добре на внузапната светлина, образно да го нарека от нищото Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 24 Август 2014 Доклад Share Публикувано 24 Август 2014 А, за малко да забравя, в режим дневни светлини през късите, когато е зададено късите да работят примерно на 50%, външните габарити (разбирайте задни и предни), работят на 100%, но вътре, подсветките са неактивни. По този начин, колата ни оставя, да забележиме, кога е време да превключиму на фарове. Има и още една екстра, която важи за тези, които имат светлинен сензор. Ако през VCDS е указано, подсветката на таблото да светва при контакт винаги, ако сензора отчете, че е тъмно и трябват фарове, а ключа не е на ауто, тогава гаси подсветката на километража, за да забележи предкормилното устройство, че е време да си пусне фаровете. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Добре сега нямам сензор и нямам ключ с ауто. Как да програмирам тоя комп за да светват габарити и къси на запалено двигател? Преди малко ми писаха фиш за тия светлини Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 (Редактирано) Mодул 09 - Cent. Elect / Bordnetz Stg.Функция 7 - Long coding / Lange CodierungИзбираш между:Byte 00 Bit 3 (Scandinavia) (разликата между двете е обяснена в горните постове)Byte 00 Bit 4 (North-America)Byte 08 - за да настроиш в % интензитета на DRL Също:Byte 17 Bit 4 (Ако искаш DRL-то да е през фаровете за мъгла)Byte 20 - за да настроиш в % интензитета на фаровете за мъгла при DRL Всичко това обаче е възможно едва от МГ2006.Тук нагледно скрийншотове от колегата:http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=162779&p=2299224 Редактирано 25 Август 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Закачаш колата с VCDS. От главния прозорец, влизаш в ---Select Control Module---. След което, влизаш в модул централна електроника (---09 - Cent. Elect---). Такааа, до тук добре. Би трябвало вече да виждаш менюто на контролера. Натисни бутона ---Coding - 07--- и от появилия се прозорец избираш ---Long Coding Helper--- Появява се нов прозорец, който изглежда така: Кодинга на модула е съставен от 23 байта, като всеки байт е съставен от 8 бита.за да се разхождаш из байтовете, просто кликаш във въпросния байт с мишката (байтовете са подточка 3) За да активираш дневни светлини в режим скандинавски (къси + габарити), сложи отметка на Byte 0 - Bit 3 [Daytime Running Lights (Scandinavia) active].Ако не желаеш късите светлини да светят със сто процента от капацитета си, а примерно с 70%, отиваш на Byte 8. За да пуснеш фаровете примерно на 70% от капацитета им, трябва да промениш стойността на изписаната цифра в жълто на 70, тоест да се получи ---- Dec1: 70 x 1 = 70. ---- Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Понеже вече в няколко поста го срещам.....Не е ли забранено да използваш фаровете за мъгла самостоятелно т.е като дневни светлини? И въобще да използваш фаровете за мъгла без предназначението им??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Да, забранено е.ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Чл. 74.ал. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Мерси николов. Още една питанка понеже варианта като твоите дрл сьщо ми допада. Имаш ли фабричен халоген(понеже аз нямам) и от къде си ги внесъл тези светлини. Да ме насочиш. При мен ще трябва допълн. окабеляване явно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Халогени нямам, а дневните ги поръчвам през е-вау. Ако искаш, най-вероятно тази седмица ще правя поръчка и мога да викна и едни за теб. Окабеляванекто и при мен е допълнително, а управляващия модул е хендмейд от мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 25 Август 2014 Доклад Share Публикувано 25 Август 2014 Ето и схемата на управлението, водил съм се от принципа - колкото по-просто, толкова по-надеждно. Първоначално, управлението го направих с PIC микроконтролер 12F629. Написах софта, който да управлява дневните, вмъкнах глезотийки от рода на изпрати ме до вкъщи и посрещни ме, избор на сила на светене и т.н., налях софта в микроконтролера и започнах тестове в работата. Всичко работеше перфектно. Но в реални условия започнаха проблемите със смущенията по ел. инсталацията и филтрирането им. Та тогава узрях за идеята на опростяването. Две релета, 5 диода, два бушона и всичко заспа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Ще си им сложа 225/45/17. Немците са много взискателни. Аз съм си доволен от марката. Ладата я карах на писта в състезания с тях. Също така ги карах и на офроад в едни бабуни и не мръднаха. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 26 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 225 е максималния допустим размер за 7J джанти. Ще седят издути/балонести отстрани, но са все още в рамките на допустимото, така че няма от какво да се притесняваш, просто визуално няма да стоят толкова добре....По принцип оптималните размери за 7J са 205 и 215. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tonko2.0T Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Бях взимал преди HRS 16-ки 5 по 100 тайвански,гуми 205/55/16.Сега колата е при братовчед ми и още държат на дупките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Малко почнах да се разколебавам. Аз искам да изглежда максимално добре. Ще търся 7.5J тогава. Има 1 модел на 8J. Това как е за колата и гумите на 225? Да не трябват дистанционни фланци? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tonko2.0T Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=156206 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 HRS са си доста читави джанти, и аз преди имах такива 15ки, които бяха смачкали бая дупки и им нямаше нищо. Според мен няма да имаш никакъв проблем с 7Jx17 джанта и 225/45 гума, то сигурно 90% от колите, които са на 225/45/17 излизат фабрично точно на 7J джанти. Да не говорим, че има и 17ки 6,5J, които се карат със същия размер - нито излгежда нелепо, нито има някакви проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 26 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Малко почнах да се разколебавам. Аз искам да изглежда максимално добре.Ще търся 7.5J тогава. Има 1 модел на 8J. Това как е за колата и гумите на 225? Да не трябват дистанционни фланци? Дистанционните фланци нямат директно общо с ширината на джантите.... Имат отношение към ET-то на джантите. Виж колко е. За 7,5J джанти ако е между 40 и заводските 56 е ок. При по-малко от 40-42 можеш да почнеш да срещаш проблеми при натоварена кола в зависимост и от гумите и окачването ти.7,5J или 8J са идеалната ширина джанта за 225 гума. Заводски комбинацията е 7,5J + 225 гуми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Имам още да го обмислям. Утре ще ходя до магазина да ми покажат модели и от AEZ и други. Имам време до 5-6 септември да реша. Ще намеря оптималната комбинация от визия, цена и размер. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 26 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 AEZ определено си заслужават, немското си е немски. Но не са най-евтините. Имат и дизайн линия само за Ауди можеш да видиш моите назад в темата.П.с. Винаги обръщай внимание на ЕТ-то! То е мн. важно!то сигурно 90% от колите, които са на 225/45/17 излизат фабрично точно на 7J джанти.Не знам от къде е това "сигурно", защото не 90%, а всички заводски 17" джанти на A3 8P са 7,5J и излизат от завода с 225/45/17. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Не става въпрос само за 8П, все пак ауди не е единствения производител. А и това, че излиза от завода с 7,5J няма никакво значение, ти не би ли сложил 7J джанти, ако са по-леки примерно и/или ти допада визията с тях? Гледам по нагоре, че се споменават и 8J - всички тук знаем какво е средното тегло на 17x8J, на колегата А3ката с този 1.6 ще и бъде доста тегаво И един пример с кола от генерацията на 8П - Пежо 307 има оригинална джанта 6,5x17, дават и размер гума 205/50/17 (както е и според таблицата), също е сравнително масов, но не колкото 225/45/17. При последния има по-голям избор на марки/модели, а и да не забравяме фактора втора ръка. Хората си ги карат с 225/45, нито имат проблеми, нито гумата/джантата изглежда нелепо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Wolfgar, ти с железни джанти ли си в момента. Ако да, възнамеряваш ли да ги продаваш или ще си ги запазиш.Питам, защото идва зима, а на жената това ще и е първата зима, в която ще кара сама. Последното и качване зад волана при заснежени условия (преди 2 години и кусур) завърши с кофти финансов резултат за мен и моята колица. А именно: нова броня + нови 2 зимни гуми + машинно изправяне на предните джанти (добре че са железни). Та обмислям да се застраховам и да обуя Аудито и с железни джанти. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 (Редактирано) С оригинални алуминиеви съм. Ще си правя два комплекта - лято/зима.Колега lowforce ти ме подсети за нещо много важно - теглото. 8 ще е доста тежичко, но все пак то си зависи и от джантата де.В магазина на промоция са приличен модел на Dezent. Някакви отзиви за тази марка? За съжаление пак има само 7JКакво ЕТ да търся, максималко близо до 56, но не над 56? Редактирано 26 Август 2014 от Wolfgar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Мммм дааааа, визията на тази джанта определено доста повече ми допада от на предната, дето си я беше избрал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 На всеки, на когото я показах, хареа много повече Размерът е 7J 17 5x112 ET-48 централен отвор 70,1, но ще си ми дадат втулки.Така добре ли е вече? Те гумите са ми Michelin Pilot Sport 3 чисто нови (на 4000 километра). Всичко би трябвало да е на 6.Много го мъдря и извинете, че досаждам с въпроси, но мисля да карам колата над 5 години и искам да я направя оптимално красива и всичко да е наред. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tonko2.0T Публикувано 26 Август 2014 Доклад Share Публикувано 26 Август 2014 Dezent и Dotz са немски джанти и си мисля,че бяха на един производител.Това е по-добре от HRS тайванската джанта.На А3/8L/ карах известно време с Dezent 5 по 100 15-ки,доволен останах,така продадох колата с тях.Dezent за A3/8L/ и HRS за Seat Toledo джантите ги взимах от един и същ магазин за джанти и гуми в Стара Загора,където слагат и обуват скъпи автомобили.И двата модела джанти бяха с втулки. @Wolfgar-Колега важното е на теб да ти харесат самите джанти и гуми,които ще им монтираш.За мен лично по-добро от оригинала няма-джанти Ronal 5 по 112 за A3/8P/,продадох преди време за 350 лева,така,че търсенето му е майката. Говоря за такъв модел на A3/8P/,оригинални със щампи и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 27 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 27 Август 2014 Dezent е от разпространените производители без особени претенции, но със сигурност много по-добре от HRS и тем подобни азиатски изделия ET48 е идеално, моите летни също са толкова.Теглото на джантата далеч не зависи само от ширината. 8J може да е и по-лека от 7,5J, неслучайно има различни ценови групи производители и модели. Ако човек цели да спести 2 кила трябва да се насочи и към по-тесни гуми и т.н. така че това е глупост. По-добре да мине на диета, вместо да си избира размера джанти според това коя на теория щяла да бъде по-лека и да слага неподходящ размер гуми, които ще седят напомняйки за Дънкин Донътс...Wolfgar при избора обърни внимание и на факта, че не всички алу джанти са подходящи за зимно каране! Производителят обикновено посочва това! Ако има нелакирана повърхност ще бъде разядена само след една зима от солите и пясъка по пътищата. Изненадващо дори покритието на моите оригинални Ауди джанти пострада след последната зима на няколко малки местенца въпреки обилно покритие с вакса. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 27 Август 2014 Доклад Share Публикувано 27 Август 2014 Аз смятам да карам зимата с оригиналните, а лятото с новите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 27 Август 2014 Доклад Share Публикувано 27 Август 2014 Wolfgar, а защо не си вземеш някакви оригинални ауди джанти втора ръка? За 5x112 има купища оферти, също и за други читави марки. Джантите посочени от тонко 2.0Т наистина са може би едни от най-добре изглеждащите за коли от типа на 8П и А4 Б6. А и оригиналните ауди джанти са доста здрави, въпреки че повечето са сравнително тежки.А за зимата, посоченото от Моонланд е малкия проблем - джантите винаги могат да се боядисат, когато боята тръгне да се надига и да пада. Драмата идва когато корозията тръгне по ръбовете, където ляга гумата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 27 Август 2014 Автор Доклад Share Публикувано 27 Август 2014 (Редактирано) джантите винаги могат да се боядисат Звучи толкова лесно, а е валидно единствено ако имаш обикновени алуминиеви джанти. Когато цветът е различен от прост алуминий или джантите са двуцветни - е леко покрай "винаги могат да се боядисат".... @WolfgarDezent-a изглеждат добре! Нищо общо с HRS-ките, които показа преди това Редактирано 27 Август 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 27 Август 2014 Доклад Share Публикувано 27 Август 2014 Ами лесно е, да. Караш до момента, когато вече наистина започнат да те дразнят, и тогава отиваш при бояджиите. Няма джанта, която може да изкара 4-5 зими и да е като нова. Обикновено след няколко зими освен надигналата се боя си има и доста други драскотини, издрани бордове и направо се оправя всичко накуп. Това разбира се ако смяташ да караш колата още 5 години и обръщаш голямо внимание на тези неща. И това дали са два,три или пет цвята не е от значение - всичко се прави, единствено се отразява върху цената. И понеже темата е за модификации, алтернативно може да се пробва PlastiDip. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 Да споделя и аз плановете за "големия голф", както го наричат колегите в работата. Лека, полека, преминаване към фейслифта, а именно:1. Интериор - http://www.ebay.co.uk/itm/Lichtschalter-Audi-A3-8P-Lichtautomatic-Facelift-8J1941531A-Nebelscheinwerfer-/331305010242?ssPageName=STRK%3AMESINDXX%3AIT&_trksid=p2047675.l2557&nma=true&si=ZBjnT3Z9CRSZX8K2YkqQJrpIajQ%253D&orig_cvip=true&rt=nc . Хвана ме яд, за цената, която достигна. 70 лева ми се струва доста, но ще има и други търгове. Кофтито е, че рядко се среща, точно в тази конфигурация. - търгът още не е минал и се надявам да се запази в нормална цена. - - Задния ми плафон е без двата червени светодиода, докато предния е и отпред седи маниашко леко червеникавия отенък. - - също така и осветление в краката на пасажерите зад шофьора. Във седалките са изрязани леглата за плафоните, плафоните съм си ги набавил, остава само да пусна кабелите и да ги свържа. Но пусти му мързел, като се замисля, че ще свалям седалките и ме домързява. 2. Външни модификации: - дебна няколко търга, дано да ми върже с нормална цена. - и тук ще падне дебнене, но според мен си заслужава. - искам най-после да махна гадните двулъчеви пръскалки и да сложа, тип пулверизатор (на пежото съм с такива и сега всеки път като пръсна с Аудито и се питам как е възможно така да се мъча с великата немска инженерна мисъл). - може би на последно място е желанието за халогени. Ползвам ги изключително рядко и като се замисля въобще не ми липсват. Май написах роман и е време да млъкна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) Това за пръскачните ми се вижда наистина практично...аз също почнах да се дразня на моите....но се чудя дали си заслужава играчката по смянката....А модула за управлението на климатроника....май бях виждал в едно клипче да слагат от на Q3 и изглеждаше много по-добре..... Редактирано 5 Септември 2014 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) Смяната е елементарна, просто плъг енд плей, но цената на тези с подгрев още ме възпира. Иначе съм намерил такива без подгрев на цена от 30 кинта комплекта. Ако на някой му трябват без подгрев да свирне, ще ги викна. http://www.ebay.de/itm/291153490914?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 Редактирано 5 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 Оп, оп, оп... hold your horses както се казва )) Плановете са хубаво нещо, но няколко коментарчета: - Климатроник от facelift няма да работи при теб!! Пасва физически, пасва като конектор, привидно тръгва, но лятото почва да прави мизерии тъй като е с други команди! Има писано по чуждите форуми по въпроса. - За осветление отзад в краката не е нужно да сваляш седалките. Би ти улеснило, но не е задължително. Назад в темата ще намериш мои снимки от модификацията, не съм свалял никакви седалки - Силно се надявам да си наясно, че фейслифтови фарове няма как да влязат при теб без преправяне на 2 шепи неща по предницата, като например капак, калници, броня, захващане, контролер, ел. инсталация и, и, и.... Правено е разбира се, но като част от цялостно преправяне на предницата със смяна на всичко наоколо. При стоповете този проблем го няма. - (най-вече за venomcorp, който постна докато пиша това ) Пръскалките изискват удължаване на кабелите при А3 8P преди фейслифта (ако са с подгряване). Останалото е plug&play. Дали си заслужава трябва сам да прецениш. Аз съм доволен от моите пръскалки и тази модификация я няма в ToDo списъка ми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 За климатроника съм на ясно. Но съм измислил хитрина с прехвърляне на електрониката. Все пак съм инженер микропроцесорна електроника и не смятам, че това ще ми се опре. А за фаровете не знаех, ще трябва да почета малко.Едно въпросче, Moonland, ако позволиш. Понеже не ми се рови назад, би ли казал от къде прекара кабела, без да буташ седалките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) Бе доста други инженери са опитали неуспешно от това, което съм чел... ще е хубаво, ако някой най-накрая успее А може и да е успял вече някой, не съм се ровил в последно време. Важното е да си наясно какво те чака преди да купиш.А за фаровете мога да ти дам пълния списък с неща, които са ми известни, че се сменят покрай фаровете, но няма да ти хареса дължината. Тези, които изброих са само основните. Невъзможни неща разбира се няма, въпрос на пари и труд. За плафоните за отзад - надявам се не си взел същите като предните. Ако да те чака рязане/преправяне. Отворите отзад са друг размер... Редактирано 5 Септември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 Не съм, споко. Първо пробвам, после търся. Взех плафони, същите като този в багажника + буксите за него. А за фаровете, защо останах с друго впечатление. В Гърция, на паркинга спрях до една руска А3 фейс. Дълго съзерцавах фаровете (същите, като тези дето постнах) и броня, капак. На око, не открих разлики. Но май ще пусна едно сериозно проучване, че ако сменям калници, капак, броня, няма да му излезе края. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) Предницата на фейс е доста различна от преди фейс. Борнята е различна, формата на фара е различна, капака е различен.... разбира се разликите не са като между 2 различни модела, но достатъчни за да не пасва от никъде, а и ако се загледаш ще откриеш веднага няколко разлики най-вече в капака и бронята. А, и пропуснах - сменяйки калниците ще ти трябват и нови странични огледала, тъй като фейс-а няма мигачи в калниците За радост при стоповете този проблем го няма - и задната броня е различна при фейс-а, но тя няма отношение към стоповете. До колкото знам са нужни само преходници. Сега видях въпроса ти по-горе ("позволявам" колкото въпроси ти хрумнат, за това сме тук Можеш и на ЛС): Под праговете и под мокета до кутиите с куплунзи под седалките. От там заедно с останалите кабели. Нищо не се вижда, нищо не виси, нищо не се подава.Ако искаш да го направиш съвсем елегантно купуваш пинове като за куплунга за отоплението на седалките - там има свободни гнезда. И става максимално "фабрично" Редактирано 5 Септември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) Мерси за инфото. Щом в буксата за отопление има пинове и за плафоните, направо там ще се вържа. Пинове са лесна работа. На фона на 4 пина, срещу опъване на кабели до предните плафони, ще си кримпна и още как. Чуден си!!! Редактирано 5 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 Не, чакай, не ме разбра ми се струва. Опъването на кабели не ти мърда. Имашх предвид, че ако искаш да го направиш максимално елегантно и практично за сервизиране (т.е. да се откача връзката заедно с останалите неща при махане на седалките) можеш да минеш през куплунгите за отопление, тъй като там има свободни гнезда, т.е. да боцнеш съответния женски и мъжки пин там. При всички положения е препоръчително да сложиш някаква лесно откачаща се връзка някъде... Ако някога ти се наложи да махнеш седалка в противен случай ще режеш кабелите за осветлението в краката отзад, вместо просто да откачиш... Иначе така или иначе си трябва прокарване на кабели от кабелната инсталацията за предните плафони... Няма А3ка с осветление отзад в краката от завода Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2014 (Редактирано) ОК, сега разбрах, каква е играта. Но, в кухата ми глава изникна въпрос. Защо, аджеба, в седалките има заготовка за плафон, без да е излязла кола с поставен такъв? Това, само прословутата немска инженерна мисъл, може да го измисли. Което ме подсети. Когато започнах да търся плафоните за седалките, първо ми дадоха фабрични LED от Q-нещо си. Когато се прибрах в къщи и отворих плафона, направо онемях. В него имаше smd светодиод PLCC-2 3528 на 6000-6500 келвина и резистор, няма LED driver. Може ли, на кола за една торба пари, да направиш плафоните като в час по трудово. Ми то, той ще си сменя интензитета драстично, при работеща и загасена кола. Директно ги върнах и се снабдих с обикновени. Предпочитам, аз да си им забода крушки с LED driver (да са стабилизирани по ток)и на 5000 келвина. Редактирано 5 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 (Редактирано) Именно - немската инженерна мисъл мисли за негативните икономически и логистични последици от това да имаш 50 различни основи за седалки за различните модели, вместо 5, които да ползваш според нуждите напълно нормална и разбираема стратегия. Дали има дупка отдолу или не е все едно ако не се ползва. А складовата наличност и производствената матрица обслужват Х модела на 4 производителя LED-тата са прости защото не са предвидено за А3. Там, за където са предвидени си има централен контролер стабилизиращ тока На А3 8P работят също безпроблемно, но присветкват при подаване на контакт/палене. Лично мен ми седи малко евтинко подобен LED тунинг конкретно на тъмен салон и си се придържам към нормалното осветление в купето. Екстериора обаче е максимално LED. Въпрос на вкус разбира се.Не подценявай немското инженерство То се дъни единствено там, където са се намесили по-фрапантно икономистите Редактирано 6 Септември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Bsdnikolov - още нещо се сетих по повод планираните ти модификации - с двоен ДИН центр. конзола ли си или планираш да минаваш на такава? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Мамка му, това не го бях предвидил. Сингъл дин съм, фак. Май ще се откажа от това. Принципно държах, не на хрома по врътките, а на по-човешките символи на бутоните, но май и там ще стане мътна и кървава, та не си заслужава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Аз само питам... Както писах - най-важното е да си наясно с мащаба на модификацията преди да инвестираш в нея, иначе няма невъзможни неща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Така чета и все повече започва да ми харесва количката.....и аз да попитам сега нещо...много се заребих за това леко червено осветление от плафоните.....та мога ли да си намеря такъв плафон за отпреде и директно да ги сменя т.е. plug and play...за отзаде плафона пак ли мога само да ги разменя....гледам,че моят е с 4 пиново букса,но реално само 2 пина има за свързване през едно са ( говоря за буксата на задният плафон)...И от къде мога да си намеря въпросните плафони??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 (Редактирано) Moonland, помниш ли дискусията от преди няколко месеца за коминг/ливинг хоум. Днес се заиграх с бутончето за това. Мисля, че май няма нужда от светлинен сензор колата. Цъкнах го да се активира (действието се развива преди 30-минути, сиреч посред деня), загасих колата и в момента в който отворих шоферската врата, изпрати ме до вкъщи се активира. Заключих, изчаках да изгасват фаровете и отключих. Пак светнаха фаровете, докато не отворих отново шоферската врата. Това се случи при позиция 0 на ключа за фаровете (не на Auto) и посред бял ден. Това ме наведе на мисълта, че решаващо е не дали имаш светлинен сензор, а дали имаш бутон на ключа. Ако наистина е така, това значително би улеснило направата на тази модификация.venomcor, какъв цвят са ти плафоните (светлосиви, тъмносиви или черни). Питам, защото може и да успея да ти намеря. Редактирано 6 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 @venomcorp - предният е plug&play. Задният не съществува фабнрично с амби осветление. Или трябва да го купиш модифициран или да си го преправиш сам (LED модул, запояване, дупки на съответното място). Буксата отзад винаги е 4-пинова, но зависи много какъв е плафона ти сега (със спортбек ли си или тривратка)? Ако си с плафон без нито едно копче няма да имаш постоянен плюс отзад, което ще значи, че копчетата няма да имат функция. @bsdnikolovВероятно има разлики през годините. Ако при теб това е фабричното положение и нямаш светлинен сензор, явно си прав... може би това е наложило и наличието на копче, макар че все едно от някъде трябва да се контролира функцията. При мен CH/LH се активира единствено при мрачно/тъмно. През деня не. Т.е. контролира се от светлинния сензор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Ще ти постна снимките на лично да видиш за какво иде реч... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Светлинен сензор имам и работи (жената кара само на Ауто, че иначе често нощем се прибира на дневни). Може би, бутона са го добавили като екстра, за принудително активиране, независимо от сензора, щом ти казваш, че нямаш такъв бутон а със светлинен сензор и ти работи функцията. Може би, бутона е добавен, за колите, които са без сензор, но все пак желаят фунцията изпрати ме/доведи ме. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Именно това е сивата зона, с която не съм наясно Т.е. дали може да съществува CH/LH без светлинен сензор. Иначе аз пак имам възможност да включа/изключа CH/LH, но през софтуерно FIS меню. Предполагам това е заменило хардуерното копче. Аз също обаче държа само на Ауто, трябва да пробвам дали ще се активира CH/LH на светло ако ключа е на 0. Би имало всъщност логика да се активира - така деактивираш всякаква автоматика - искаш CH/LH, а не искаш автоматизиране - те ти P.s. Ако някой реши да минава към двоен DIN и отново към Concert аудио може да ми пише - имам някои отлични неща на склад, които рано или късно мисля да продам за да освободя място Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 (Редактирано) Moonland, дано не ме напсуваш, че ти спамя темата, ама съм набрал инерция. На дневен ред ми е прословутото вече, вписване на ключове. В момента разполагам това: Първия ключ е единствения вписан в момента в колата. Другите чакат, най-после да изкарам секюрити кода на имобилайзера. За съжаление, днес си загубих 1 час в опити с кабел VAG CAN Commander 5.5, даден ми на заем от приятел, докато накрая прочетох в нета, че чете кода на А3 до 2004 година. Fuck, каква греда. Така съм им набрал на тези ключове, че ми идеше, да ги хвърля в кофата. А ако някой попита, защо са ти толкова ключове, бих отговорил, а защо не. До тук цялата галимация ми струва около 80 лева. А сега и да се похваля. Доста ми бе криво, че когато си закачам телефона към зарядното за кола, за да го ползвам като GPS, кабела трябва да минава от средната конзола, та до джама в ляво, където обичам да слагам стойката за телефона. Та преди да тръгна за Гърция на море, бях форсирах проекта, но тогава не го постнах, заради други задачи. Е, сега му дойде времето.Приятел, който бачка в автоморга, ме снабди с няколко 12 волтови гнезда. Избрах си най-подходящото според мен за отпред,и стана следното. Монтирах го в малката жабчица, от ляво на волана. При натискане на горния край на гнездото, изкача. Доста практично. Хем е прибрано и не пречи и не се вижда, хем, когато ми потрябва е на удобно място. Не знам от каква кола е свалено, но си пасна, като фабрик. Естествено го вързах към бушона на запалката. А за амбиентното осветление от зад, съм замислил една магария, но ако стане (читаво), тогава ще я постна. А сега ако позволите и нещо извън темата. Ако някой все още не си е оправил прословутия амортисьор на жабката (а се убеждавам, че май са доста) и проявява желание, и разбира се разполага с поне малко сръчност, да каже. 40 минути описвах как става (със снимки на вече оправения мой) на Л.С. , а като се сетя, ремонта му ми отне по малко времел. Нищо не пречи да направя копи и пейст нейде. Редактирано 6 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Точно това е, че ни най-малко не спамиш - темата е именно за това - модификации Практично и елегантно решение за 12V! Браво А за амортисьора на жабката - назад в темата има поне две описания за ремонт/профилактика, едното от мен вкл. снимки Първото касае най-лошия случай - счупване, другото - трудно движение и съответно профилактика Разбира се още една инструкция никога не е излишна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2014 Можеш ли да дадеш страница, за счупен, да видя поне, добре ли съм се справил. Сори, ама ми е терсене да търся нещо из 64 стр., а ако ти имаш спомен, щеми помогнеш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Опааа, забравил съм, за основното, за което щях да напиша.Днес, по моя молба дойде приятел с Голф 5 - 2008 год. Той е с 15-ки железни джанти. Прехвърлихме едната му гума на Аудито. Пасна идеално и според мен не седи никак лошо (е не е като лята джанта 16-ка, но за зимата на жената и трябва надежност и сигурност). Утре ще кача снимките, че вече загасих компа. Вече реших, това ще е моя избор за зимата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 (Редактирано) Правилно си постъпил като си се ориентирал към железни джанти и то 15-ки за зимата.....най-простият , евтин и практичен вариант...Въпреки,че повечето препоръчват 16-ки за зимата и 17-ки за лятото - алуминиевите джанти и ходят на тази колица,особено оригиналните...но железните също седят добре и то без разни тасове...но ако цвета на колата е черен или хамелеон... Редактирано 7 Септември 2014 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 7 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Можеш ли да дадеш страница, за счупен, да видя поне, добре ли съм се справил. Сори, ама ми е терсене да търся нещо из 64 стр., а ако ти имаш спомен, щеми помогнеш.Google-a и този път помогна:Цък 1, Цък 2Има и нататък леко разпръснати постове относно ситуацията при счупване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Моята импровизация с амортисьора изглежда така: Направих го през ранна пролет и още не е мръднало. Скобите са от стоманизирана тел, дебела 1 мм. Ето и малко снимки на 8PA-то с железни джанти 15-ки и гуми на тях 195/65/15. А на тези, решихме да му сложим и таса от Голфа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 7 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Kлюч пък дори и флакони директно върху лака!?? :eek: Това ако го видя върху моята кола: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Хич да не се притесняваш. Есента, колата влиза за почти цялостно пребоядисване + смяна на предния прозорец. Градушката не а пощади и нея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 По-добре според мен е без тасовете... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 7 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2014 Жигууулааааа , Wolfgar да не се обижда . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 8 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 8 Септември 2014 Ето какви ги свърших аз предната седмица имах доста свободно време (най- накрая) и обърнах внимание малко на колицата Отдавна се канех да си шкуря и пребоядисвам всичките пластмасови елементи от купето и ето , че това стана факт Според мене се получи доста добре разбира се ще кажете и вие някакво мнение Ето няколко снимки на някой елементи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 (Редактирано) Днес се уредих с бутоните, за мулти-функционален волан. Питането ми е, дали лентовия кабел при 8PA е универсален и ще мина тънко, или ще търся и лентов кабел. Волана е с типтроник, ако това има значение. Редактирано 9 Септември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 (Редактирано) Ако до сега не си имал мултифункционален волан ще ти трябва освен друг кабел и нов модул Не схващам обаче къде ще ги боцкаш ако няма да сменяш волана? Редактирано 9 Септември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Преди време от любопитство свалих еърбега от волана. Тогава ми се наби идеята да мултито. Първо, забелязах празна букса под ейрбега и когато леко надигнах кожата на волана по лъчите, забелязах капачки, на мястото на мултито. Там си има легло за тях. Само не съм сигурен лентовия кабел, дали е универсален. Но така или иначе в събота ще разбера. Сега исках да се подготвя за евентуалните изненади. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 В общия случай е нужен различен кабел и различен контролер за волана (забележи разликата в кода спрямо поддържаните функции). И естествено кодиране, но това е най-малкият проблем.Като хардуер не се свежда само до бутоните. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Явно събота, ще е деня Х. Кодирането е елементарно, мога за го впиша, но за хардуеъра ще си каже в събота. Така или иначе, се разбрах, че 40-те лева ще ги дам, след монтажа, ако всичко е ОК, иначе връщам. Планът е следния, свалям еърбега, закачам буксата, и кодирам колата, че е с мулти-функционален волан. Ако сработи, минавам на монтаж, ако не, връщам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Умната с еърбега! Задължително откачен акумулатор! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Сега слизам до гаража, да се закача през VCDS. Ще изкарам контролера и софта му. Поне ако нямам шанс, да знам в събота да не си губя времето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 fifipaldi за съжаление при теб нещата са различни и още по-сложни... При теб изисква смяна на целия волан, а едновременно с това си с едностепенен еърбег, който в никакъв случай не бива заменяш с двустепенен! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Налични модули в колата: 44-Steering Assist ------- 1K0-909-144-J Steering Wheel ------- 8p0-935-549-Е Текущо кодиране на модула Steering Wheel ------- 8p0-935-549-Е: Или преведено:00?xxxx - Automatic Transmission00x?xxx - Spoke Steering Wheel with Tiptronic without Multifunction00xx?xx - Tiptronic (Shift Paddles)00xxx?x - with Board Computer and with Cruise Control System (CCS)00xxxx? - Rear Wiper installedА ето и самия волан. Малко кофти се вижда, ама снимката е по друг повод и фокуса не е на волана. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 Защо номерата от скрийншотовете не отговарят на текста над тях? Контрлният модул 935 или 953 е? Заслужава си да опиташ. В интернет се "въргаля" противоречива информация дали индекс Е върши работа или ти трябва F. Има известна вероятност да тръгне. При всички положения обаче ще ти трябва друг кабел. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 9 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2014 От дете при писане (а в началото и при четене) обръщам местата на букви. Евала, че забеляза. Това значи, че гледаш на нещата сериозно и обръщаш внимание на детайлите. Разбира се, скрийншотите са верните. Snipping Tools, няма моя проблем . "При всички положения обаче ще ти трябва друг кабел." Дано да нямаш предвид лентовия кабел, че тогава ще го закърша. Той вече си е една торба пари (търсят му 100 лева). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване