kody Публикувано 22 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2007 Здравейте момчета, надявам се да Ви е по-малко топло тези дни и по-често да сте на сянка с бира в ръка! А сега за проблема:Степените на вентилатора (врътката) работят нормално до 3-та.Като включа 4-та,не се усеща промяна във въздушната струя.Преди ми се струваше,че 3-та и 4-та степени се различават по сила? нали..... или аз греша?!Някой да помага! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 22 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2007 ДАм различават се естествено...виж си ключа.Мисля 1,2,3 бяха на едно..4-та е отделно...Спомням си случаи на хора останали само с 4-та Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 22 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2007 ДАм различават се естествено...виж си ключа.Мисля 1,2,3 бяха на едно..4-та е отделно...Спомням си случаи на хора останали само с 4-та МОйта е с климатроник, но мисля, че четвъртата степен не минава през съпротивленията, т.е. "директна предавка" .... нещо не ми се връзва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nerrow Публикувано 22 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2007 Както каза колегата 4-та степен е директна и не минава през съпротивленията. На мен ми беше изгоряло едно съпротивление и работеше само 4-та. Ам като отворих блокчето с съпротивленията( като махнеш жапката при B3, закрепени са за вентилатора да ги охлажда) и контактните пластини бяха доста зацапани, та съвета ми е да го разглобиш, да почистиш и евентоално да откриеш проблема. Иначе доста голяма вероятност има проблема да е и в ключа на таблото! Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pif Публикувано 22 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2007 От ключа в таблото е Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
D_I_V_A_K_A Публикувано 23 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 23 Юни 2007 Свали си ключето,зачисти го,напръскай с контактен шпрей И "Воала" ше духа! На мен ми бачкаше само 2-ра степен,и кат разглабях да сменям радиаторчето на парното,зачистих тия пластинки на ключето,и сега бачкат сички степени,без проблеми! Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RossN Публикувано 23 Юни 2007 Доклад Share Публикувано 23 Юни 2007 ....И "Воала" ше духа! .......ако не, огледай се за някой дето може да "духа" вместо него ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kaiser Kar Публикувано 12 Април 2011 Доклад Share Публикувано 12 Април 2011 Колеги, с какъв ключ се сваля жабката при Б4? При мен са болтове с глави за гаечен ключ, ама са набутани в гнезденца, където никакъв нормален ключ или лула не влиза. Пробвах с тънки клещи, ама пак не става. Че съм останал само с 4-та и цяла зима се измъчих... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iovkom Публикувано 13 Април 2011 Доклад Share Публикувано 13 Април 2011 По спомени беше камък 8 мм , само с клещи и ключове трудно ще се справиш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marcus Aurelius Публикувано 13 Април 2011 Доклад Share Публикувано 13 Април 2011 Камък 8 за малко гедоре. Ползвай и удължител. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 5 Май 2011 Доклад Share Публикувано 5 Май 2011 Камък 8 за малко гедоре. Ползвай и удължител. Успех!Привет колеги.При мен копчето за степените на парното блокира и не се върти изобщо,остана на 1 и постоянно духа.Някой ма ли идея за какво става въпрос?Или да разглобявам и да го подменям с друго направо? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 5 Май 2011 Доклад Share Публикувано 5 Май 2011 (Редактирано) Прегоряла е гърбица на на самото бутонче отзад на конзолата. По-добре смени самата конзола. По принцип се сменя и самото бутонче, само неговата гърбица, но е много пипкаво разглобяване. Редактирано 10 Май 2011 от RaDi_b4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 10 Май 2011 Доклад Share Публикувано 10 Май 2011 (Редактирано) Благодаря колега.Тия дни ще го разглобя да видя какво може да се направи. Редактирано 10 Май 2011 от RaDi_b4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 11 Май 2011 Доклад Share Публикувано 11 Май 2011 (Редактирано) Прегоряла е гърбица на на самото бутонче отзад на конзолата. По-добре смени самата конзола. По принцип се сменя и самото бутонче, само неговата гърбица, но е много пипкаво разглобяване.Привет колеги.Имам проблем с разглобяването на врътката за степените.Отзад развих три болчета но няма мърдане,а се опасявам да не счупя нещо ако дръпна по сереозно.Някой има ли на идея как се вади тази конзола?Дайте съвет,че в момента незнам какво друго да направя.Да не би да има и други неща за разкачане освен болчетата и жилото? Редактирано 11 Май 2011 от simplex Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ram_pz Публикувано 11 Май 2011 Доклад Share Публикувано 11 Май 2011 (Редактирано) Здравей, Колега. Преди време и аз минах през това. Ето и темата Цък!. Има обяснение със снимки къде и какво точно се разглабя Успех! Редактирано 11 Май 2011 от ram_pz Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 11 Май 2011 Доклад Share Публикувано 11 Май 2011 (Редактирано) Здравей, Колега. Преди време и аз минах през това. Ето и темата Цък!. Има обяснение със снимки къде и какво точно се разглабя Успех!Ами колега,нищо съществено не видях как се вади конзолата на врътката за степените.Това където го има на снимките и аз съм го разглобил,но не мога да извадя задната част на врътката която е блокирала и не помръдва.Интересува ме как да извадя конзолата с пласатините която се намира отзад на врътката.И като се разглоби,черната ос остава ли на белият корпус когато се извади конзолата отзад.Интересува ме как се разглобява врътката за степените на парното.Значи аз нямам проблем със вентилатора,а със самата врътка която е блокирала и не помръдва на никъде. Редактирано 11 Май 2011 от simplex Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MeThTiCaL Публикувано 12 Май 2011 Доклад Share Публикувано 12 Май 2011 Може и да не съм те разбрал, ама взимаш едни клещи, един парцал, слагаш парцала на врътките, стискаш с клещите и вадиш врътките. Зад тази за силата на духане и тази за посока на духане има по едно винтче. Отвиваш ги и това черното трябва да падне. Ама може и да не те разбирам правилно. Бялото отзад ще си остане за централната конзола и няма да изпадне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 12 Май 2011 Доклад Share Публикувано 12 Май 2011 (Редактирано) Може и да не съм те разбрал, ама взимаш едни клещи, един парцал, слагаш парцала на врътките, стискаш с клещите и вадиш врътките. Зад тази за силата на духане и тази за посока на духане има по едно винтче. Отвиваш ги и това черното трябва да падне. Ама може и да не те разбирам правилно. Бялото отзад ще си остане за централната конзола и няма да изпадне.Значи мен ме интересува тази за силата на духане,която е блокирала и не помръдва изобщо.Отзад развих две по малки и едно по голямо болчета но не мърда.Напъвам но се опасявам,че ще счупя нещо.Къде са тия винтчета за коити говориш?Колега RaDi явно си го разглобявал,дай мнение ако може. Редактирано 12 Май 2011 от simplex Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ram_pz Публикувано 12 Май 2011 Доклад Share Публикувано 12 Май 2011 Колега, и аз не съм те разбрал. И аз пробвах да го разглобя това. Напъвах от тук от там и не стана и се отказах. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simplex Публикувано 13 Май 2011 Доклад Share Публикувано 13 Май 2011 Колега, и аз не съм те разбрал. И аз пробвах да го разглобя това. Напъвах от тук от там и не стана и се отказах.Колега благодаря все пак за отзива.Аз го разглобих с малко по груба сила и изскочи.Една от пластините се е нагрявала и е стопила пластмасата и се беше врязала в нея,затова е давало зор.Но всичко е о.к. вече. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване