Jump to content

проблем с бензиномера

Recommended Posts

Колеги от известно време стрелката на бензиномера ми не показва нищо(нула),но сама се оправя,също така и стрелката,която ми показва температурата по същият начин ту работи ,ту не работи и двата проблема се явяват независимо един от друг,т.е.по разл време,като по-често работят,но не мога да разбера къде е причината за тези аномалии,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели :roll: :(

PS: Истински съжалявам,че не мога да присъствам на сбирката,но това е по независещи от мен причини :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е в самата платка на таблото. На мен ми го поправи за 30 мин. един жичкаджия ето тук . Работи и в събота, но нямам тел. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, че нещо се е прецакало...

Сервизчето е точно на ъгъла на бул. Т. Александров и Шар планина (първата след Опълченска) в посока кино Арена. Има автомивка до него. Ходих къде ли не, само там знаеха за какво става дума и как да го поправят! Вярно, че ми взеха 30 лева, но си разбират от работата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мене проблема трябва да е някъде по контактите защото понякога стрелката си седи на 0 и като почукам по таблото се вдига.

Като намеря време да се занимая с тоя пробем ще пиша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мойта пък ми се струва че и бензиномера е температурния датчек не ми отчитат правилно - това как се поправя ? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малък ъпдейт!

Сервизът се намира на петата или шестата пресечка на Т. Александров след Опълченска в посока Арена, а не на първата както бях писал! Съжалявам, моя грешка, дано не съм разкарал никой...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бе, това с температурния датчик май е доста често срещано явление на моделите на над 12 години. И при мен ту работи, ту стрелката стои на нулата. Добре, че за сега повечето време работи :wink: Тоз майстор дали няма да обясни по-подробно какъв е проблема, пък ще му пратя 30 лева по пощата :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мойта пък ми се струва че и бензиномера е температурния датчек не ми отчитат правилно - това как се поправя ? :roll:

За бензиномера този номер съм го виждал при скапан интегрелен стабилизатор на напрежение.То е едно плоско,трикрако с болт отгоре и поне на 80-ките трябва да захрани таблото с 10V независимо от вариациите на входа.Когато се скапе започва да дава каквото му е на входа ,същото и на изхода и за това се получава така.Обаче може да се намери само аналог за около 30-на кинта или втора употреба.

Но при всички случаи ще трябва да ходиш при някои които разбира за да ти каже на 100% :roll: :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ме подсеща че като пусна климатика и не натикам педала на газта (около 900 оборота) и двете стрелки за бензина и за температурата почват да показват по-малки стойности. Може би точно тоя стабилизатор е дал фира

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, hellix е прав за стабилизатора, само че четох в един руски сайт, че в повечето случаи проблема е в спойките на крачетата на стабилизатора, а не в самия стабилизатор. Проблема най-често се оправял с презапояване. Струва ми се, че като се скапят спойките ту ше работи ту не, а иначе ше работи но ше показва грешно. Та според мен майстора точно това е направил- презапоил е крачетата на стобилизатора на напрежение.

Иначе и на мен уреда за температурата от време на време отказва и проработва след почукване по таблото :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е в самата платка на таблото. На мен ми го поправи за 30 мин.

пичове и аз имам същия проблем, къде ли не питах и никой нищо не ми каза, само на едно място искат да ми отварят резервоара та да ми сменят некаф датчик вътре... естествено не се съгласих, та ако проблема е в платката май и аз ще ида при този майстор, само дето треа ме упътите малко по подробно 4е съм от пловдив :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм... много ви благодаря за инфото...

с много мъка намерих сервиза, ама както се казва каузата си заслужаваше :wink:

ония пичове в сервиза не можаха да повярват че съм се юрнал от пловдив до софия за да ми оправят бензиномера :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво поправят в крайна сметка' date=' дайте малко повече инфо :?:[/quote']

ами виж сега аз с електрониката съм на ВИЕ, нищо не разбирам от тези неща но доколкото видях разглобиха ми таблото и отзад нали има разни интегрални схеми, кондензаторчета и други такива неразбираеми за мен неща, та там момчетат от сервиза май запоиха нещо ново и тва беше, ама няма да е зле да се консултираш с някой по компетентен от мен, защото пак повтарям кръгла нула съм в тази област :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина само запояват, без да сменят чаркове, най-вероятно наистина са скъсани спойки. Често се случва. Ако скоростомера или оборотомера ви се движат на "подскоци" :evil: проблема е същия. Обаче 30лв. ми се виждат множко за такава работа, дали не правят и нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги от известно време стрелката на бензиномера ми не показва нищо(нула)' date='но сама се оправя,също така и стрелката,която ми показва температурата по същият начин ту работи ,ту не работи и двата проблема се явяват независимо един от друг,т.е.по разл време,като по-често работят,но не мога да разбера къде е причината за тези аномалии,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели :roll: :evil:

PS: Истински съжалявам,че не мога да присъствам на сбирката,но това е по независещи от мен причини :evil:[/quote']

otstranjavaneto moje da go napravi vseki, bes snanija i oborudvane.

neobhodim e edin V-meter. Svalja se tabloto i na sadnata strana ima

edin element s 3 kracheta/isvoda. Tova e stabilisator na naprejenie(Spannungskonstanter i ne sam siguren v prevoda) Srednoto krache e masa. Ima vhodno (12V) i ishodno naprejenie(9,5-10,5 V) . Meri savartjan kljuch i vkluchena buksa kam tabloto. Ako V ne e v tesi granizi , se smenja elementa. Pokasanijata na bensina i tempeaturata sa varsani saedno pres nego.

Tova e chesto sreshtan defekt pri VW/Audi. Elementat e okolo 5-10 lv.

Plashtal sam go predi godini na 8 DM .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера минах през пичовете в този сервиз и оправиха проблема. При мен просто прегледаха спойките с лупа и ги презапоиха, не ги видях да замерват стабилизатора, който нямаше някакви видими признаци за изгаряне. Всичкото- сваляне табло, ремонт, качване - 15 лв. и сега стрелката не играе, ше видим докога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 2 варианта - или се е скапал този прословут стабилизатор на напрежение или лоша връзка в платката. Ако има проблем със стабилизатора , то стрелките на бензина и водата ватират в зависимост от подаването на газ. При втория вариант, който се оказа и при мен - проблема е в лоша връзка в платката ( може да не е лоша спойка).За всеки от двата уреда има по две винтчета , не видийки.Като ги развиете и почистите местата им - положението може и да се оправи. Поне при мен беше така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...