mitro Публикувано 29 Август 2004 Доклад Share Публикувано 29 Август 2004 Колеги от известно време стрелката на бензиномера ми не показва нищо(нула),но сама се оправя,също така и стрелката,която ми показва температурата по същият начин ту работи ,ту не работи и двата проблема се явяват независимо един от друг,т.е.по разл време,като по-често работят,но не мога да разбера къде е причината за тези аномалии,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели :roll: PS: Истински съжалявам,че не мога да присъствам на сбирката,но това е по независещи от мен причини Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tenev Публикувано 1 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 1 Септември 2004 Проблемът е в самата платка на таблото. На мен ми го поправи за 30 мин. един жичкаджия ето тук . Работи и в събота, но нямам тел. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Публикувано 2 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 2 Септември 2004 Колега, нещо е бъгливо това URL Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tenev Публикувано 2 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 2 Септември 2004 Вярно, че нещо се е прецакало...Сервизчето е точно на ъгъла на бул. Т. Александров и Шар планина (първата след Опълченска) в посока кино Арена. Има автомивка до него. Ходих къде ли не, само там знаеха за какво става дума и как да го поправят! Вярно, че ми взеха 30 лева, но си разбират от работата... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Публикувано 3 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2004 Мога да ги пробвам защото имам подобен проблем но със стрелката за температурата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ngoro Публикувано 3 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2004 Милко ако си оправиш стрелката за темепературата казвай къде и какво щото за сега сме още 3-ма такива Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Публикувано 3 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2004 При мене проблема трябва да е някъде по контактите защото понякога стрелката си седи на 0 и като почукам по таблото се вдига. Като намеря време да се занимая с тоя пробем ще пиша Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Speedster Публикувано 3 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2004 I moita si stoi na 0 no bulgarskite puti6ta ot vreme na vreme q vdigat na kraka. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metody Публикувано 4 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2004 На мойта пък ми се струва че и бензиномера е температурния датчек не ми отчитат правилно - това как се поправя ? :roll: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tenev Публикувано 6 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2004 Малък ъпдейт!Сервизът се намира на петата или шестата пресечка на Т. Александров след Опълченска в посока Арена, а не на първата както бях писал! Съжалявам, моя грешка, дано не съм разкарал никой... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
scorpio Публикувано 6 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2004 Да, бе, това с температурния датчик май е доста често срещано явление на моделите на над 12 години. И при мен ту работи, ту стрелката стои на нулата. Добре, че за сега повечето време работи Тоз майстор дали няма да обясни по-подробно какъв е проблема, пък ще му пратя 30 лева по пощата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellix Публикувано 7 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2004 На мойта пък ми се струва че и бензиномера е температурния датчек не ми отчитат правилно - това как се поправя ? :roll:За бензиномера този номер съм го виждал при скапан интегрелен стабилизатор на напрежение.То е едно плоско,трикрако с болт отгоре и поне на 80-ките трябва да захрани таблото с 10V независимо от вариациите на входа.Когато се скапе започва да дава каквото му е на входа ,същото и на изхода и за това се получава така.Обаче може да се намери само аналог за около 30-на кинта или втора употреба.Но при всички случаи ще трябва да ходиш при някои които разбира за да ти каже на 100% :roll: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Публикувано 7 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 7 Септември 2004 Това ме подсеща че като пусна климатика и не натикам педала на газта (около 900 оборота) и двете стрелки за бензина и за температурата почват да показват по-малки стойности. Може би точно тоя стабилизатор е дал фира Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asb Публикувано 8 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 8 Септември 2004 Пичове, hellix е прав за стабилизатора, само че четох в един руски сайт, че в повечето случаи проблема е в спойките на крачетата на стабилизатора, а не в самия стабилизатор. Проблема най-често се оправял с презапояване. Струва ми се, че като се скапят спойките ту ше работи ту не, а иначе ше работи но ше показва грешно. Та според мен майстора точно това е направил- презапоил е крачетата на стобилизатора на напрежение.Иначе и на мен уреда за температурата от време на време отказва и проработва след почукване по таблото Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
quattr0 Публикувано 9 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 9 Септември 2004 Проблемът е в самата платка на таблото. На мен ми го поправи за 30 мин.пичове и аз имам същия проблем, къде ли не питах и никой нищо не ми каза, само на едно място искат да ми отварят резервоара та да ми сменят некаф датчик вътре... естествено не се съгласих, та ако проблема е в платката май и аз ще ида при този майстор, само дето треа ме упътите малко по подробно 4е съм от пловдив Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
quattr0 Публикувано 10 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 10 Септември 2004 хм... много ви благодаря за инфото...с много мъка намерих сервиза, ама както се казва каузата си заслужаваше ония пичове в сервиза не можаха да повярват че съм се юрнал от пловдив до софия за да ми оправят бензиномера Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asb Публикувано 10 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 10 Септември 2004 И какво поправят в крайна сметка, дайте малко повече инфо :?: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net Публикувано 10 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 10 Септември 2004 къде се намира поплавъка за бензиномера Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
quattr0 Публикувано 10 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 10 Септември 2004 И какво поправят в крайна сметка' date=' дайте малко повече инфо :?:[/quote']ами виж сега аз с електрониката съм на ВИЕ, нищо не разбирам от тези неща но доколкото видях разглобиха ми таблото и отзад нали има разни интегрални схеми, кондензаторчета и други такива неразбираеми за мен неща, та там момчетат от сервиза май запоиха нещо ново и тва беше, ама няма да е зле да се консултираш с някой по компетентен от мен, защото пак повтарям кръгла нула съм в тази област Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asb Публикувано 13 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 13 Септември 2004 Мерси за инфото все пак :!: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo-G Публикувано 13 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 13 Септември 2004 Ако наистина само запояват, без да сменят чаркове, най-вероятно наистина са скъсани спойки. Често се случва. Ако скоростомера или оборотомера ви се движат на "подскоци" проблема е същия. Обаче 30лв. ми се виждат множко за такава работа, дали не правят и нещо друго? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo-G Публикувано 13 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 13 Септември 2004 къде се намира поплавъка за бензиномераКъде би могъл да бъде, освен в резервоара? Какво точно имаш впредвид? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gamma Публикувано 14 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2004 Колеги от известно време стрелката на бензиномера ми не показва нищо(нула)' date='но сама се оправя,също така и стрелката,която ми показва температурата по същият начин ту работи ,ту не работи и двата проблема се явяват независимо един от друг,т.е.по разл време,като по-често работят,но не мога да разбера къде е причината за тези аномалии,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели :roll: PS: Истински съжалявам,че не мога да присъствам на сбирката,но това е по независещи от мен причини [/quote']otstranjavaneto moje da go napravi vseki, bes snanija i oborudvane.neobhodim e edin V-meter. Svalja se tabloto i na sadnata strana ima edin element s 3 kracheta/isvoda. Tova e stabilisator na naprejenie(Spannungskonstanter i ne sam siguren v prevoda) Srednoto krache e masa. Ima vhodno (12V) i ishodno naprejenie(9,5-10,5 V) . Meri savartjan kljuch i vkluchena buksa kam tabloto. Ako V ne e v tesi granizi , se smenja elementa. Pokasanijata na bensina i tempeaturata sa varsani saedno pres nego. Tova e chesto sreshtan defekt pri VW/Audi. Elementat e okolo 5-10 lv. Plashtal sam go predi godini na 8 DM . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asb Публикувано 15 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 15 Септември 2004 Вчера минах през пичовете в този сервиз и оправиха проблема. При мен просто прегледаха спойките с лупа и ги презапоиха, не ги видях да замерват стабилизатора, който нямаше някакви видими признаци за изгаряне. Всичкото- сваляне табло, ремонт, качване - 15 лв. и сега стрелката не играе, ше видим докога. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi B4 Публикувано 15 Септември 2004 Доклад Share Публикувано 15 Септември 2004 Има 2 варианта - или се е скапал този прословут стабилизатор на напрежение или лоша връзка в платката. Ако има проблем със стабилизатора , то стрелките на бензина и водата ватират в зависимост от подаването на газ. При втория вариант, който се оказа и при мен - проблема е в лоша връзка в платката ( може да не е лоша спойка).За всеки от двата уреда има по две винтчета , не видийки.Като ги развиете и почистите местата им - положението може и да се оправи. Поне при мен беше така. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts