Jump to content

pakumba

Members
  • Мнения

    322
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    кола

Последни посетители

1920 профилни разглеждания

pakumba's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Мерси на всички включили се. Поръчах Kindle 2015
  2. Добре, ще бъде Kindle. Може ли някой да каже кой е по-добрия избор - Paperwhite 3 http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-KINDLE-PAPERWHITE-3-BK/p/523814 - Paperwhite 2015 http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-KINDLE-PAPERWHITE-2015/p/523812 Единствената разлика, която забелзвам е в дисплея: 6" CARTA 300PPI TOUCH LIGHT срещу 6"EINK CARTA 1440X1080 LIGHT Кое е по-доброто?
  3. От прочетеното дотук оставам с впечатление, че формата epub е доста често използван. Хубаво, но Kindle до тези кинти въобще не го и поддържат. Какво ще кажете конкретно за този, който в сравнение с Kindle Paperwhite има слот за карта и има 8 ГБ вградени, вместо 4. Т.е. какво би било предимството на Киндъла в сравнение с този да кажем и реално 4 гб за колко горе-долу страници стигат: https://ardes.bg/product/pocketbook-basic-lux-6-pb615-tamnokafyav-pb615w-x-ww-96817
  4. Добре, а марката на таблета има ли общо с начина на сваляне и достъпа до книгите, т.е. марка Х да си сваля САМО от един къде си и да има много малко книги качени точно за тази марка?
  5. Колеги, обяснете кои за важните характеристики за електронен четец, трябва ми за подарък, не ги чувам тези истории и не знам кои са наистина важните характеристики. Дават ми се до 300 пари. Ще го купувам от Бг, нямам време да чакам доставка от някъде си. Ако ми предложите и конкретни модели- още по-добре.
  6. Вършат,.....вършат. Обаче трябва известна култура на ползването им, т.е. не може да караш като изоглавен и да разчиташ на 100000% на радара. Ако познаваш пътя и знаеш фалшивите сигнали + си познаваш радара кога писка на Х фалшиво (примерно при разминаване с нови коли), то може да хванеш и поп и постоянно включен радар. Ако не познаваш път и намаляш на всяко пискане на радара, по едно време просто ще го изключиш. Ако си непредпазлив и караш "без пилотна кола", жулиш с 90-100 в селата и т.н, детектора не може да те спасява задълго. Ако не знаеш къде са камерите, също ще увиснеш, защото те са обикновено по бензиностанции, където К/Ка ти писка винаги и бързо ще свикнеш да го пренебрегваш. Но ако си сравнително разумен, караш без брутални надскачания с 50-60 над ограничението, в населени места караш кротко, в крайна сметка в повечето случаи имаш шанс да намалиш и да си спестиш глобата.
  7. моя съвет е да го промиеш само с ... водичка, да изкара събрани парченца и така. Всяка химия ще го подкара /освен ако не е нов/ и само след 2 седмици ще тече. Баш с оцет си прецаках моя /то не е от оцета проблема, а от стария радиатор/
  8. Колеги, с какво мога да премахна оребрението на фара си, не е стъкло, а е слюда/пластмаса някаква. Сложих си лупи и не искам да ми разсейват светлината. На ръка знам как, ама предпочитам да си купя някаква приставка, но не знам точно какво да търся и как се казва. Не уточнявам за какво да е приставката, защото може да е за шлайф, за дрелка, за мини дрелка, няма значение, имам ги всичките. Просто ми трябва подходяща приставка. Мерси
  9. по принцип нийсенс се водят доста добра марка за радиатори, дори водните им са яко скъпи, сигурно и на парното е така. Да не би нещо антифриза ти да е кофти, знам ли... Аз съм сменял на едната кола преди 3-4 години и взех най-измекярския, такива имаше само, но не е имало никакви грижи.
  10. не се занимавай с простотии
  11. попаднах на цена 110 паунда в нета
  12. аз да кажа, тази година сложих за пръв път зимни. първо само отпред. досега 6 зими си карах с летните и вериги, но миналата година бяхме 2 коли, аз с вериги, другата кола със зимни гуми. ок, но на сняг/чисто сняг чисто аз с повече от 50-60 не мога д акарам, а той караше с 80 пред мен. освен това на мен задницата постоянно ми бягаше и на чист сняг само с газ можех да я удържам и другата кола пак се справяше значително по-добре от мен. е, тази зима сложих отпред 2 и първия сняг на хемус минавах между колите с кеф. ама гъза пак бяга. сложих и отзад зимни... коренно различно е поведението на колата. въпреки толкова време да съм карал с летни, не мога д асе кривя, че зимната има много сериозно предимство при нормално каране. мен не ме интересува на сухо зимната гума, че дава с 5 метра повече спирачен път, зимата се кара леко и полеко, защото винаги може някъде да е останала локва на някой завой и да е замръзнала, макар пътя да е горе долу сух.
  13. pakumba

    Завръщането...

    :11111111: :11111111: :11111111: няма няма айде със здраве ебавах се не се натягайте толкова
×
×
  • Create New...