Jump to content

parconi

Members
  • Мнения

    225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от parconi

  1. Стрелката може да стои на 90 а реално да е повече или по-малко,така не можеш да го видиш точно.Понякога дава разлики от 10 градуса,под и над тази температура по табло,трябва да гледаш живи данни,най точно е.
  2. А това при покупката не го ли видя...оглед нещо..дори няма вид да е маскирано,то е брутално,не че неможе да се направи ,но си е разправия,дано случиш на читав тенекеджия.
  3. Рестартирай мултимедията ,може пък да се оправи.
  4. Важно е че си решил проблема с датчика,относно почистването на радиаторите аз махнах предпазната кора над тях и част от корубата на въздушния филтър,така се открива място ,метнах един найлон да не влезе вода във кутията и да не намокря алтернатора че е близо,с една дума покрих половината мотор ,и после с водоструйката няколко пъти, по внимателно и не много близо,разстоянието е тясно между двата радиатора но става,носех си и фенерче да видя кога положението е приемливо и така....миене му е майката докато ти хареса .
  5. Не съм съгласен ,че при работещи вентилатори не може да де избегне прегряване,в по горния коментар Пепи - buzzi много добре подсказва какво е редно да се направи,и има огромен ефект,днес го направих и градско каране 88-91....92гр, без климатик... не е за вярване,а уж нямаше много четина и прах между двата радиатора.Пепи ако си още на Кокос казвай каква бира искаш...и кебапчета ,кюфтенца......
  6. Ти ме заинтригува,аз съм с 2,0 CAGA-2011год , и съм с един вентилатор.Като стане колата,сподели какви градуси държи без климатик,градско каране,но трябва да ги гледаш на живи данни,по табло ще си стои на 90гр.Вчера издухах с компресор двата радиатора и между тях колкото можах,че е тесняк,после една водоструйка по отдалеч ,но между тях не посмях,само челно,и има ефект,обдухва се по - лесно и побързо - сваля градуси.
  7. Подобна дилема има и при мен, на 105 гр. се пуска първа степен на перката за охлаждане, тествано няколко пъти,сменени термостати,в движение 90.....94..95, на сегашните температури,питал съм майстори казват дизела обичал топло и всичко било нормално,но 105 гр. ми се виждат множко,те много хора си мислят ,че като стои стрелката на 90 гр и е толкова,но ако се закачат да гледат живи данни ще се изненадат,дори на 105 гр,стрелката стои на 90 поне при мен .При пуснат климатик нещата се нормализират,разбираемо е,заради втората скорост на перката.Ще следя темата с интерес
  8. Темата е стара,но да добавя нещо което ще е от полза на някой с този проблем.Диодите се сменят сравнително лесно,основния проблем е тяхното намиране,в БГ никакъв шанс ,аз ги поръчах от Али -Експрес и за месец пристигнаха, може би сбърках че не пробвах да презапоя само мигащите,защото при мерене с мулицет не показваха да са изгорели,но така и така разглобявам и смених всичките-20бр .Весели празници !
  9. Отлепват се.....сваляне,почистване и залепване със неутрален,прозрачен силикон,задължително неутрален !!!
  10. Странно,моята кола е същия мотор,2011 год,често правя регенерации,особенно в градско на 200км карам я на много къси разстояния но антифриза не мърда. Кагато светне чека вече не е добре работата,отиди и си тествай антифриза за изгорели газове,така на око не става,започни от там,как гледаш маслото,повечето са без щеки,при такава загуба трябва да вдигне нивото на маслото,може да изпуска някое съединение и да се изпарява капейки по мотора,мокета в купето сух ли е..провери всичко това и все от някъде ще си покаже.Смени майсторите ,че това за антифриза при регенерация.......не говори добре за тях.
  11. Би ли споделил откъде поръча щеката,защото в София в Ауто + ми отговориха да се обърна към официален сервиз на АУДИ
  12. 0888 70 87 65 СПИРАНЕТО Е ПО-ВАЖНО ОТ ТРЪГВАНЕТО! Това е човека,през един коментар над теб е обади му се и ще ти помогне
  13. Ако съдиш по уреда на таблото,ще те излъже,стрелката седи на 90гр дори когато е на 80 или 100,на 105 пуска първа скорост,повече не съм вдигал и не зная другата на колко гр. се пуска.това за 2,0 тди мотор,има тема по назад точно по твоя проблем,поразрови се.
  14. Здравейте колеги! Имам въпрос относно температурния режим на колата,модела е А4 Б8 2,0 тди-143к.с 2011год.сега в топлото време попаднах на задръстване и вдигна 106 градуса,но не пусна перка за охлаждане,пуснах климатика и започна да сваля градуси,това е защото заработва перката,за мен не нормално да достига такива градуси и да не се пуска перка ,градусите ги гледам на ЕЛМ в движение.На таблото стрелката не мърда от 90 гр.,но тя стои там и при 82гр,ясно е че има накакъв диапазон,има ли място за притеснения ?
  15. parconi

    Проблем 2.0 TDI CAGA

    Колега,де що има инфо и клипове изгледах ,наясно съм и с колелото и заносване на рамото и кобилицата,и китайските джаджи които монтират да се фиксира хода на рамото, трябва да се демонтира и огледа,благодаря за насоката,ако има нужда от моторче ще се свържа с теб.
  16. parconi

    Проблем 2.0 TDI CAGA

    Колата е при мен от август,още като я купувах го усетих ,но не сме вдигали капаци и не е закачвана на ВАГ,карам си я така,обадих се на Вальо-Вентомана да я види преди да я взема но го нямаше в БГ,в последствие той я обслужи и диагностицира ,и каза че не може да и оправи порцията гориво на празен ход,която е нииска това е цялата история.
  17. parconi

    Проблем 2.0 TDI CAGA

    Пепи,в петък бях при теб ,беше много зает ,това е същата кола, ,ти я гледа на ваг,не свети чека,нама записана грешка и днес установих че го прави на позагрял мотор ,над 60 гр.,когато е студена нямам такъв проблем,вижда ми се малка порцията гориво на празен ход 0,4л.ч ,когато е по студена работи по -добре най вероятно заради повечето гориво
  18. parconi

    Обслужване ангренаж

    1180 лв-ремъци ролки,филтри,масло и смяна шестограм маслена помпа, части и труд,сервиза не работи с части на клиента и дава писмена гаранция за ангренажа 5 год. или 60 000 км пробег,ако си автомат имаш още едни 600-700 пари за обслужване.Толкова платих миналото лято.
  19. parconi

    Проблем 2.0 TDI CAGA

    Здравейте, колеги ! От известно време забелязвам неравномерна работа на празен ход. Днес ровейки по колата, забелязах странно движение на това лостче. И работата се мени с неговото местене ! Прикачам клип и ако може някой да обясни за какво служи, това ли е проблема и евентуално добър майстор за София. Имам съмнение, че е моторче на вихровите клапи. Untitled.mp4
  20. При мен го пише на кл.радиатор отгоре ,R-134 колата е юни-1994,аз я карам 14 год и чак мин седмица го допълних-250 гр,преди това не зная дали е допълван,повечето хора не вярват,ма си бачка пущината......и то много добре...студ
  21. parconi

    B4 1.9 tdi Z1 проблеми

    От двутактово масло нищо няма да им стане на дюзите,даже ще им се отрази добре,по немските форуми доста е изписано по темата,а аз лично съм го изпробвал във времето,по новите еко норми нафтата сега е със по малко съдържание на сяра ,съответно няма смазване ако мога така да се изразя,двутактовото масло компенсира тази липса,един вид действа като добавка,точно това си говореха немците по техните форуми,колкото до моята кола проблема се оказа не главата,а запушен 25 годишен радиатор,смених го и всичко си е в норми.Преди това си направих тест за изгорели газове в антифриза,иначе бях готов да вляза във филм....
  22. parconi

    B4 1.9 tdi Z1 проблеми

    Когато забие муцуна вече е влязла в авариен режим и на практика нямаш турбо,гасиш палиш на ново и така до следващото забиване,виж си разтоварващия клапан N 75,а също провери вакумните маркучета за протрито скъсано,на 13 канал стойностите на дюзите са извън всякакви норми,колко са близо до нула по добре,трябва да си пипнеш центровката,много е на предварение затова е шумен мотора,и аз вървя по твоя път с главата,сменени водна помпа,термошалтер,термостат в града лятото включва първа степен на 92 гр и всичко се оправя но на дълъг път и особенно дълъг баир подминава първото деление след 90 гр .Центровките ги прави на загрял мотор за да са верни,може да си сипваш двутактово масло в нафтата по 5 гр. на литър,веднага сменя звука на мотора,и за дюзите е добре .
  23. Здравейте колеги,наложи се смяна на актуатор,и след това настройка,колата е ауди а3 8L ,90 к.с.нещата не се получават,затова качвам два лога за които не съм сигурен че са направени както трябва,ако може някой от разбиращите да изкаже мнение. convertcsv04.xlsx convertcsv05.xlsx
  24. Подобна операция правих на дъшеря ми на ауди 3,но колата е далеч по-стара.Там също нямаше ток по кабелите,наложи се да пускам плюс от съответните пинове на буксите ( намират се под корите в ляво и дясно под таблото ) до копчето за подгрева на заднотото стъкло,от него взех плюса,и сега всичко работи,в завода са заложили въпросната екстра,един вид окабелили са,но са оставили и малко за доработване.Не зная при този модел дали е така,би трябвало.
  25. parconi

    Проблем с маслото

    Аз от опит мога да споделя следното,направих промивка със промивно масло на Б4 1z мотор,и с учудване установих че почти спря да гори масло,преди му доливах 7-800 грама максимум до литър на 10 000кил. а сега за 4000 почти не е мръднало,но имам проблем със А 3 на дъщера ми,ALH мотор,гори масло като бяс,като му отворих капака на клапаните щях да припадна,никога не съм виждал такава гняс,ще опитам с двойна промивка,добавка за промиване,работа на място 15 мин на празен ход с нея,източване на ' говната' ,наливане на промивно масло,то е по тънко,работа 4-5 мин,така го дават по инструкция,пак източване и наливане на новото масло,но ще сложа етино масло за пробата,и каквото сабя покаже.Вариантите са два или ще има някакво подобрение незнайно какво,или рязко ще се влоши.
×
×
  • Create New...