Jump to content

baro

Members
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от baro

  1. baro

    Проблем с макферсона

    Аз също имам този проблем и когато попитах моя майстор,той ми обясни,че имало някакви клапани в амортисьора и хлопането идвало от там.
  2. Audi 80 B4-90hp-градско ми гори 10/100,а извън града 7,6/100-бензин
  3. baro

    Max скорост на Б4 АВТ?

    Аз моята съм я пробвал и на газ и на бензин и повече от 185 не съм вдигал,но правите отсечки ми идват малко къси!
  4. По въпроса за тези датчици се е писало много ,но пак ще драсна нещо. На всеки датчик е щампована температурата на която работи.Относно показанията на автомобила на "loshko" явно са ти дали датчик за друг модел на Ауди. При някой модели е нормално да загрее до 100 градуса,но при твоят автомобил не е нормално.
  5. Ако си карал само на газ може да ти е зацапан жигльора.Знам че е хубаво от време на време да се кара колата и на бензин.
  6. Това са вариантите .Аз лично съм го правил и по двата начина -винаги успешно.
  7. Честито колега . Много километри да изминеш и всичките да са безаварийни
  8. baro

    за таблото с уредите

    Аз също имах проблем с таблото и го реших като се разделих с 90лв. за втора употреба.Таблото съм го разглобявал два пъти и нямах никакъв проблем.За да си го оправя както трябва обаче ми се наложи да направя от две табла едно. Работи смело ,но много внимателно,защото наистина можеш да прецакаш нещата.
  9. Когато го смениш работите ще се оправят.
  10. baro

    Катализатор

    Ако наминеш през Ауто+ ще разбереш колко парици ще ти коства.Моята кола е бензинка и катализатора за нея срува 800лв. Обаче ми предложиха полско изпълнение за 200лв.
  11. По този въпрос преди извесно време и аз много се чудих кое е нормално и кое не е,но накрая разбрах,че моята В4-ка трябва да работи нормално при 90 градуса.Когато температурата достигне 95 градуса перката се включва и двигателя се охлажда.Дали има две скорости на въртене на перката зависи от датчика на радиатора.Може да се сложи датчик с две скорости,но ако буксата към датчика е пригодена за датчик с една скорост, то поставянето на датчик с две скорости е безсмислено.При мен въпросният датчик е с една скорост и на самия датчик се изписват градусите при които той активира перката. Ако ви интерисуват и други неща по въпроса питайте.
  12. baro

    Как да проверя

    Колега,ако не се лъжа,когато качиш колата на канал и погледниш тампоните на амортисьора се вижда дали са добре или са за смяна.Ако са добре трябва да са плътно прилепнали м/у шайбите които ги придържат.А когато не са добре трябва да са се изплъзнали на някъде.
  13. Здравейте колеги! От извесно време се чудя ,дали на Ауди В4 с двигател АБТ ,трябва да има реле за 1-ва и 2-ра скорост на въртене на перката. Питам защото в една книга за Ауди ,прочетох ,че има такова нещо.За да не се обърка някой да уточня ,че не става въпрос за датчика на радиатора ,а за кутията в която стоят бушоните релетата за фаровете и др.Това уточнение го правя ,защото когато отида на някой магазин винаги бъркат двата щата.
  14. Благодаря на всички колеги за съветите
  15. Здравейте колеги! Един слънчев ден реших да си измия двигателя и сега перката за охлаждане не спира да върти. Ами сега?
  16. В сервиз Авточойс-Велико Търново. Ако трябва да се извърши ремонт на автомобила след като е бил катастрофирал може да попаднете в клопка(застраховател+сервиз=лошо направен автомобил )
  17. Колеги,истината за гумите е,че почти няма гума която да е перфектна и на сняг и на мокро, а пък да не говорим за сух терен.В момента визирам гумите които са предназначени за зимни условия.В брой 24 на Ауто Билд са изброени няколко модела зимни гуми и техните характеристики.Според списанието на първо място е Континентал следвана от Пирели и на трето място е Вредещайн.Водещи производители на гуми като Мишелин,Гудиар,Дънлоп,Семперит и др. са след третата в класацията.Целият проблем е,че трябва да се направи една равносметка за това, дали пътувате много извън града или повечето километри се изминават в града в/у мокра настилка ,киша или сняг.Защото ако преобладава вторият вариант за движение по пътищата, то не ви трябва гума която се държи перфектно в/у снега,но да се иска много повече от тях при движение на суха пътна настилка или пък при движение в киша. Служебният ми автомобил в момента е с Дебица,която на 24000 км. толкова се беше износила,че на мократа настилка трябваше да внимавам ,за да не се чудя после какво правя в канавката.А по принцип гумата си беше много добра на снега предната зима Направо да ти се завие свят от това решение:Каква гума да си купя? Ако взема под внимание това което пише в списанието ,то най добрата гума е тази на Пирели като показатели и като цена.Решението си е наше ,парите също ,но живота на хората който се возят в автомобила си е техен.
  18. Здрасти колега. Относно гумите KUMHO мога да ти кажа,че служебната кола беше оборудвана с коплект летни гуми и освен,че са по-леки от много други бяха и много добри на мокра настилка.Попитах търговеца за зимната гума дали е добра,а той ми се кълнеше,че тя била много подходяща за нашият климат т.е. сняг+киша+суха пътна настилка=KUMHO.Даже ми каза тогава,че бил оборудвал неговия си автомобил точно с такива.Разбира се не подценявам факта,че той е търговец и ако му говоря за някоя марка гуми много голяма е вероятноста да ми хвали точно тях,но пък без малко доверие на къде. Аз лично се замислям точно такава марка да си закупя.
  19. някой по-просветен би ли ми казал защо най от долу на профила ми излиза надпис предупреждение и има графика
  20. колеги кажете дали маслата на бензиностанции Петрол са менте.Там видях че продават Кастрол но мои познати ме предупреждават че има много ментета.В момента карам с OMV но нещто май не съм доволен защото когато двигателя загрее и се чува някой клапан да причуква
  21. За всички почитатели на "Debica" искам да кажа,че гумата си я бива в/у снега,но понеже е много мека и бързо се износва когато се разтопи снега и се кара само в/у суха пътна настилка.Това мое мнение е в следствие на факта,че служебния автомобил беше оборудван с четири нови гуми и след 24000км. предните ми гуми бяха доста износени,а трябва да измина 60000км. докато ги сменя с нови.Както повечето от вас виждат, зимния сезон не е както преди 10 години и вече не се кара към 5 месеца в/у сняг,киша,лед или мокра настилка.По тази причина според мен не трябва да се купуват зимни гуми на които протектора се огъва и с кутре. Да не стане така,че на следващия зимен сезон да се купуват нови гуми. Това разбира се важи за шофьори които навъртат доста км. на месец.
  22. Някой,някъде беше казал,че това е нормална температура за по-новите автомобили.Аз лично четох,че перката трябва да се включва на първа скорост след 90градуса,а на втора скорост на въртене след 100-те.На моят автомобил му сменях датчика за температурата и перката започна да се включва към 95 градуса.М/у другото когато си купих колата перката се включваше на 70 градуса.
  23. Що се отнася до "добрите майстори" във В.Търново съм съгласен че са кът.Аз лично ходих да ми сменят задните накладки след което педала на спирачките стана мек.Ходих в автосервиза на Колев но там ми казаха,че трабвало да измина към 200км за да се напаснат накладките към барабаните.Аз изминах 1000 и оправия нямаше.Накрая се обърнах към моя човек където ми продава части, та той ми каза следното номерче 0887/707-242 човекът се казва Иван.Сервиза му се намира с/у завода на "Pepsi" .Точно с/у входа има черен път който води до сервиза е та там ми оправиха проблема със педала За това го препоръчвам.
  24. Такива "добри хорица" заслужават само.....
×
×
  • Create New...