Jump to content

FULCRUM

Members
  • Мнения

    142
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от FULCRUM

  1. Липсата на главата с вилката (893 711 118Е по схемата) позволява лоста да има по-голямо отклонение и да опира, предполагам в средния улей. Аз монтирах от морга планката от б3 и проблем нямям.
  2. FULCRUM

    Чукане в багажника

    @sloter - на двигател 1.8 NE този шум идваше от бензиновата помпа (механична, на блока на двигателя, в близост до делкото). Оригиналната е валцована (неразглобяема) Pierburg с код 026 127 025G (оригинал - около сакралната форумна сума). Намират се заместители - Meyle например (скромно - около 40 лв.), но пък тя след 3-4 години в жегите и от топлината на двигателя подкачва сякаш по-малко гориво (над 3500 оборота в горещините, общо взето 5-6 случая досега, не достига дебит и мотора "хлъцва"). Обаче имат вид на ремонтнопригодни, не съм отварял все още. След помпата има един филтър+регулатор на налягането (закрепен на капака на клапаните м/у 2 и 3 цилиндър), откъдето бензинопроводите са 2: към карбуратора и обратно към резервоара. Шумът идва от пулсациите на уморената оригинална помпа и празен резервоар (под половината). Обикновено само когато е хладно или направо студено, лятото при мен нямаше барабанене (евентуално за минимално време). На двигател NE смяната е лесна и решава проблема, но се изненадах - на meyle-то гарнитурката е едно картонче, което бързо просмуква масло и реших проблема с повторно сваляне и подготвена преди монтажа тънка маслоустойчива гарнитура, която да изрязах по контура на оригинала/бакелитения фланец (основа). Болтовете са два, вътрешен шестограм 6, единия е малко на евем страна под делкото, но с махането на кабелчетата на датчиците върху камбаната на масления филтър става по-лесно (и нетрошливо). Особеността е палеца на помпата да се пъхне върху гърбицата на паразитния вал. Общо взето - работа за половинн час. Надявам се, че RU схемата е подобна. За теча на бензин от капачката нямам представа, не се е случвало при мен нито с пълен, нито с полупразен резервоар. Има един жълтеникаво-бял клапан (суфлерен май му казват), който е за вентилация на резервоара и изпускане на свръхналягане от него. Цилиндър със сачма, намира се горе, вляво. Просто го провери. Успех.
  3. Благодарности на колегата Pif за подробния снимков how-to материал. С негова помощ разглобяването става бързо (и безопасно). За смяна на счупено зъбно колелце времето от-до се вмества в рамките на 30-на минути. Добавка към неговата точка/снимка 6 е моя скоростомер с номер 893 190 и една малка подробност: кода в долния десен ъгъл (закрит от черния ринг в събрано състояние, видим в разглобено) е 0030. Стрелката се изважда с нормални 7-8 оборота за развъртане. Няма да се счупи нищо. След това просто с върха на пръстите излиза нагоре. При сглобяването се навива пак така. Калибрирането става с леко донавиване към иначе мечтаните 220 км/ч или доразвиване под 20 км/ч. При отускане на стрелката, върха трябва да лежи леко ( с около една ширина на бялата метка) отдолу на стартовите 20 км/ч. Така при показание на скоростомера 50 км/ч по GPS реално излизат 47, на 60 са 56, 90 са 85, а над 100 разликата е 7 км/ч "в полза на водача". За мен това е добър вариант на размер гуми 185/65R14. Благодарности на Pif за труда и на Grizzly и Митко от темата за зъбните колелца.
  4. Мога само да благодаря на Мечката Grizzly и Митко за фината часовникарска изработка на този иначе обикновен мини детайл. Доставката по куриер е светкавична и забележете, където ви е най-удобно. Благодаря на Митко и за отделеното време за консултацията по телефон за дребни съпътващи въпроси. С тяхна помощ в момента старата 80-ка успешно гони кота 300'000 км. Благодарности, момчета ! :respekt:
  5. FULCRUM

    клеморед

    Еднакви са. По номер 4А0 905 849. На буксата откъм клемите има LK в окръжност, а отстрани на клемореда е щампована годината и седмицата на производство като DOT-а на гумите (9110 например моя). Не взимай за Б5- буксата с изводите е 1:1, обаче в пружината има малко разлика в ъглите и се чупи опората вътре в самия клеморед...Спира да бачка правилно максимум след 2 месеца и палиш малко на ръчен способ...не връща от стартер към контакт с пружина, а остава зацепен стартера при палене...Номера за Б5 е същия с една добавена буква-В. Нов е трудно да намериш читав мисля, а от морга за около 30 лв. ти го връчват барабар с целия закл. механизъм. Дори и "нов" оттам пак е огромна вероятността да е пукнат леко в горната си част- около водача. На години са както и колите...Да не ти пука- ако не го презорваш ще кара, а ако ти се занимава- може да се направи 'обръч' като втулка защото има малък просвет от около 0,025 мм на радиус. И успех с търсенето.
  6. FULCRUM

    Проблема с багажника

    Аз намерих проблема при отдушника. Водата се стича между ламарината на калника и самия корпус, но НЕ през клапите. Като е прашно си личат струйките къде са наливали капка по капка, докато стане вир. Силикон от вътрешната страна по цялата обиколка и вече е без проблем. Труден е достъпа до предната (по посоката на движение) вертикална страна, а точно оттам беше процепа (намира се точно зад гредата за закрепване на рез. гума),но с мъки и 'майки' става. Предпочетох този мъчен вариант, за да не свалям бронята и да начупа пластмасите. Най-добре сигурно е да се наплеска двустранно. Това беше при мен. Сега е сухо.
  7. FULCRUM

    Голям проблем

    Последната палстмаса е; има букса от която пък излизат кабелите, захваща се с 2 винтчета за средната метална част, гнездата им сочат нагоре и са замазани с нещо като синя боя / пломба /. След развиването им и внимателното изваждане, клемореда се вади назад- 'от теб напред'. Разкачаш буксата, която има законтрящи шплентове като тези на таблото с приборите и почваш да разглеждаш...Сигурен съм , че пружината е спукала пластмасовия корпус и централното стебло е вече размазано. Ако имаш затруднения огледалце и фенерче много ще помогнат да се ориентираш, също и къса отвертка. Та така, намираш нов и събираш в обратния ред.
  8. FULCRUM

    Голям проблем

    Колега, така както го описваш не е патрона на ключа, а клеморед и по-малко вероятно опашката (перото) дето развърта клемореда...Пробвай със сваляне на клеморед, лесно е и не изисква разглобяване на 1/2 табло за смяна на патрон...
  9. Айде и аз да добавя малко съмнителни местенца..... 1. Антената- ако е монтирана на задния калник и е с гумени уплътнения (оригинал) няма начин досега да не се напукала гумата т.е. вече изпечената пластмаса; ако е подменена с нова- уплътнението и; 2. Аз имам капандура- шибедах, нормално той има отточна линия през предните колонки, но съм намирал конденз и на задните, които се "вливат" директно в багажника; много е съмнително ако не е затворено това приспособление добре или колата е с наклон към багажника оттам също да налива; 3. Гумените тапи на кабелите за капака на багажника и вакуум маркуча на ключалката на багажника, аналогично ако са разкъсани или много изпечени / напукани; 4. Уплътнението на целия багажник- при добро такова си личи много хубаво неговия 'отпечатък' върху капака; 5. Пантите, по-точно три болта на всяка, нормално са с гумено уплътнение от вътрешната страна; 6. Колкото и смешно да изглежда- недобре заключен капак; изглежда прилепнал, но остава луфт. Намирал съм само 2 пъти мокър багажник след обилен дъжд- кори, кечета и т.н., но съдейки по количеството вода ми се струват единствено възможни варианти 2 и/или 6, малко вероятен вариант 1. Вариант 2 предстои да се пробва по нарочния способ. Търсенето (и подсушаването) засега продължават.
  10. Клемореда е със сигурност. Имаш същите проблеми. Бях в такова приключение миналата година, дори палех със 'чалъм' : ключа се запъва надолу и се развърта така...При положение че бях сложил нов Febi. Риска обаче да си счупя ключа / патрона / опашката или окончателно да не успея да запаля ме заведе в морга и си свалих нов-втора употреба от едно Б4. Стават. На Febi-то му се беше сплескало централното пластмасово прътче (за няма и 2 месеца експлоатация), а пластините вътре са трагедия. Не можах да му хвана спатиите къде е правен... Взимай оригиналЪ, няма да имаш проблеми.
  11. FULCRUM

    5.48 разход бендз

    Е сега те изядоха газената мафия.... И дизеловата...... В тия дни това дето го говориш граничи с безумие.... Отречи се от думите си овреме...И успех със защитата!
  12. Ааааа, ясно има и за ферари !!!! "Better Gas Mileage +HP Ferrari F 360/430/575M Maranello" Аман от магнитни наколенки, тоя д-р Левайн влезе в топ 100 на милиардерите... Колега, много съм скептично настроен. И междудругото остават 3 дни до свършека на света- насам народе, купувай...Гаранциите по колата отпадат на цената от 10-15$, видиш ли щтото ставаш мноу пестелив и почваш да пичелиш от икономия и увеличена мощност. Край с петролната мафия...Продукта е вечно твой, не можеш и да го върнеш, ама и защо??? Нали си на далавера.... П.С. Абе тия от Маранело къде спят??? Да го зимат и да мачкат наред във F1, нема да спират вече ич в бокса за бенз, остава да приспособат и 4 таквиз за гуметките....Шампиони сме..
  13. Ами то пише за нафта и са изброени едни октани на бензин, дето в България вече не се продават (официално) . И не казват дали е за оловен или безоловен...... Туй да не е поредното руско "Златно чудо" за перпетуум-мобилета ??? Любопитен съм кой ползва това....
  14. И аз да се оплача, е на това място преди Търново, дето вчера се размазаха волейболистите и тия от БНБ, преди 1 година оставих на асфалта 2 броя BF Goodrich Touring G. Щото тия с автобусите Cosco ли беше моско ли е ме извадиха на банкета у лево. Ама по-добре 2 гуми на боклука, отколкото 3 живота..... И така нови Profiler 2 + старите Touring G. Имам им доверие, а и за такъв модел кола - добър избор.
  15. На кой му трябва стикер??? 1. пожарникарите 2. имаше идея за подземните паркинги и гаражи да не се допускат пропан-бутан и метан оборудвани МПС 3. КАТ- като спират за превишена скорост и видат стикер имат пълно основание да си търсят "спестени от каране на газ" парици..
  16. Е, наистина колата не спира на място, т.е. върви, но изправен вакуум на делкото те отличава от запалителната система на АЗЛК например...И прави двигателя така, че в името на рекорда да се достигат умопомрачителни скорости... Ефекта е голям за старите ни двигатели и полезен заради нашите горива. Динамика не мога да ти хваля, тъй като катърите са ми малко, но по метода на самовнушението е по-добре.(колко обикаляне беше и за тенекия толкоз пари, ужас, обаче май работи) За икономията май файда нема да говорим, то не можеш и да я усетиш много ако ръчкаш 4000+ rpm; за екологията- то кой ли я бръсне? Освен това вакуум системата на карбураторните модели остава отворена ако е спукана мембраната и файдата за оборотите на празен ход и положението на клапата, също и стартирането отиват на кино. Ако държиш на дребните детайли, ремонтираш, ако не:БГ вариант- тръбичката(онази, дето остава така или иначе без работа) се запушва с каквото е най-добре (винт, пирон, габърче, лепило, изгоряла клечка кибрит, ползвана клечка за зъби...) и ... 1.8 NE ~90h.p. , Keichin 1, делко Ducellier, гориво: 95Н разход около 7,8 - 8,1. За газ не мога да доложа как е хавата; за бензина има, но минимален ефект...
  17. .... 3.2 Форумът е български. Писането на българския език и използването на кирилица е задължително. Форумът има инсталиран кирилизатор, чиито бутон за превключване може да откриете горе в дясно. Темите, написани на чатица, ще бъдат изтривани. Копирането на текстове на чужди езици е разрешено, но трябва да е съпроводено с кратко резюме или превод на български. ..... още по темата за проблема P.S. Добре дошъл..
  18. И аз съм прозД, както и италиянеца преди това...Сърцето ми се къса да раздупча дори най-обикновена кола с карбуратор на бензин от '91 та досега...А багажника се споделя доста често от 1+1 жени, дето и 3 крила гардероб им е малък какво остава за нишата отзад дето се вика багажник... 95Н форевър!!! LPG за домашна уптреба...
  19. http://www.bulgariatravel.org/de/destinations.php?id=1 еми това дава на гоогле 'илиензи + авт"./ilienzi+abt/.... къде още да търся?
  20. FULCRUM

    Ще купувам АУДИ 80

    Батка, купувай и не се замисляй!!! Ауди 80 какъвто и модел да е, е нещо повече от самолет.... Такава здравина не можеш да постигнеш никъде, + отлични ходови качества ++ феномелна динамика, +3 максимални скоростни х-ки= КУПИ СИ... 3 години суркане, проблеми никакви, гоним рекордите..... Дет' се вика, ела в отбора!
  21. Еми как няма да е в новинарската емисия на БНТ??? Депутатите, без частни телевизии гледат на държавната софра... Познай следващата държавна поръчка на парламента, МС, НСО и т.н. за ЛМПС (поне скромните 100 броя), поради остарял автопарк къде ще бие?!?!? В забележителния 510 НМ мандат Айде на печелившите със здраве....
  22. И аз искам да си задам офтоп-а: Какво се говори за температурния клас на гумата??? Чул съм от гумаджии, че това е способността на гумата да понесе (и разсее) безопасно нагряването, получено вследствие от работата и. Лафа за клас А е, че издържа на максималния скоростен индекс до 30 минути без да се получат дефекти по конструкцията, т.е. "ск. индекс Н, темп. клас А" = половин час безопасно суркане с 210... Май има и клас АА, и ААА... Ако някой знае нека освети невежите...
  23. Още един глас за светлинните скорости, нема да се излагаме... Б3 винаги е №1..
×
×
  • Create New...