Jump to content

Покупка на гуми от големите вносители


Recommended Posts

Аз също потвърждавам, че лъжат за кривите джанти, и то не само при покупка на гуми, а дори в случай, когато отиваш и си плащаш специално за проверка на баланс. За да бъдат по-убедителни, ме заведоха при машината им, уж да се уверя лично колко са ми криви джантите. Ами не бяха криви, гарантирам ви. Поискаха да ги изправят и обвиниха сервиза, в който съм бил преди това. Когато разбраха, че всъщност обвиняват собствените си колеги от друг сервиз във веригата, ми изиграха сценка колко некомпетентни били колегите им.

Не знаех, че този номер им е практика. МНОГО некоректно от тяхна страна! Трябва да стане ясно на много хора това с джантите - клиентският ни вот е може би най-силният регулатор на свободен пазар като този.

И още нещо - отстъпка в рамките на 20-25% дават лесно на много фирми и сдружения - друг често използван търговски трик. В никакъв случай не подценявам добрата воля и усилия на колегата, който е договорил тези отстъпки обаче! Много по-лесно ми е да напиша това, отколкото да договоря въпросната отстъпка за АКБ.

В неизбежното за такъв бизнес надлъгване с крайния потребител са прекалили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 130
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Лично аз миналата година там си монтирах зимните гуми на джипката и нямах никакви оплаквания. Сам ги попитах за евентуално криви джанти и те се изсмяха с думите "Е трябва много да се постараеш за да изкривиш джанта с гума с размер 245/70/16 и то с много по-дебел и як борд от останалите." А все пак можеше да се пробват да ме врътнат, но не поискаха.

Не ги защитавам, не съм им фен, но гледам да съм обективен.

П.П.: Иначе съм виждал страшни гаври в сервизите на бившия Радиал, сегашния Вианор. :gruebel:

Редактирано от daks
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво се нахвърлихте на Диана? Не че са ми любимци, но всички гумаджийници правят номера с кривите джанти! Независимо дали са малка фирма или голяма! На мен в Радиал до Ситняково, 3 години подред ми "изправяха" по 3 джанти всеки път и една смяна на гуми ми излизаше над 100лв! Докато се усетя... Даже кафенце ми носеха... :hilezh: Мислех, че сме приятелчета, а то било просто едно много скъпо кафе! :hilezh:

Просто е по преценка на гумаджиите. Хората виждат, кой е рибе! В БГ почти всеки стана психолог! От мизерия. От таксиметър до полицай, всеки те преценява, дали може да ти измъкне некой лев.

При мен е станало, след като съм споделил, че карам доста бурно и човека сам е решил, че след като карам така е нормално да съм изкривил една-две-три или четири джанти... :hilezh:

Редактирано от corso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да изкажа огромна благодарност на модераторите за това, че откликнаха на моята молба и нека заглавието не включва Диана(да го отредактират), а да кажем "от различните вносители и дистрибутори" защото взехме да обсъждаме +/- и мисля дискусията е добра. :hilezh:

След малко ще напиша и още нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не бях обърнал внимание, че има уговорка отстъпката да важи с монтаж на място.

И какво сега, ако си купувам гуми от там, както се бях засилил, да си приготвя странични стотина лева за изправяна на изкривени джанти ли?!!! blink.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да завсиси, каква отстъпка и през кой я ползваш! :hilezh:

Иначе:

Ако отстъпката е въпросната(с картите на Мтел)-нямаш задължителен монтаж(а нямаш и право на безплатен, защото ползваш отстъпка), но може да поискаш монтаж, който ще си платиш! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лятото като купувах гуми то Диана /Бургас/ не ползвах монтаж.Купих си ги и ги монтирах другаде.Имайте предвид,че цените,които виждате са без ддс :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за обслужването на диана всичко е ясно. като дойде пиковия сезон и почват да се държат с теб сякаш си им длъжен. а през останалото време се чудят как да те съдерат

но това не ми пречи да си купя днес 2 комплекта гуми от тях с подходяща отстъпка,не ги монтирах там, а вместо това отидох скромно при колегата със сложния ник и Иван (vorspurng durch technik и don diego) и да ми ги монтират с екпресна поръчка, качествено, на супер цена със специално отношение.

респек Ачо, Ванка :hilezh:

а гуми в диана не монтирам откак ми взеха 140 лв за изправяне на 2 алуминиеви джанти за рено 5 турбо, които по принцип са супер здрави!

+ някакъв смотам монтаж дето после се псувах и храних сам себе си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата седмица и аз бях до Диана (Пловдив) и човека, който ме посрещна не знаеше за отстъпката от АКБ, но след това като му обясни колежката всичко беше ок. Не съм купувал тогава гуми, но ми направи впечатление, че жената ми каза "Айде водете повече хора с карти де..." едва ли не положението е страшно, а той на излизане каза "Щом имаш такава отстъпка взимай пък ако искаш може и да не ги слагаш тук ... по-евтино ще ти е". :zustimm:

Може и те да не са били наясно много, но не знам... B) А какво правим, ако ми кажат "имаш крива джанта", а аз не искам да ми я "изправят"? :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди горе долу 2години си купих 4 летни гуми от тях.Слагат ги и пича отива до баланс машината,балансира 2 и след малко идва при мене.Вика пич имаш 2 много криви джанти...Викам Пич слагаи ги за задни и не им се плаши :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и те да не са били наясно много, но не знам... :zustimm: А какво правим, ако ми кажат "имаш крива джанта", а аз не искам да ми я "изправят"? :hilezh:

Ще ти кажат да им се подпишеш, и след това гаранцията на гумите не важи. Така направиха с моя случай, който съм го описал в една друга голяма тема. Казах им, че при тях джатите няма да се изправят и добре съм направил, защото бяха изправяни седмица преди това, а веднага след това ги качихме на друго място и всичко беше 6.

Реално ако вземеш гуми с отстъпка и ги монтираш там, крайната цена ти идва все едно си ги взел без отстъпка или от което и да е друго място. Затова ако можеш взимаш и ги монтираш другаде на тънка цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова ако можеш взимаш и ги монтираш другаде на тънка цена.

До колкото знам те взимат по 7-8лв на гума или се бъркам? :zustimm: Иначе обикновено в Пловдив е по 20-25лв за комплект...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам те взимат по 7-8лв на гума или се бъркам? :hilezh: Иначе обикновено в Пловдив е по 20-25лв за комплект...

Ами за 17-ки ме треснаха 90 лв., с бонус небалансирани гуми и за малко да ми изправят джантите с някоя стотачка.

Крайната цена ми се върза все едно съм ги купил от първата срещната гумаджийница и отстъпката се обезмисли.

И по възможност избягвайте им "оптимизирания" баланс, няма нищо оптимизирано в него :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста ще се позамисля дали да взема гумите от там, особено ако ми откажат отстъпка без да ги сложа при тях... :dance: Наплашихте ме с тези неща! :hilezh:

Между другото, тогава ми дадоха ценоразпис на всички гуми и нямаха налични Континентал ... сега гледах и в интернет и там няма, както и в avtogumi.bg - някой знае ли каква е причината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 195/65/15 това е може би най-търсената гума, отделно от това самите складове не могат да смогнат с поръчките на всички центрове за гуми и заради това се изчерпва буквално за часове. :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди няколко години сменях гуми в Диана-Люлин. Понеже познавам момчетата на реглажа бях при тях и си говорихме. Накрая ми обявиха някаква цифра и викам на касиерката защо толкова много. Тя вика имаш изправяне на джанти. Помолих я учтиво да викне момчето, което монтира гумите. Дойде един келеш и го питам някой казал ли му е да изправя джанти а той мънка. Питам го пак ти питал ли си ме да ми изправяш джантите, тоя вика ами не съм питал. Викам на касиерката махай от цената изправянето и след около минута разправии го махна. Така, че ако не са ви питали дали желаете изправяне просто не плащате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно мнение от vw форума:

ми те момчетата са на заработка (%) ако не си намират сами работа ще вземат по 1 мижава заплатка.Имам 2-ма приятели които работят в диана и сами казвали ' date='че ако не си измислят криви джанти нямало да се поместят от 800-1000лв.мес. докато с описаните маневри(съчинения) се стигало до 2000лв.[/quote']
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към края на месеца ще ходя да взимам гуми и ще видим какво ще е положението! Поне вече са им ясни номерата и ако стане нещо такова ще съм подготвен... :hilezh: Дано всичко да бъде коректно все пак, за да имаме полза от тези отстъпки и занапред! :rolleyes:

п.п.: Това с подписването на декларация както беше казал колегата в предните постове, че искаш да не ти "изправят" джантите, с която ти заминава гаранцията на гумите (дори не знам каква е?), е доста тъпо, защото така те могат доста да прекаляват струва ми се... :gruebel:

Редактирано от Sambata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По тази причина си поръчвам от няколко години само от интернет.По-евтино,нов ДОТ и избягваш мазнярите и наглярите,където те убеждават кое е по-по-най.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 195/65/15 това е може би най-търсената гума, отделно от това самите складове не могат да смогнат с поръчките на всички центрове за гуми и заради това се изчерпва буквално за часове. :)

Звънни в Диана и ги питай ... Илко вика - Нямаааааааааааааам :lol::rolleyes:

Нищо вика нямам ! Ни Алпин, ни ТС, нищо вика ! Дошли някакви румънци, и иззели всички такива по-готини гуми ... Вика 4000-5000 гуми изкараха !!!

Сподели, че чакали доставки, ама били записани в някакъв "чакащ файл" :gruebel: И вика, казали Алпин А4 да им докарат, онез им казали -Да, да ... Ако докараме А3, доволни ще бъдете ! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко пъти поръчвам от нета (автогуми.бг) винаги са намирали това което искам.

Налагало се е да чакам за определен модел и размер но са го намирали.

Поръчвал съм и нечетен брой гуми и пак не са казали копче, цената няма да я коментирам.

Случи се веднъж да не намерят заявения модел, по- скоро щяха да го намерят но със забавяне което не ме устройваше.

Предложиха ми алтернатива, друга марка със същия размер + сериозна отстъпка или да откажа поръчката.

Съгласих се да купя другата марка с отстъпка в размер на 160 лева и те така.

Дота винаги е не повече от година назад.

Това не е реклама, просто мнение как би трябвало да се случват нещата при всички.

А не като лелката в Диана: Не мога да ти продам три гуми, какво щяла да я прави четвъртата :rolleyes:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това нещо ми го написа човек занимаващ се много години с внос на гуми на 29 септември. Съзнателно изтрих марките. Публикувам го за да имате представа какво става. :zustimm:

Тази година ще има голям проблем с доставките на зимни гуми и се очаква голям недостиг, особенно при бусовите гуми. Заводите масово отказват заявки, поради липсата на материали.

След около една седмица ще има увеличение на марките ...............

Не стига, че не можаха да ни удовлетворят заявките, а ни вдигат и цените.

За групата на ............ се надявам да успеем да внесем всичко заявено преди да вдигнат цените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За феновете на Мишелин - А4 и сие ще има след месец поне :hilezh:

Контито на най-търсените размери също не се знае кога ще дойде или ако дойде дали няма да е като последния път 16 бройки :flehan:

На най-масовите размери има зверски недостиг на гуми :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...