Jump to content

Колеги размазах се кофти...


Gecata

Recommended Posts

Колеги на връщане от провинцията, на спускането от Беледие Хан заради паднало желязо от мантинела на пътя се размазах в скалите.

Много кофти работа...На мен ми няма нищо, но от колата вече нищо не остана цялата задница е смазана, както и от лявата страна.

Ходих при застрахователите (ДЗИ, имам пълно каско), за оценка на щетите и я оцениха на Тотал. Сега не знам какво да правя май чакане му е майката. Иначе да занете колко е кофти като си размажеш колицата, много е кофти...а толкова ми трябва кола.

Един малко банален съвет от мен ама да знаете че е истина: Слагайте си коланите и карайте внимателно щото БГ пътищата са под секва критика.

А пък полицайте ми написаха АКТ на мен като че ли аз съм виновен, че има препятствия на пътя. Беше по някакъв член че съм длъжен да карам с такава скорост че да мога да спра. Еми то тогава да карам с 5 км/ч. Щото в тия дупки и боклуци по пътищата.

Хай със здраве и внимавайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обжалвай акт-а ! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тц тцтц пак малкия дявол!! :hilezh:

и тва за акта се казва-несъобразена скорост с пътната настилка!!!на мене ми го писаха същия когато си спуках картера в една много 'мънинка дупчицА' :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е как успа да се удариш така жестоко бе колега? и защо отзад е пострадала повече колата? за коланите си прав! съчувствам ти искрено, защото и аз съм имал подобни ПТП-та! като ти писаха тотална щета взеха ли ти останките от колата? ако се налага да чакаш дълго си купи едно малко фиатче и си джиткай с него докато ти платят застраховатеите. за ушевите свине не се коркай, те са си тъпички парчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съжалявам да го чуя. Надявам се,че си ОК. Дано не ти се случва повече. Разбрах, че ще пазариш колата в морга. Кофти за Ауденцето.

Ако ти е останало малко настроение, пий една бира :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги на връщане от провинцията, на спускането от Беледие Хан заради паднало желязо от А пък полицайте ми написаха АКТ на мен като че ли аз съм виновен, че има препятствия на пътя. Беше по някакъв член че съм длъжен да карам с такава скорост че да мога да спра. Еми то тогава да карам с 5 км/ч. Щото в тия дупки и боклуци по пътищата.

Хай със здраве и внимавайте!

Дай му данните на този малоумен КАТ-аджия и да се включат адвокатите, а не да воюват с нас. Погледнете какви ги е вършил шефа на столичния КАТ, чрез сина си. :hilezh::hilezh::)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко, в случая КАТ-аджията не е постъпил малоумно (не казвам, че не е малоумен по принцип)...просто така е инструктиран съгласно закона:

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА, чл. 20, ал. 2

Водачите на пътните превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението и с всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Водачите са длъжни да направят всичко възможно, за да намалят скоростта или да спрат превозното средство във всички случаи, когато възникне опасност за движението.

Демек водачът е бил длъжен да предвиди вероятността на платното да има част от мантинела, която има значение за безопасността на движението :hilezh:

Това го бях споменал и в една друга тема...удариш ли някой или нещо (да не говорим, ако се "самоудариш") си 100% виновен поради несъобразена скорост. Примери бол. Дори на тези, които се хвърлят в дупките по улиците им съставят актове по същия чл.

Просто в закона е заложено задължението на водача да притежава пророчески способности и да се съобразява с вероятните усложнения в пътната обстановка преди да са се случили.

Редактирано от Един_Луд
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше една стара тема тук за как се нанизва наш колега на мантинела.

Май решението е да пишеш в акта:

"Карам си аз и мантинелата спонтанно отскочи и се удари в моята кола по време на движение."

Тогава няма как да ти обяснят че си длъжен да се съобразяваш със скачащи мантинели. Това си е НЛО.

Ама е трудно човек да се сети като току що си е потрошил колата. :hilezh:

Да взема да отворя фирма за врачуване преди път. Ша земам ефтино 5-20 лева на гледане (може и онлайн с електронен подпис). И ша издавам сертификат че на пътя има перпядствие. Тугиз дали ша важи пред КАТ? Ако сбъркам със 200-300 километра дали ще ме осъдят? И ще важи ли пред застрахователите че събитието е било неизбежно по Божиите закони?

Я адвокатите да разработят тезата и да я реализираме. :)

Малии, що пара ще падне. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т. нар. "Ушеви" не са чак толкова тъпи, а спазват предписанията на Закона. По принцип това наистина се води несъобразена скорост. Ако това желязо е бил човек (да не казвам майка, дете и т.н., че ще звуча много банално) и ти не можеш да избегнеш ПТП, значи пак си виновен. Колеги, не забравяйте, че през цялото време трябва да шофирате с презумпцията, че във всеки един момент на всяко едно място може да се появи неочаквано човек и вие трябва да карате с такава скорост, че да избегнете ПТП. Всичко останало се води несъобразена скорост. Това важи като ясно написано правило откакто го има ЗДП и затова още по време на учебните курсове са ви натискали педалите, когато карате с над 20-30км/ч в непосредствена близост до хора. Затова и при минаване покрай спрял автобус се преминава с "готовност за спиране", и при куп други подобни ситуации. Изобщо, като цяло трябва да имате тази "готовност за спиране". А в конкретния случай това желязо явно се е появило в участък с ограничена или намалена видимост, щом водачът се е изненадал толкова много. А много добре знаете, че за такива участъци има един куп предпазни правила.

Не защитавам нито една от страните, тъй като винаги има и друг ъгъл на същата ситуация: в същия този ЗДП пише на много места, че стопанинът на пътя е длъжен да се грижи за неговата изправност, да осигурява безопасността на участниците в движението и да отстранява опасностите в най-кратък срок. Така че в конкретния случай може да бъде съден съвсем основателно стопанина на пътя, който не си е изпълнил задълженията. Той също по презумпция се води винаги виновен, че не е обезопасил пътя. Ако вие бяхте стопаните на пътя, щяхте да роптаете, че това желязо може да се е появило 2мин преди ПТП-то, може някой нарочно да го е откъртил и вие няма как да разберете толкова бързо и да реагирате.

Абе с една дума, мамата си тракало:hilezh: Но щеше да бъде добре контролните органи, щом са такива педантични пазители на реда и закона, в такива случаи освен на нас да пишат акт и на стопанина на пътя. Това вече е голям пропуск според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-важното е, че си жив и здрав! Не се съмнявам, че АУДИто има голям принос за което, както и ползването на колан.

Кофти е, че опираш до застрахователи и вероятно големи разправии те чакат около колата. Знам, че при тотална щета оценяват каквото е останало здраво и ти плащат доста по-малка от застрахователната сума. Ако имаш проблеми или не си съгласен с оценките на ДЗИ винаги обжалвай писмено до шефа на Автомобилно застраховане.

Успех и пиши как са се развили нещата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как така винаги с презумция за внезапно спиране ще караме ???? то по-добре на не тръгваме тогава :hilezh:

тази част от закона е направена за точно такива случаи, да си го отнесе водача на МПС-то.. и да напълни държавната касичка за пореден път ! че да може политиците да си развяват коня както им кеф.

Редактирано от 99ufo99
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...