rbelchev Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Здравейте колеги имаме и проблем с DSG кутията на А3-ката ми колата е А3 8P 2.0tdi 2004г. и мисля че проблема е в мехатроника на кутията и има ли лечение на този проблем и какво е то и кой го извършва? Edited September 10, 2014 by rbelchev Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcorp Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 лечението са едни 3-4 хилки...и молитви до безкарй....Аз затова навремето доста се колебах дали автоматична или механична кутия...но като се разчетох как нали уж били железни тези DSG та , но защо ли им се развалял механотроника????!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbelchev Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 В моя случай няма как да е с ръчна скоростна кутия, за това ще си сърбам попарата и се чудя друга кутия или да търся някой който ги ремонтира? И в същност има ли човек или сервиз който ги ремонтира Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcorp Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Извинявай не исках да те обидя.....за съжаление нямаме такива специалисти.....най-добре си търси някоя втора ръка цяла...но пак ще е сума.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbelchev Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Не колега не ме обиждаш просто колата се управлява от жена която не желае да се научи да кара кола с ръчни скорости иначе ми препоръчаха за да се обърна към някакъв сервиз в София който е специализирал в ремонти на Автоматични скоростни кутии Link to comment Share on other sites More sharing options...
baha Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Малинова Долина, ул.Първа - Коко 0888135077. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BECKO Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 За DSG кутии Мишо - multitronic-box.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbelchev Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 (edited) Благодаря на колегата за препоръката. Закарах колата при Мишо и той я оправи. Цитиране на предходен пост! Edited December 17, 2014 by VBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifipaldi Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Можеш да споделиш и какъв точно беше проблема, както и цена ориентировъчна за хората, които биха имали в бъдеще подобен проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbelchev Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Пробелма бе в самия мехатроник. Преди да закупя колата някой се е опитвал да го оправи но му е разказал играта допълнително. Намерихме друг Мехатроник но се оказа че и съединителите са за смяна както и другия мехатроник бе развален и се наложи закупуването на кутия втора употреба и нов демферен махових ремонта дойде общо 2150лв. 1150лв. Скоростна кутия800лв. Маховик200лв. Труд А ако трябваше да сменя само мехатроник и съединители то щеше да ми дойде на 4600лв. ремонта 3900лв. Нов мехатроник600лв. Съединители100лв. Труд Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan91 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 шш направо си е**** м***** ... явно е вярно, че тоя автомат си е доста пара при евентуален проблем , че дори и обслужване... така ми каза един майстор ...бахти златните кутии Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Лютов Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 (edited) stefan91 златни са ама кеф цена няма това предполагам го правиш най-много 1 път и повече няма да се счупи. А точно DSG - то си е страшен кеф да се кара поне за мене (мойто ауди е с ръчка ама съм карал с дсг и няма такъв кеф някакси има по-бърза реакция от други автоматични кутии които съм карал). И на мене ако ми беше изпаднало читаво ауди с автоматични скорости щях да го взема, обаче изпадна с ръчни, защото и с ръчните нямам гаранция, че няма да се счупят и да се вкарат пак една камара пари ПС:съжалявам за офтопика Edited December 20, 2014 by Иван Лютов Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbelchev Posted January 12, 2015 Author Report Share Posted January 12, 2015 Имам приятел който работи в Американска тунинг фирма в Вашингтон която тунингова само Audi и VW и казва че имат софтуер за DSG кутия при който кутията сменя за 1,3 Наносекунди което е хипер бързо но за сметка на това съкращава живота на съединителя и кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
trackersoft Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Колега,няма как да са наносекундите по-скоро е някакви микросекунди и то няколко десетки/стотин дори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts