Jump to content

Ауди А3 1.9 - 110 или 131 ?


Recommended Posts

Здравейте, нов съм тук и искам да попитам дали е по-добре да търся за по-малкият двигател 110 к.с. или за по-големият 131к.с.? Става въпрос за дизел. Надявам се да си намеря нещо хубаво до края на годината, но не съм сигурен кое да предпочета. Ще съм ви благодарен да дадете мнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При А3 8Л във фейслифта слагат само помпа дюза, така че трябва да се ориентираш и какви пари си отделил за да вземеш по-приличен автомобил. А3 преди фейса е с доста грозен интериор ако държиш на това, даже на Голф 4 според мен е по-красив. След фейса нещата се променят. Изобщо трябва да решиш дали искаш да караш помпа дюза там и подръжката е друга. Ако караш с нафта за 1,50-2 лева е много по-добре да се ориентираш към добрият стар 1,9ТДИ с ГНП. Все пак всичко опира до финанси, ако с това нямаш проблем вземаш по новото поколение двигател където и вида на автомобила (отвън и отвътре), и откъм вървеж нещата коренно се променят според мен! Разрови темите за тези двигатели има много писано МНОГО, но имай в предвид, че какъвто и 15 год. двигател да вземеш ще излизат проблеми, което е нормално. Определяш си бюджет, набелязваш си автомобили може да се наложи да почакаш ако не бързаш. Отиваш гледаш, харесваш, диагностика (по-добре да дадеш 50лв. за един обстоен преглед и да си малко по-спокоен), плащаш и се молиш да си случил на гледан автомобил, защото ако е гледан и с 2,5ТДИ няма да имаш проблеми! Правиш едно първоначално обслужване масла, филтри, течности и караш. Като ти мине еуфорията измиваш я, снимаш я, и я показваш да видим кво си взел.

 

Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата двигателя са успешни, така че по-скоро гледай да попаднеш на запазен екземпляр! А моето предпочитание е помпа дюзата - 131 к.с. Разлика в разхода почти няма, но в динамиката има доста. Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за момента разполагам с около 6000лв, но не се знае докато намеря нещо хубаво дали няма да събера още :D Мерси за мненията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нали си си направил сметка колко струва първоначалната регистрация,ГО и Каско ако имаш нужда. Това са едни не малко пари и като ги добавим към цената за първоначалното обслужване си става сума.

 

Аз лично ползвам формулата че от абсолютния таван на парите които имам за кола, колата трябва да струва само 60% останалите 40% са за да стане от това кола. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да знам, но така или иначе докато намеря подходящата кола ще мине време хахаах и се надявам да успея да посъбера още лев :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземеш ли си 110к.с ще съжеляваш! Пробвал съм и съм карал и 2та, но от 131 по-добър няма. Другото е компромис! Разхода е почти идентичен, но 131 те кара да се усмихваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.8 T 150 коня-4 степенна автоматична трансмисия

1.8 T 180 коня-5 степенен типтроник

1.9 TDI 131 коня-5 степенен типтроник

п.с.-4 степенната автоматична кутия,нещо убита ми се струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тва е проблема :)

Пък и той колегата си търси 110 или 131....

Редактирано от Misho 82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можете да ми кажете за какво да се оглеждам, като отида да гледам дадена кола, ще съм ви благодарен. Тоест какви чести проблеми има за А3-ките, които могат да се забележат и на които да обърна внимание. Знам, че въпросът е много общ и няма точен отговор, но да се ориентирам малко по-добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...