Jump to content

Audi а3 за първа кола?


Recommended Posts

Здравейте. Скоро взех книжка и сега съм пред дилемата каква кола да си купя... Audi a3 1996-2001 ми е в бюджета и искам да попитам какви са ви мненията. Разход / Поддръжка / Бензин или Дизел благодаря!

Редактирано от MarikMayhem
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тия години, дето си ги посочил включват първата и фейслифтовата А3 8L. Фейса е направо друг автомобил, ако питаш мен. Цените също се различават между първата и фейслифт. Ориентирай ни с колко пари разполагаш и колко ти се дават на година по колата. Бензин или дизел - това си е до лично предпочитание. Моторите, за които ще чуеш хвалби са 1.8Т(бензин) и 1.9ТДИ(нафта). Атмосферните бензинови 1.6 и 1.8 не оправдават харча си с вървене, но пък са много прости и евтини за поддръжка, като с 1.6 и данъка на колата ще ти е някакви смешни 18лв. за София. При 1.6 се оплакват, че чупи скорости, но там това е единствения евентуален по-скъп ремонт, другото е поносимо за човек на твоята възраст с някакъв къс доход.

 

П.п. За портокола: до 97ма(или 8ма, някой колега да потвърди?) тези А3 са със стоманени носачи, след  това са с алуминиеви.

Редактирано от A8air
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също си взех А3 за първа кола приятел. Карал съм преди това доста коли но не мои. Та за а3-ката 1.6 бензин 101 коня с газова уредба, количката не я давам за нищо. Купих я 4 хилядарки сега и 8 да ми дават няма да я дам. Уникална колица.
Върви добре, не ги слушай тия състезателите, харчи ми 10 лв. на 100 километра, което ще рече около 8/100 газ! карам я от 5 месеца, навъртях и вече 13 хиляди километра и по колата освен масло и филтри нищо не съм барнал.
Като за първа кола е много добра, евтина, икономична, пъргава, удобна и всичко това съчетано със стил! Плюс това ми направи впечатление, че е с доста евтина поддръжка, така като гледам частите който е сменял предишният собственик в книжката.

Накратко да ти кажа, взимай алдито и няма да сажеляваш !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за бързия отговор... Та не съм много на ясно с годините до колкото гледах в сайта вървят от 3000 до 3500/4000 лева по новите години... Не мисля да давам повече от 3500 лева за колата и също така и аз размишлявах дали ще върви добре с един скъп газов инжекцион... Никакъв ме няма на тази тема но ви благодаря за отговора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 дали ще върви добре с един скъп газов инжекцион... 

....да, дори и с по-евтин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да си състезател, за да оцениш правилно, че 1.6 бензин не върви и трябва повечко внимание и изсилване при изпреварване на тир, примерно. Ако са стотина коне, ама дизелови - разликата е от тук до небето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам 1.8-125 кс. само че на А6. Моля ви се спрете се с тези простотии,че едва ли не трябва да го бутам при изпреварване.Навъртял съм над 300 000 км , и никога не ме е предала. Той и  оптимиста казва че  6.0 w12 на ауди нямало кой знае какъв ряз,ама колата си е самолет. На купето на А3 всички мотори вървят  задовлително. 

 

Колега,купувай каквото намериш запазено. Ако е бензинка,му слагаш газчица за 800-1000 лв и нещата заспиват.  :zustimm:

А като ти дйде времето да караш 4ф-ки и ти ще разправяш че това са баси спрелоците  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това е форума - да чуе човек различни мнения. Авторе, както прецениш, аз на твое място бих търсил най-търсеното от това купе - 1.9 или 1.8т. :)
Изречението на тема 4Ф ще се направя че не съм го прочел. Повечето сме минали и през слабите двигатели, и знаем за какво иде реч, избягваме да говорим неверни неща, макар и субективни. Мир. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.6 си е чук факт! Но на купето ма А3 и за начинаещ шофер все пак си е супер оферта!

Факт е ,че ще изпреварваш с по-голямо внимание,но това ще е времето в което и ще се учиш как става това!

И не на последно място силата е нищо без контрол!

Тъй че научи се да владееш автомобила и тогава скачай на 4.2 примерно! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте,и аз съм решил да си купувам А3 и понеже ще ми е първа кола искам да попитам някой може ли да ми каже колко горе долу пари ще ми трябват след покупката за да се пусне в движение. Става въпрос за еко такси,данъци,застраховки,номера (без масла и ремаци и др такива ) . Примерно за 1.9 TDI 131 кс,2000 година

Редактирано от r_karacenov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега, ориентировъчно около 500 лева като включим еко такса, застраховка, номера и винетка + таксите в кат!

А относно моторите от 1.6 до 1.8т със всички колата върви, просто когато се качиш от силна кола, на слаба има голяма разлика същото е и обратното да се качиш от 1.4 60 коня, на 1.8 125 коня, има коренна разлика. Всичко зависи от това как реагираш при дадена ситуация, дали знаеш възможностите на колата, и не се надценяваш, всичко останало се знае!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благпдаря колега :), значи като сложим и данъка ако е 131 кс + 130 лв някъде. Но все още не съм отписал и 90 кс 1.9 тди защото данъка много ще падне.

Редактирано от r_karacenov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За автора според мен е далеч по-подходящо 1.6 или 1.8 атмосферка отколкото 1.8Т, да не говорим 1.9тди. Особено 1.9 тди - да, известен със своята надеждност и т.н. мотор, но нека не залъгваме човека - обслужването там е значително по-скъпо от на по-малките мотори - имаш си ремъците и ролките, които ще трябва да смени в началото, за да е спокоен, имаш си турбо, дюзи...абе като цяло може да му дойде в повече на един млад шофьор :) А и за първа кола все си мисля, че дизела е по-претенциозен и по-неподходящ като още няма опит шофьора + че тди си предразполага към по-хулиганско шофиране. Верно, ще изпреварва по-уверено, но пък и по-уверено ще прави глупости. Не знам, така си мисля аз поне. Късмет с избора пожелавам и безаварийно каране най-вече!

Редактирано от Dimmy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пак колеги, да попитам знаете ли в Пловдив къде може да закарам колата да и направят диагностика (изцяло). За да знам какво и е състоянието. И какви пари ще ми струва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окачването си е стоманено...и Аз си взех за първа кола А3...но моделът е 8P... с двете врати....И мен ме убеждаваха...,че и все още ме убеждават как 1.6I 102 коня е най-спрелият и убит двигател....особено пък на Ауди....Ами какво да кажа...тази кола..самият и вид..излъчване те кара наистина да я ръчкаш...та и от съображения за сигурност предпочетох атмосферен , "слаб" двигател.

Редактирано от venomcorp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте отново.. Съжалявам че повдигам темата но вече 10 хиляди км и навъртях и съм сменил само 1 датчик като изключим обслужванията :) Тея дето плюят по 1.6 не са особенно компетентни защото дори с газов инжекцион нямам проблем с изпреварванията даже не ръгам на по ниска скорост :)) Един приятел навъртя на пасат 1.6 200000 км и само бравите му се развалиха

Редактирано от MarikMayhem
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не бе, не че не са компетентни, просто представите са различни....

За първа кола ми е добре :) След това мисля да се ориентирам към a3 8p 2.0 TDI някакви мнения за нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...