Jump to content

Проблем с ТВ тунер РНС Д

Omega_a

Recommended Posts

Колега трябва да настроиш тунера на NTSC  а не на PAL и ще се оправи картината. И при мен беше тъка и се наложи да го включвам към телевизора у дома за да мога да го настроя.  Дано и при теб е от това и да се оправи. :)

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Сменях на NTSC  и на  PAL . На NTSC е малко по добре но пак неможеш да видиш каво има на дисплея.  За антена ползвам съвсем обикновена  но само за проба да  го подкарам а по нататък и аз ще мисля по този въпрос.

Колега с какъв тунер си?

Другото което се сещам e модела на подаване на сигнала ( несъм сигурен дали се изразявам правилно, но толкова зная) трябва да е RGB  а при мен беше CVBS.

смени държавата на тунера на навигацията .направи я на аржентина

Здравеите,колеги аз имам рнс д но нямам тунер одзад купих аналогов тунер но се оказа,че нямам кабел за тунер.Някои можели да го подкара за да купя и цифров да свържа.

Здравеите,колеги аз имам рнс д но нямам тунер одзад купих аналогов тунер но се оказа,че нямам кабел за тунер.Някои можели да го подкара за да купя и цифров да свържа

не ти трябва аналогов.колегата Omega_a подкара цифровият директно с през 10 пин мини дин буксата по нагоре има схема как е свързан приемникът

Колеги от къде мога да купя 10 пиновата букса.Звънях на жсички обяви да я купя от кола продадени или цялата инсталаця да купя искат.

• 2 weeks later...

Моят проблем се оказа някой от кабелите (прекъснат)на скарт буксата. Изкормих всички и наново с по дебели но после трудно се огъват(да го имат впредвид ентусиастите).

Привет, колеги и Христос воскресе.. та днес използвах празника и свободното време да си поиграя по колата.. но срещнах проблем. Значи набавих си буксата, запоих пинчетата в реда в който трябва и със съответното съпротивление на 1кОм , така след това направих проверка с мултицета на всяко едно пинче дали съответства на другата букса и всичко е Ок... да обаче като включа приемника навигацията не иска да прехвърли на Тв .. пробвах и с друго съпротивление но пак не става, пробвах и с двд, което включих със скарта но пак неиска...

Давайте идеи какво да правя :-)

Оправих проблема, объркал бях реда на пиновете на минидина, сега се свързва, но картината прескача дали е от настройки някакви ?

Колега приемника ( тунера ) трябва да е настроен на NTSC, ако е на PAL  картината прескача. Пробвай дано е от това. 

Оправих проблема, объркал бях реда на пиновете на минидина, сега се свързва, но картината прескача дали е от настройки някакви ?

Колега, на кой пин слагаш видео сигнала,аз,ще си правя днес минидин към 3,5 мм жак,за да го използвам с телефона?

Иначе направих минидин към стерео на 3.5 и е перфектно-ама само звук....

Edited by bob17

Колега виж това ако ти е от полза иначе нямам представа , защото свързвах пиновете по схемата на колегата Omega_a :-)

post-83872-0-94673600-1428938024_thumb.j

Edited by viksata92

Колега виж това ако ти е от полза иначе нямам представа , защото свързвах пиновете по схемата на колегата Omega_a :-)

Въпроса е N4 или N7..?

post-47507-0-71307900-1429087261_thumb.j

Кабела е готов,НО -черен екран !!!!!

Аудиото свири -няма картина !!!!

Ако има някой ,който да ми обясни къде е грешката ,ще бъда много благодарен . На 4 е видеото, на 5 е видео-маса.На 7pin подавам 12v за да прехвърля от CD и Radio но на TV има само звук без картина. На 8,9 и 10 са RGB-тях съм ги оставил свободни-освен там да е "гредата' ?

Добавям и ориг. схема на буксата:

post-47507-0-88384300-1429087762_thumb.j

Edited by bob17

attachicon.gif20150415_1139261.jpg

Кабела е готов,НО -черен екран !!!!!

Аудиото свири -няма картина !!!!

Ако има някой ,който да ми обясни къде е грешката ,ще бъда много благодарен . На 4 е видеото, на 5 е видео-маса.На 7pin подавам 12v за да прехвърля от CD и Radio но на TV има само звук без картина. На 8,9 и 10 са RGB-тях съм ги оставил свободни-освен там да е "гредата' ?

Добавям и ориг. схема на буксата:

attachicon.gifnaviplus-videoeingang-pin-belegung-8181012737439350750.jpg

Колега няма как да нее черен екрана при това свързване. За да има картина на нави-то трябва на 8 9 10 RGB да се подаде сигнал от устройство с такъв тип дешифриране ( несъм сигурен че това е точният израз) ... сиреч устройството което ще закачаш към навито ( ТВ тунер, ДВД, телефон) тряба да е с такъв модел цветова система RGB (несъм мн. сигурен, че телефона ще стане...)

Следващият филм е с прескачащият екран, той се решава с избиране ( от менюто на ТВ тунера, ДВД) на система NTSC при система PAL екрана на навито "прескача"    

Дано съм обяснил разбираемо, за какво говоря... :)  

Мерси колега....Значи за сега оставам на картина от тела....и ще търся цифров тунер с опция за видео вход за да подам образа от тела,мисля ,че бях срещал някъде из нета...Иначе от тела имам пал и нтсц да сменям..ама изхода от тела за видеото е + и "-"...

Благодаря.

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI

• 3 weeks later...

Използвам темата за да задам тъп въпрос като неразбиращ: Възможно ли е по описания начин да се върже камера за паркиране от този тип - http://olx.bg/ad/prodavam-kamera-za-parkirane-hd-sony-ccd-za-bmw-1-3-5-h3-x5-seriya-ID2yTJJ.html#1e1b805422

разбира се че може.това си е видео сигнал така или иначе :) аз си изкарах 2 извода от оригиналният тунер.единият е за цифровият приемник на AV1  а на AV2 мога да си вържа телефона като АУКС или/и камера за задно виждане

Колега  TDI_Fan камера можеш да свържеш към нави-то и без наличие на тунер. Трабва само 10пиновата мини дин буксичка и камерата. Схемата я видях в един чужд Ауди форум и момчето я беше подкарало тъка. ( аз несъм пробвал )

Ето снимка на схемата:

http://prikachi.com/images.php?images/383/8098383g.jpg

и така може колега но ако има оригиналният тунер може да си свърже към единият изход приемник а към другият камерата.или ако е през мини дин буксата трябва да слага превключвател чрез който да превключва между камерата и тунера.това е при условие че му липсва оригиналният тунер.иначе през тунера е много по лесно

Edited by PLAMEN_79